D4/D3 pneu - Duratrac XL, Adventure XL
Moderátor: Miky_CZ
D4/D3 pneu - Duratrac XL, Adventure XL
Nemá někdo vlastní zkušenost s těmito pneu 255/55 R19 na D4/D3? Chci vyměnit sériové obutí za něco, co zvládne náročnější terén. Disko slouží jako rodinný vůz, hlavně teda silnice, ale chtěl bych občas i do terénu, nějaké bláto, kamení... Ale žádný extrém. Líbí se mi ty Durtracky, bojim se ale hlučnosti. Má je někdo na těchto autech? Nebo jak je na tom Adventure XL v terénu? Ty budou určitě lepší na silnici, nebudou moc hučet, ale co terén? Jestli by Duratracky moc nehučely, jdu do nich, jestli jo a Adventure by v terénu byly ucházející, vzal bych radši je. Nebo nějaké uplně jiné pneu? Díky za názory 

Re: D4/D3 pneu - Duratrac XL, Adventure XL
xxx - díík. Duratracky vypadají, že hluk je snesitelný. Ty Adventure nezná nikdo? V každém případě jsou Duratracky víc terénní, takže je to asi jasné.
- kaligula
- auto: Def110, F150, ex D3
akorát že ty duratracy v rozměru 265/65 R18 budeš těžko shánět
Tento týden mi přišla sada Duratracu, takže je snad příští týden přezuju na D4 a poreferuju co hlučnost. Ale vzhledem k tomu, že D4 jezdí žena s dětma, který stejně furt hulákaj, tak je to u nás asi nepodstatný 

- petr štrof
- tel.: 603799382
- auto: LR Disco 3 HSE 2006
mám Duratrac 255/55/19 najeto 65tis velmi často s károu a stále mají 6mm vzorku
přezovám s prvním sněhem , hlučnost velmi v pohodě poměr cena výkon
přezovám s prvním sněhem , hlučnost velmi v pohodě poměr cena výkon

- NOTIX
- tel.: 601322634
- auto: Def 90 Puma, RRE
Mám Duratrac od loňského jara a hlučnost je naprostá paráda. Skoro žádný rozdíl proti GY HP. Za mě

Aby jsi je slyšel musíš vypnout rádio a opravdu se soustředit

Aby jsi je slyšel musíš vypnout rádio a opravdu se soustředit
Defender 90 Puma - táta do lesa a na chalupu
Karoq - to mi zbylo pro posun do rachoty
MOLON LABE !!! M.A.R.A.
Karoq - to mi zbylo pro posun do rachoty
MOLON LABE !!! M.A.R.A.
Mam momentalne Duratracy presne v tomto rozmere. Myslim, velmi univerzalna pneu, hlavne sa nestratia aj mimo cesty, v tomto urcite su lepsie . Adventure som este nemal, ale tiez nad nimi uvazujem, tie by som prirovnal k General Grabber AT3, ktore su podla mojich usi urcite tichsie nez Duratracy. Pocujem ich aj pri zapnutom radiu (mozno ho pocuvam potichu). Mam aj GY HT, tie su o dost tichsie
. Keby si bol v BA, mozes si ich kludne nahodit a porovnat. Adventure budu urcite tichsie a lepsie na ceste, pripadne na lade, duratracy zas lepsie v snehu.

Diky vsem za nazory, kupuju Duratracky 

Potom sem dam taky zkusenost pro pripadne dalsi zajemce.
Já je včera nazul, jsou asi trochu zubatější než sem čekal podle fotek
Zatím mají najeto jen pár km a nějaké zvýšení hluku proti zimním Michelinum sem nezpozoroval, ale zatím vše jen po okreskách, tak uvidím co dálnice.

Zubatejsi a pritom na okresce nehuci vic jak zimaky, to je myslim dobra vizitka 

Zdar, Duratracky mohu taky doporučit jako dobrý kompromis silnice, sníh a lehčí terén. Při origo rozměru 255/55-R19 je to super volba, akorát se nedají rozumně podhustit, kvůli nízkému profilu. Měl jsem je i na písku v Sedlecké pustině a i tam byly gut - a to byly podhuštěny jen na 1,6. Víc jsem si netroufnul právě kvůli tomu nízkému profilu. V blátě se ale nečistí tak dobře...
Do terénu jsem měl 265/60-R18 a i ty nemají zase tak velký profil a proto jsem jednu buchnul o kámen zboku a jel zpět z Albánie na 3x R18 a 1x R19...
Široký disk a nízký profil pneu... Teď jsem přezbrojil na 265/70-R17 - disk užší, pneu vyšší profil - je to podstatná změna k dobrému a na silnici nevidím žádné zhoršení
Do terénu jsem měl 265/60-R18 a i ty nemají zase tak velký profil a proto jsem jednu buchnul o kámen zboku a jel zpět z Albánie na 3x R18 a 1x R19...

- Maxsel
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
Jak jsi 17" dostal na D4 ?
Vyměnil brzdy...
Discovery II, III, IV KTM 990 Adv, EXC400