Ahoj, ačkoliv jsem tady před časem napsal, že jsem problém s ABS na DI vyřešil výměnou maziva a vyčištěním a seřízením vůle otočných koulí, po čase se mi kontrolka opět rozsvítila

. Hlavně při nějakém větším rázu od nápravy. Postupně jsem systémem pokus/omyl došel k tomu, že zřejmě další závada bude v kabeláži která vede ke kostce modulátoru ABS (hliníková kostka na podběhu před posilovačem brzd). Pokud zahýbám s konektorem který vede do toho kodulátoru, kontrolka po rozjetí zhasne a ABS začne fungovat.
Myslím tedy, že závad tam tedy může být víc, tohle jsem řešil já:
- stará náplň otočné koule obsahující mnoho kovového otěru který zkresluje indukci a tím signál z čidla
- vůle na otočném kloubu (koule)
- vůle na jehličkovém ložisku poloosy
- moc vytažené čidlo ABS (pokud je volné pouzdro snímače ABS, může se zřejmě čidlo samovolně vysunout)
- vadný homokloub
- vadná kabeláž k čidlu
- vadná kabeláž ke kostce ABS
Jinak co se týká seřízení hloubky zasunutí u snímače ABS, tak pro DI by se mělo postupovat takto (viz.manuál):
- zasunout a dotlačit čidlo až na doraz
- zatočit kolem, drážkování na homokloubu (př.kolo) nebo na drážkování zevnitř na náboji (zadní kolo) si odsune čislo do správné vzdálenosti.
Ještě jsem nezkoušel dát to někam na diagnostiku, ale asi to brzy udělám.
Piskot
Land Rover Discovery I, 2,5Tdi, KONI Heavy Track, Cooper Discoverer M+S, jinak standard :-)