Příspěvek
od MadTom » 24 kvě 2019 07:49
Než to budeš rozebírat a přeskládávat, co zkusit STK - na vytřásadla, ať se podívají, jestli tam někde není vůle. A musí to být dobrá STK, kteří tomu rozumí a kteří se snaží. Normálně tyhle prohlídky na žádost dělají za pár korun.
A pokud to bude OK a nebude nikde vůle, kde být nemá, tak pořádnou geometrii, kde nejenom změří sbíhavost, ale celou geometrii obou náprav, a změřené hodnoty porovnat s tím, co se píše v servisním manuálu. Opět je potřeba někoho, kdo ví co má měřit, nejenom obsluhu mašinky, která utahuje nebo povoluje podle obrázků, co jí mašinka napovídá. Už jsem se takto s LR s tuhýma nápravama několikrát potkal s obsluhou, co naprosto netušila, co kterej rozměr a úhel je a kde to na autě hledat. Naposledy jsem si připadal jako ve škole, když jsem ji to na obrázcích na té jejich chytré mašině ukazoval.
A podle výsledků uvidíš, jestli jsou to jenom vůle nebo špatné seřízení - kromě sbíhavosti a polohy volantu tam není co seřizovat, nebo je problém jinde.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo