Tak stále řeším problém se zadními okny, teď v těch vedrech by se fakt hodily, jenže
ani ťuk.
Ani jedno ze zadních okének nefunguje z žádného z ovladačů, ani toho od řidiče. Velmi nepravidelně,
cca 1 za měsíc začnou na chvilku fungovat a pak opět nic.
Vždy obě zadní najednou ... nikdy to nebylo tak, že jedno by fungovalo a druhé ne ...
Zatím jsem zjistil toto:
- motorky jsou ok
- pojistky jsou ok
- centrální ovládací modul okének na dveřích řidiče je ok - vyměnil jsem za nový a stejný problém
Podle všeho soudím, že se do nich nedostává proud z pojistkové skříně. Na UK fóru jsem se dočetl, že
problémem jsou nějaké "fets" (nevím co znamená), které jsou součástí pojistkové skříně a nelze je
jednoduše vyměnit ... snad jen celá nová skříň ...
Takže to tam vyřešili přemostěním, kdy vzali proud z relé pro zapalovač a buď přes relé a nebo jej úplně obešli a poslali
ho rovnou do těch zadních okének.
Viz níže ...

- normal_Keep-relay.jpg (17.07 KiB) Zobrazeno 2327 x

- normal_Bypass-relay.jpg (16.99 KiB) Zobrazeno 2327 x
Předpokládám, tedy že toto je asi jediná možnost jak problém vyřešit? Případně ještě zkusit někde v servise diagnostiku jak
tady bylo dříve psáno?
Případně někde prodřený kabel, který posílá proud do těch zadních oken? Vzhledem k tomu, že funguje/nefunguje současně pravé
i levé okno, by to musela být ta část kabele předtím, než se rozdělí pro přívod na pravé a levé okno ... ?
Sám si to ale asi neopravím, elektrika není nic pro mě ... takže stejně na to bude muset kouknout asi nějaký šikovný elektrikář ...
Opravdu rád bych ty okénka rozchodil ... a ano potřebuji je!