instalace digi teplomeru - venkovni cidlo POMOC

Freelander I, II

Moderátor: Safraporte

Odpovědět
Zpráva
Autor
Tommy77

instalace digi teplomeru - venkovni cidlo POMOC

#1 Příspěvek od Tommy77 » 27 říj 2008 22:23

tak jsem se asi po trech hodinach vratil z garaze, kde jsem si chtel namontovat dodatecny digitalni teplomer, budu ho mit ve stredu na pristrojovce, kabely uz mam protazene pod budikama k pojistkove skrince, doposud vse ok, ALE asi hodinu jsem se snazil nekam "vystrcit" to blby cidlo venkovniho teplomeru, nejdrive do motoru, nenasel jsem zadnou skulinku, nebo alespon moznost cidlo protahnout ostatnimy kabely, vse je hrozne natesno a dost hermeticky uzavrene, potom jsem spekuloval, ze cidlo protahnu do leveho zpetneho zrcatka, ale zase do te gumy co vedou kabely na odmrazovani atd...jsem se nedostal...posledni varianta co me napadla, ze se na to vykaslu a povedu to prahem k zadnimu okenku, kde cidlo vyndam a okenku zavru (stejne ho nepouzivam) jenze kabel je kratky... :evil: tak uz opravdu nevim, nedelal to uz nekdo, nebo sel by kabel s cidlem nastavit, mam strach, jestli potom bude cidlo pracovat spravne a presne...dekuju vsem, jdu spat dost nastvanej... :?

Voldemort
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Voldemort » 28 říj 2008 09:36

Když jsem auto kupoval já, předchozí majitel řešil asi podobný problém a nakonec měl teploměr ne venkovní, ale vnitřní. Já mám teď teploměr úplně vlevo vepředu u A sloupku, kablík jsem prostrčil mezi dveřmi (zrcátkem čidlo člověk vážně neprotáhne) a snímač přidělal na zrcátko.

Tommy77

#3 Příspěvek od Tommy77 » 28 říj 2008 09:52

ahoj, no to jsi me nepotesil, ale asi to bude jedine reseni...tedy kdyz bych nechtel rozebrat pulku palubky :x jeste pockam, jestli mi nekdo poradi neco jineho....na druhou stranu jsem rad, ze je to auto tak dobre uzavrene....

Kuťas

#4 Příspěvek od Kuťas » 28 říj 2008 13:26

Ja jsem měl čidlo nalepené na vnitřní straně LP blatníku nad plastovým podběhem. Ale zdálo semi, že tam je ještě dost teplo od motoru. Při pokusu opravit stř. okno jsem musel sundat tapecírunk střechy a při tom jsem čidlo natáhl dozadu. teď je přilepené na střeše zespod a zdá se mi, že je přesnější. mělo by být asi co nejníž, ale už jsem rezignoval :)
Free 1.8, 5dv, r.v. 2000

EagleSK
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od EagleSK » 28 říj 2008 15:38

Kuťas píše:Při pokusu opravit stř. okno jsem musel sundat tapecírunk
Mimochodom; podarilo sa Ti opravit stresne okno? Mne sa neda otvorit, su tam rozlamane nejake prevody, alebo co.
Freelander 2.0 Di, rv. 1999, 5 dv.

Tommy77

#6 Příspěvek od Tommy77 » 28 říj 2008 18:11

no, popravde, zatim me to cidlo lezi smotane u pojistek....jeste stale premysim, kam a jak ho dat....nemate nekdo poneti, jestli by se ten kabilek dal prodlouzit, asi by to delalo neplechu a spatne by to merilo...ale kdyby to slo, tak to prodlouzim a hodim to ven ze zadniho bocniho okna a kaslu na to.... :wink:

Tommy77

#7 Příspěvek od Tommy77 » 28 říj 2008 18:12

no, popravde, zatim me to cidlo lezi smotane u pojistek....jeste stale premysim, kam a jak ho dat....nemate nekdo poneti, jestli by se ten kabilek dal prodlouzit, asi by to delalo neplechu a spatne by to merilo...ale kdyby to slo, tak to prodlouzim a hodim to ven ze zadniho bocniho okna a kaslu na to.... :wink:

karel

#8 Příspěvek od karel » 28 říj 2008 18:47

cikinek píše:no, popravde, zatim me to cidlo lezi smotane u pojistek....jeste stale premysim, kam a jak ho dat....nemate nekdo poneti, jestli by se ten kabilek dal prodlouzit, asi by to delalo neplechu a spatne by to merilo...ale kdyby to slo, tak to prodlouzim a hodim to ven ze zadniho bocniho okna a kaslu na to.... :wink:
Nehledej v tom problém, káblík přeruš a naletuj na něj delší o stejném průřezu, měl jsem to svém bývalém autě stejně a fungoval bezproblémů.Čidlo jsem měl u předního nárazníku a protahoval jsem ho dírkou nad pedály
Už tu nejsem, tak mě s fórem neotravujte!

Tommy77

#9 Příspěvek od Tommy77 » 28 říj 2008 20:15

diky Karle, zni to rozumne, asi to tak udelam...na ty pedaly jsem se nekoukal...tak uvidime, kazdopadne diky za tip!

karel

#10 Příspěvek od karel » 28 říj 2008 20:21

cikinek píše:diky Karle, zni to rozumne, asi to tak udelam...na ty pedaly jsem se nekoukal...tak uvidime, kazdopadne diky za tip!
Když dírku nenajdeš tak si ji udělej a zaslep gumovou průchodkou, kterou protáhneš ten káblík :wink:
Už tu nejsem, tak mě s fórem neotravujte!

Tommy77

#11 Příspěvek od Tommy77 » 28 říj 2008 20:29

to Karel, jo, asi to tak udelam....pak uz to bude ok :wink:

Odpovědět