A k čemu ti je odzkouseni rádia v obchodě? Snad jen jednoduchost ovládání a to je u všech skoro stejne... Jak to bude hrát, je vždy v závislosti na autě, zesilovačich, reproduktorech, odhlucneni... a u našich expedičních vozu at D2, D1 nebo Def hučí pneumatiky, aerodynamicky hluk je také slyšitelný a o zvuku motoru ani nemluvě... já bych se orientoval podle estetiky, ceny a případně jestli chci “modrý zub” na telefon...habakuk píše: 23 říj 2019 08:11 Najdi si v okolí nějakou prodejnu s car audio a tam budou tam mít demo panel kde je možné si radia vyzkoušet.
V Brně máme Ahifi a mají vystaveno tak 30kusů na vyzkoušení.
Jaké radio disco2 ?
Moderátor: Miky_CZ
- jareku
- tel.: 737 347 753
- auto: RR L322+DEF+SIII
Re: Jaké radio disco2 ?
Live long and prosper.
Tak já tento požadavek celkem chápu, pokud mám tři výrobce ve stejné cenové relaci tak si vyberu ten který mi sedíjareku píše: 23 říj 2019 10:12A k čemu ti je odzkouseni rádia v obchodě? Snad jen jednoduchost ovládání a to je u všech skoro stejne... Jak to bude hrát, je vždy v závislosti na autě, zesilovačich, reproduktorech, odhlucneni...habakuk píše: 23 říj 2019 08:11 Najdi si v okolí nějakou prodejnu s car audio a tam budou tam mít demo panel kde je možné si radia vyzkoušet.
V Brně máme Ahifi a mají vystaveno tak 30kusů na vyzkoušení.
ovládáním nejlépe. Což bez vyzkoušení nejde. Samotný hudební výkon bude +/- stejný.
D II Td5 manuál + 2'' Lift a nějaký ty drobný úpravy
D II Td5 automat a nějaký ty drobný úpravy
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
A navíc fotky umí vzhled docela zkreslit. Celkem mě tato debata zaujala, tak doufám, že se Tomáš podělí z výsledkem. Osobně bych měl asi stejné požadavky, navíc bych přidal Bluetooth, ideálně aby to fungovalo jako handsfree. Když už se s něčím budu drbat, tak ať to stojí za to.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- jareku
No možná jsem za exota... rádio jsem opravdu kupoval přes internet bez odzkouseni ovládání. Chtěl jsem bez mechaniky jen USB, SD a možnost zeleného podsvícení... Pak jsem koukl na recenze a zvolil poměr cena/výkon/vzhled. Pak jsem rádio zapojil a pustil. Nastavil barvu podsvícení a “parametry zvuku”... od té doby používám jen 3 funkce: zapnutí/vypnutí, hlasitost a změnu zdroje zvuku AUX/SD/USB nebo rádio - ano, tady přibude ještě funkce ladění stanice případně volba uložených stanic....to jsou 3 tlačítka na funkce a cca 5-6 s uloženými stanicemi. Tlacitka budou umístěna velmi podobně protože u “jednoduchého” 1 DIN rádia moc místa k experimentování není...Jo a jednou za čas “odpojim” display a vyměním SD kartu...
Live long and prosper.
Mám v autě tohle (já bych teda ty prachy za to nedal):
http://www.prohifi.cz/autoradia-s-cd/kenwood-kdc-bt92sd
Občas blbne vyklápěcí/oddělávací panel - je vždycky potřeba očistit a napružit piny. Rádio hraje i když panel zhasne, blbý je když se panel odpojuje během toho co na něm něco nastavuju.
To by ale u bezmechanikovýho rádia mohlo být lepší, tady je ten panel odklápěcí kvůli vkládání CD.
USB a AUX jsou zezadu, a protažený kabelem do přihrádky u spolujezdce.
Pak může být flashka jakkoli velká a nehrozí že ji ulomím. Mám tam starej 32GB SSD disk - mimo SATA má i miniUSB, takže navolno bez boxu.
BT s HF, mikrofon zezadu z rádia vytaženej nahoru ke sluneční cloně.
http://www.prohifi.cz/autoradia-s-cd/kenwood-kdc-bt92sd
Občas blbne vyklápěcí/oddělávací panel - je vždycky potřeba očistit a napružit piny. Rádio hraje i když panel zhasne, blbý je když se panel odpojuje během toho co na něm něco nastavuju.
To by ale u bezmechanikovýho rádia mohlo být lepší, tady je ten panel odklápěcí kvůli vkládání CD.
USB a AUX jsou zezadu, a protažený kabelem do přihrádky u spolujezdce.
Pak může být flashka jakkoli velká a nehrozí že ji ulomím. Mám tam starej 32GB SSD disk - mimo SATA má i miniUSB, takže navolno bez boxu.
BT s HF, mikrofon zezadu z rádia vytaženej nahoru ke sluneční cloně.
Disco2 Td5 2004
Nanocom Evolution (D2 + Td5)
T4 TestBook Hand Held Tester (Def, Free1, D1, D2, P38)
Nanocom Evolution (D2 + Td5)
T4 TestBook Hand Held Tester (Def, Free1, D1, D2, P38)
- TBG
- tel.: 774tři448pět8
- auto: D2 + Iseki TU155
- Kontaktovat uživatele:
Kluci, jde o to si "TO" omakat - čudlíky, ovládání - jak to "padne" do prstů. Malý postřeh - (pokud nemá radio SD slot) musí být USB zdířka vpravo! pokud je hned u volantu na radiu vlevo, zavází tam nastrčená fleška.... Určitě podám zprávu, jak to celé dopadlo. Hrát asi budou všechny stejně, o hifi kvalitu mi nejde. Zatím to vidím, že oželím SD slot a místo toho, jak píše Tom, raději BT s handsfree , páč je mnohem větší výběr. A hlavně, tohle hledání mně bavíííí.... 

-
Jsem zvědavej, kdy tě to bavit přestane. Každopádně USB někde na kabelu v kastlíku není vůbec špatné řešení. Jakékoliv kablíky zepředu zavazí a dlouhodobě nevydrží.
A předpokládám, že to bude bez CD mechaniky, takže jenom maličké, takže to samé půjde dát bez problémů i do Defa.
A jako možný bonus bych zvážil DAB, na západ od nás to celkem jede, a pokud to bude za stejné peníze ....
A předpokládám, že to bude bez CD mechaniky, takže jenom maličké, takže to samé půjde dát bez problémů i do Defa.
A jako možný bonus bych zvážil DAB, na západ od nás to celkem jede, a pokud to bude za stejné peníze ....
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- jareku
A co toto řešení
Preji dobrou volbu a také se těším na výsledek.

Preji dobrou volbu a také se těším na výsledek.
Live long and prosper.
-
Což o to, ale ten volat se mi nelíbí, a chybí mi tam gramofon ...
Rádio do Defa je myslím úplně zbytečná věc. Nebo teda do vojáka určitě.
Jinak se vyhnout Sencorum a temhle srackam. Dělal jsem v tom nějaký čas.

- jareku
Hele i Defa dokážeš ozvučit. Vím o 3 kusech, které "hrají" velmi dobře a nejsou to žádné leštěnkyMFENCE píše: 23 říj 2019 15:09 Rádio do Defa je myslím úplně zbytečná věc. Nebo teda do vojáka určitě.![]()
![]()

Live long and prosper.
-
A ještě lépe hrají, když se zastaví a vypne motor. O tom to ale přece v Defu není, rádio je tam od toho, aby se daly zvýšením hlasitosti maskovat různé divné a podivné zvuky.
Armadni verze tak jak je a byla origo? Myslim ten model co mam ja, posuvne okna atd vrze 110 HardTop. TO neozvucisjareku píše: 23 říj 2019 19:55Hele i Defa dokážeš ozvučit. Vím o 3 kusech, které "hrají" velmi dobře a nejsou to žádné leštěnkyMFENCE píše: 23 říj 2019 15:09 Rádio do Defa je myslím úplně zbytečná věc. Nebo teda do vojáka určitě.![]()
![]()
Jinak se vyhnout Sencorum a temhle srackam. Dělal jsem v tom nějaký čas.![]()

- jareku
A má armádní verze vůbec ve výbavě rádio?MFENCE píše: 23 říj 2019 20:34Armadni verze tak jak je a byla origo? Myslim ten model co mam ja, posuvne okna atd vrze 110 HardTop. TO neozvucisjareku píše: 23 říj 2019 19:55
Hele i Defa dokážeš ozvučit. Vím o 3 kusech, které "hrají" velmi dobře a nejsou to žádné leštěnky![]()
Nebo teda jo, ale musi to rvat jako prase aby jsi neco slysel.
![]()
![]()
S kombinaci HD pruzin a prazdne skrine to je velka lahudka.

Z originálních míst pro reproduktory v palubní desce nic neozvučíš a můžeš tam dát cokoliv...NEJDE TO...

Live long and prosper.
Ty teda perlíš Defender na výstavy
tak možná náčiní do sado maso salónu jak předehra.

D II Td5 manuál + 2'' Lift a nějaký ty drobný úpravy
Ja myslim ze to kluci VODPRUZI, ja mam uprostred 3 sedacku. Ale radio netreba, posloucham turbo a motor. U te Armadni verze, neni absolutne zadna zvukova izolace nikde. Radio tam bude maximalne origo UK Army tak jak to bylo kdyz slouzilo. Je to verze FFR.jareku píše: 23 říj 2019 20:57A má armádní verze vůbec ve výbavě rádio?MFENCE píše: 23 říj 2019 20:34
Armadni verze tak jak je a byla origo? Myslim ten model co mam ja, posuvne okna atd vrze 110 HardTop. TO neozvucisNebo teda jo, ale musi to rvat jako prase aby jsi neco slysel.
![]()
![]()
S kombinaci HD pruzin a prazdne skrine to je velka lahudka.
![]()
Z originálních míst pro reproduktory v palubní desce nic neozvučíš a můžeš tam dát cokoliv...NEJDE TO...Nejvíce originální vzhled zachováš, když dáš "vše" do cubbyboxu - toto řešení má kolega Wobl a hraje to moc hezky... Pokud chceš mít auto zcela originální na "výstavy" a při běžném ježdění poslouchat muziku, musíš zvolit "externí" řešení - jednoduše demontovatelné...více asi přes SZ ať to tady moc nezaplníme kecama o Defenderovi když je to sekce Discovery
![]()
- jareku
tak někdo chce originální stav na veteránské značky a ty "výstavy" ne?habakuk píše: 23 říj 2019 21:01 Ty teda perlíš Defender na výstavytak možná náčiní do sado maso salónu jak předehra.

Naposledy upravil(a) jareku dne 23 říj 2019 22:49, celkem upraveno 1 x.
Live long and prosper.
- jareku
Tak poslouchej dál motor a turbo a až tě začne ten zvuk a další jiné zvuky co se za jízdy z Defa budou ozývat sr.t, tak napiš a vymyslíme ozvučení tvého DefaMFENCE píše: 23 říj 2019 21:01Ja myslim ze to kluci VODPRUZI, ja mam uprostred 3 sedacku. Ale radio netreba, posloucham turbo a motor. U te Armadni verze, neni absolutne zadna zvukova izolace nikde. Radio tam bude maximalne origo UK Army tak jak to bylo kdyz slouzilo. Je to verze FFR.jareku píše: 23 říj 2019 20:57
A má armádní verze vůbec ve výbavě rádio?![]()
Z originálních míst pro reproduktory v palubní desce nic neozvučíš a můžeš tam dát cokoliv...NEJDE TO...Nejvíce originální vzhled zachováš, když dáš "vše" do cubbyboxu - toto řešení má kolega Wobl a hraje to moc hezky... Pokud chceš mít auto zcela originální na "výstavy" a při běžném ježdění poslouchat muziku, musíš zvolit "externí" řešení - jednoduše demontovatelné...více asi přes SZ ať to tady moc nezaplníme kecama o Defenderovi když je to sekce Discovery
![]()

Live long and prosper.