Co se týče stavu, km a historie, tak jak jsem tu psal předtím. Auto bylo od nova v CZ do 360 tkm. u jednoho majitele a servisováno de facto jením servisem jak to popisuje právě první majitel:
"v době kdy jsem auto kupoval (dodání prosinec 2002), objednával jsem ho někdy na jaře, tak žádné SE nebo HSE stupně výbavy nebyly...to až u trojky...nebo jsem si jich nevšimnul...dvojka byla prostě v ceníku holá a výbava se přiobjednávala (kupováno v Cartec Brno). |Kromě dvd má vše co šlo. V té době byl za stejnou cenu Range Rover, takže se jich ve stejné výbavě moc dalších neprodalo - úpřímně nevím o jediné. Po zkušenostech s firmou Cartec, kde mi mimo jiné "ukradli" třetí řadu sedadel při přestavbě na montážní vozidlo, jsem přešel a servisoval auto v A.M.T., dále to byl House of England (stejné místo i lidi, jen název se změnil). Od okamžiku odchodu šéfa servisu a hlavního technika (p. Hodboď) servisuji auto u něj dodnes. To znamená v kostce, že kromě "garanček" v cartecu servisuje auto od nova dodnes jeden člověk 
To je asi všechno. Další dotazy rád zodpovím. ZR"
"Land Rover Discovery td5, r.v. 2002,nejvyšší možná výbava, 18" kola, vzduchový podvozek (měchy vzadu), automatická klima,radio Harman Kardon 10xrepro+subwoofer (originál z výroby), 2x střešní okno, tažné zařízení na 3,5t, kůže + obrácená kůže (alcantara) atd. Koupeno v ČR, jsem první a jediný majitel,koupeno na firmu, poté převod na sebe. Servisováno v AMT, po ukončení činnosti u hlavního technika AMT. Plná servisní historie. Po generálce motoru i automatické převodovky. Najeto 360tis. kilometrů. Výjimečný stav. Aktuálně komplet zadní brzdy nové + tepelné štíty + rozvody. Vepředu nové destičky, kotouče jsou OK. Cena k jednání 174.000,- (PC 1.800.000,-)
Další fotky pošlu mailem, nejdou mi sem vložit."
Auto bylo za 174, pak 169, takže cena je plus minus pořád stejná, ale na autě je zase pár věcí na víc a pár věcí vyřešeno. Ohledně ceny je možný jednat. Nikde není napsáno, že je pevná. Na druhou stranu to není úplně tuctovka, takže za 120 jsme to prodávat nechtěli.