MadTom píše: 31 bře 2020 17:43
Jenom poznámka, a tím to co jsi Cyrile napsal nechci nijak shazovat, je v tom velký kus pravdy. Myslíš si, že Moldávie nebo Rumunsko jsou svobodnější? Podle mě ne, když už to není vládnoucí strana, tak jsou to místní mafie. Stačilo si popovídat s lidmi v hospodě nebo třeba na poli. Takže bohužel, ani to by nám nepomohlo. Nějak nevidím, jak celou ČR přestěhovat někam jinam, na jinou planetu. A ono by to stejně nepomohlo.
Včera jsem koukal na odpolední vyučování pro ZŠ - bylo tam povídání o Jageloncích jako českých králích. A bylo to úplně stejné jako dnes.
V pohodě...je to vlákno o novém Defenderu, tak to tu nechci nějak politicky rozesrat. Jen bych na závěr tohoto exkursu podotkl, že Rumunsko v EU je, není pouze v Schengenu, ve kterém je ale zase na rozdíl o něj Švýcarsko, Island, Lichtenštein i Norsko, které v EU nejsou a nikdy nebyly a k volnému pohybu osob a zboží EU evidentně od svého vstupu do něj nkdy nepotřebovaly.
V každém případě se dá očekávat, že silné země nalily tolik peněz do EU montoven, kterou jsme se staly i my, že nás jen tak lacino nepustí a budou dělat všechno pro to, abychom jejich auta i nadále vyráběli a potom je za peníze, které od nich dostaneme za práci, zase sami nakupovali. A produkt vymývání mozků, že se bez nich neobejdeme, spolu s Poučením z krizového vývoje (analogie po roce 1968), a následnými restrikcemi hned potom, jak skončí akce Covid19, na sebe možná nedá dlouho čekat. Historie se pořád opakuje, na tom nezmění nic ani nový Defender.
Chtěl jsem se na něj marně podívat v LR Olomouci, když jsem u nich měl na opravě Disco 4 (vlezla mi k chladiči kočka a přitom, jak jsem ji po nastartování krájel vrtulí, mi rozervala hadičky a nějaký kabely a my ta místa neuměli všechna najít...)
Ale údajně tam už Defík brzy bude, zatím tam neměli ani jednoho, se kterým bych se mohl svézt...Ani na kouknutí...ale objednat si ho prej klidně můžu hned.....Spokojenej prej určitě budu.