Potreboval by som presne vediet od ktoreho roku sa zacal montovat do D4 8stupnovy automat a ake presne motory sa kombinovali s tymto automatom. Zaujimaju ma hlavne parametre kW a Nm ake sa davali.Pytam sa pre to lebo zvazujem kupu D4 a chcem najst tu najlepsiu kombinaciu a variantu. Z zaujima ci aj pri 8hp zf prevodovke mali tie diskavery problemy s praskanim klukoviek a podobne a ako su so spolahlivostou. Tém o tychto problemoch som precital heino no nikde som takuto odpoved nenasiel. Dakujem za kazde vyjadrenie
Discovery 4 -Motory a 8hp
Moderátor: Miky_CZ
-
- auto: RR L322 3,6 TDV8
Ahojte. Vopred sa ospravedlnujem ak tu uz je taka tema ale nenasiel som.
Potreboval by som presne vediet od ktoreho roku sa zacal montovat do D4 8stupnovy automat a ake presne motory sa kombinovali s tymto automatom. Zaujimaju ma hlavne parametre kW a Nm ake sa davali.Pytam sa pre to lebo zvazujem kupu D4 a chcem najst tu najlepsiu kombinaciu a variantu. Z zaujima ci aj pri 8hp zf prevodovke mali tie diskavery problemy s praskanim klukoviek a podobne a ako su so spolahlivostou. Tém o tychto problemoch som precital heino no nikde som takuto odpoved nenasiel. Dakujem za kazde vyjadrenie
- Kokesek
- auto: D2,D3,L322,P38,L405
- Kontaktovat uživatele:
Re: Discovery 4 -Motory a 8hp
To je vemi jednoducha otazka. Prevodovka ani nastaveni vykonu nema vliv na vyrobne technologicky defekt bloku.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
- auto: RR L322 3,6 TDV8
Ďakujem za odpoveď. Pýtal som sa preto lebo ma zaujimalo to že možno je ten motor menej namáhaný pri dialničných tempách kde povačšine tie kluky praskali. Keď vás tu už mám p.Kokešek vedeli by ste mi z vlastnej skúsenosti prosím povedať aká voľba čo sa týka výkonových verzií je pre disko 4 najspolahlivejšia ? Ďakujem pekne
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Jak méně namáhaný na dálnici? To jako proto, že točí menší otáčky? Ale to přece není namáhání, namáhání je o tom, kolik výkonu z motoru potřebuji, a to je dáno tvarem auta, rychlostí, váhou auta a tím, jestli jedu do kopce nebo z kopce (zjednodušeně). Převodovka s více stupni bude akorát řešit, při jakých otáčkách mi auto ten výkon bude dávat. Stejný výkon při nižších otáčkách sice může být menší spotřeba paliva na straně jedné, ale také pomalejší proudění vody a oleje v motoru, a hlavně vetší namáhání kliky, protože pokud výkon zůstane stejný a otáčky klesnou, musí vzrůst síly působící na kliku, jinak to ten výkon prostě nemá kde vzít.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
tady máš info, co hledáš https://en.wikipedia.org/wiki/Land_Rover_DiscoveryFilipGranec píše: 22 dub 2020 23:00 Ahojte. Vopred sa ospravedlnujem ak tu uz je taka tema ale nenasiel som.
Potreboval by som presne vediet od ktoreho roku sa zacal montovat do D4 8stupnovy automat a ake presne motory sa kombinovali s tymto automatom. Zaujimaju ma hlavne parametre kW a Nm ake sa davali.Pytam sa pre to lebo zvazujem kupu D4 a chcem najst tu najlepsiu kombinaciu a variantu. Z zaujima ci aj pri 8hp zf prevodovke mali tie diskavery problemy s praskanim klukoviek a podobne a ako su so spolahlivostou. Tém o tychto problemoch som precital heino no nikde som takuto odpoved nenasiel. Dakujem za kazde vyjadrenie![]()
- Kokesek
- auto: D2,D3,L322,P38,L405
- Kontaktovat uživatele:
Ja sem psal ze je to prast jak uhod. Vykon neni podstatny kdyz je blok porad stejny. Idealne je koupit auto padle na motoru a dat si motor novy. Resp spodek motoru.FilipGranec píše:Ďakujem za odpoveď. Pýtal som sa preto lebo ma zaujimalo to že možno je ten motor menej namáhaný pri dialničných tempách kde povačšine tie kluky praskali. Keď vás tu už mám p.Kokešek vedeli by ste mi z vlastnej skúsenosti prosím povedať aká voľba čo sa týka výkonových verzií je pre disko 4 najspolahlivejšia ? Ďakujem pekne
Edit: ne, novy motor neresi problem s konstrukci bloku motoru.