Dlhšie obdobie som hľadal náhradu za Fronteru B sport až nakoniec padla voľba na Disco3, aj keď ma niektoré príspevky na tomto fóre odrádzali. Našiel som inzerát za priaznivú cenu a tak sme šli pozrieť. Po obhliadke, skúšobnej jazde a pokece z majiteľom kde nám povedal, že nedávno boli menené všetky oleje a aj čerpadlo(bolo aj foto), že nefunguje ručná sme sa vybrali z novým prírastkom domov a dúfal že to moje Disco bude to s tých vydarených.
Po hodine jazdy na diaľnici niečo píplo a nápis special programs off, zalial ma studený pot a myšlienka že už je to tu. Odstavil som nakraj vypol motor a po 20s naštartoval a všetko ok.
Po príchode domov som zistil, že auto sa nezamkýna(čo mi majiteľ nepovedal). Objednal som brzdy a vymenil a ručná šlape, motorčeky do zamykania z číny a všetko išlo ako má.
Za 5 mesiacov vozenia žiadne hlásenia na displeji, len na zámkovej sa začali objavovať fľaky od oleja. Tak sa mi na to známy pozrel a že to tlačí okolo turba ale že boh chráň toho človeka čo to bude vyberať
Posledný mesiac sa ale pohodové vozenie zmenilo, Transmission fault limited gears available a HDC fault system not available obidve chyby naskočili tesne po naštartovaní a pohnutí tak som len vypol a zapol a viac sa nezobrazili.
Ale začali sa objavovať aj vážnejšie poruchy:
1. pokiaľ stojím na brzde viac ako 2s. tak stvrdne a počuť aj syčanie kolo pedála
2. búchanie v prevodovke – zaradím D BUCH, pri ustálenej rýchlosti uvoľnenie plyny BUCH, pridanie BUCH a tak sa to dá opakovať. Pokiaľ je rozjazd viac pod plynom tak nič nepočuť s prevodovky.
3. posledná chyba zatiaľ je že zvykne dlho žhaviť a vtedy na voľnobeh stúpnu otáčky a po klepnutí do plynu začnú kolísať medzi 1500 až 2250. https://www.youtube.com/watch?v=OPNO7ZLGiqc
Viete mi niekto poradiť čo to spôsobuje a ako to odstrániť, alebo niekoho v okolí Lučenca čo by mi s tým vedel pomôcť. Inak je to strašne super auto na vozenie a aj manželka si ho radšej zoberie ako Lancera
Za odpovede Vám ďakujem