Koupě Land Rover Discovery IV
Moderátor: Miky_CZ
Koupě Land Rover Discovery IV
Ahoj. Leží mi v hlavě už delší čas koupě Land Rover Discovery IV. Určitě bych chtěl naftu, ale mám z těch motoru strach. Je dle Vás reálné koupit zachovalý kus do 450tis? A dělaly se vůbec bez vzduchového podvozku? Díky za reakce a názory.. sedlám již 10let Volva, ale toto mi pořád leží v hlavě. Díky.
- erik
- tel.: +421905448329
- auto: D90 td5,/D2-3/D4,D5
- Kontaktovat uživatele:
Re: Koupě Land Rover Discovery IV
Bez vzduchu jen první a málo D3.
Vzduch považuju na D3/D4 za to nejcennéjším, co na tom autě je.
Vzduch považuju na D3/D4 za to nejcennéjším, co na tom autě je.
Defender 90 Td5 171k Old Man Emu,Warn 8274, M 6000 ,ARB nárazník, Safari Snorkel,2xWebasto,Garmin nuvi 660, CB.MATADOR WISENTTA M/T 235/85 R 16 MP-75., Roll cage,retezy PEWAG,2xARB uzaverky,
Discovery 3 ,bez skrabancu
Discovery 3 ,bez skrabancu
Díky.. vzduch je věc určitě dobrá, pokud funguje:) prostě z něj mám strach no:) a co motory, který je spolehlivý? Vím, že se tam objevovala nějaká závada, ale nevím přesně jaká..
Problematika motorů v D3/D4 a dalších modelech viz: https://www.landroverforum.cz/forum/vie ... 14&t=31653
Disco2 Td5 2004
Nanocom Evolution (D2 + Td5)
T4 TestBook Hand Held Tester (Def, Free1, D1, D2, P38)
Nanocom Evolution (D2 + Td5)
T4 TestBook Hand Held Tester (Def, Free1, D1, D2, P38)
- petr štrof
- tel.: 603799382
- auto: LR Disco 3 HSE 2006
Za 450 tis dnes koupíš auto s 250tis a víc km tam nevíš co se dělostiinek píše: 02 pro 2021 08:02 Problematika motorů v D3/D4 a dalších modelech viz: https://www.landroverforum.cz/forum/vie ... 14&t=31653
Před 11 lety jsem kopil za 465 bez DPH D3 HSE s 85 tis km a mám ji do dnes s 411tis
a motor stále přede jako kočka , vše je o servisu a stylu jízdy
občas sleduju ceny a dnes D4 s 95tis byla v nabídce s DPH za 800tis

asi tak
- komin
- tel.: 0904543118
- auto: LR Defender 110 Td5
- Kontaktovat uživatele:
V tejto dobe su tie ceny trochu mimo pred rokom som kupil D4 za 13,5tis teraz taky kus stoji takmer 20tis [emoji2357] ja by som momentalne nekupoval nic za tie ceny.
LR DEFENDER 110 SW
Na základě mých zkušeností bych auto za 400-450 tisíc nekupoval, protože to bude vždycky risk. Nevíš, jak s tím kdo jezdil, ani si nemůžeš být jistý tím, jak se často měnil olej.
Já bych asi radši koupil nějakou pěknou s padlým motorem a udělal si to pro sebe pořádně a pod kontrolou.
Nebo můžeš čekat, jestli se neobjeví nějaká s malým nájezdem, ale ta bude fakt drahá. Já mám na svojí D4 85 tisíc km, mám ji od 30 tisíc a měním olej pravidelně atd. No a za míň jak 600 tisíc bych ji určitě neprodával
Já bych asi radši koupil nějakou pěknou s padlým motorem a udělal si to pro sebe pořádně a pod kontrolou.
Nebo můžeš čekat, jestli se neobjeví nějaká s malým nájezdem, ale ta bude fakt drahá. Já mám na svojí D4 85 tisíc km, mám ji od 30 tisíc a měním olej pravidelně atd. No a za míň jak 600 tisíc bych ji určitě neprodával

Discovery 4, XLifter, tablet, Wi-Fi hotspot atd.
- jareku
- tel.: 737 347 753
- auto: RR L322+DEF+SIII
Já si to dovolím zjednodušit: přečti si problematiku motoru na D3/D4 - odkaz dával kolega výše. No a pak kup auto u kterého budeš mít nejlepší pocit, nech si ho prověřit a pak si “schovej” 250.000,- na možnou opravu motoru. Ta nemusí nikdy nastat a auto užívej - věř, že jízda s tímto autem na silnici i v terénu dělá radost. Mám “jen” D3 a je to skvělé auto! Nebo toto vše co píšeme neber v potaz a auto kup a až nastane nějaký problém, tak ho začni řešit.
Live long and prosper.
A ještě doplním - ber nás fakt vážně, hodně z nás ví o čem mluvíme. Ušetříš si zklamání :-D. Já potkal pár lidí, kteří říkali, že ty statistiky jsou zbytečně negativní a že to nemůže být tak hrozný... Ale bohužel ty statistiky jsou pravdivý a když potom klekne motor a auto, který sis zamiloval stojí a potřebuješ 250 tisíc na opravu, tak to nasere.jareku píše: 03 pro 2021 10:14 Já si to dovolím zjednodušit: přečti si problematiku motoru na D3/D4 - odkaz dával kolega výše. No a pak kup auto u kterého budeš mít nejlepší pocit, nech si ho prověřit a pak si “schovej” 250.000,- na možnou opravu motoru. Ta nemusí nikdy nastat a auto užívej - věř, že jízda s tímto autem na silnici i v terénu dělá radost. Mám “jen” D3 a je to skvělé auto! Nebo toto vše co píšeme neber v potaz a auto kup a až nastane nějaký problém, tak ho začni řešit.
Proto jak říká Jareku - dej si prachy bokem na motor a možná budeš mít štěstí. Ale když ne a auto klekne, tak budeš mít řešení.
Discovery 4, XLifter, tablet, Wi-Fi hotspot atd.
Všem moc díky...jsem rozhodnutý. Toto není auto pro mě:) nejsem zvyklý počítat s výměnou motoru a do starého auta nasypat čtvrt milionu
jeďte jednou dík

Ještě bych se chtěl zeptat, jestli se problémy s moty týkají i Discovery 3, případně Range Rover? Diky
Ano obě V6 jak 2,7 a 3,0 mají problém. Pokud naftu tak V8, 3,6 nebo 4,4.
D II Td5 manuál + 2'' Lift a nějaký ty drobný úpravy
D II Td5 automat a nějaký ty drobný úpravy
D II Td5 automat a nějaký ty drobný úpravy
Aha,tak to by mi mohla svitnout naděje...