Ak nebude vadiť, tak skúsim zneužiť túto tému aj ked sa jedná o D3..
Cca 1-2 mesiac späť som si všimol že ked som po týždni štartoval tak mi na chvílu zostali svietiť nejaké kontrolky ktoré po chvíli zhasli.
Z predchádzajúcich skúseností som vedel že akumulátor sa porúča..
Tak pred týždnom som kúpil nový a dalej som to neriešil.
Starú bateriu som nabil a denne som ju meral a ona za týžden držala svojich 12,6v.
No dnes mi to už nedalo kedže stará baterka sa držala dobre že idem zmerať aj novú v aute..No ked som chcel odomknúť a auto ani ťuk
No už som vedel ktorá bije..Nová baterka mala len 4,5v

.Je mi jasné že som si asi zarobil a zbytočne kúpil novú..No už ťažko plakať nad rozliatym mliekom.
No ale teraz k veci a ked niekto vie nejakú užitočnú radu- budem rád čoho sa chytiť..
Kolko ampérov má brať auto ked je uspaté?
Mne berie 0,73 a či je auto uspaté alebo nie..Ciže aj ked display a radio zhasnú, tak niečo mi cucá baterku.
Dávnejšie som si prečítal že to dosť často robí mostík na altíku..Ale mne z večera do rána baterku nevybije ako ostatným.
A ked som aj odpojil kábel z altíku odber bol rovnaký- tak tam chyba asi nebude.
Tak som zapojil ampérmeter a najskôr som v motorovej časti skúšal vybrať relátka- tam nič.
Ale najvačšiu zmenu bolo badať pri vytiahnutí najsilnejších 50A červených poistiek hned na kraji s s označením FL 17 A FL18.
Ked som vytiahol FL 18 odber spadol na 0,50A a ked som vybral aj FL 17 odber bol 0,28A.Neviem či je to už správna hodnota alebo ešte nie.
Ale zaujíma ma čo napájajú tieto dve poistky?
Alebo sa s tým už niekto stretol?