D2 opět three amigos
Moderátor: Miky_CZ
D2 opět three amigos
Zdravím, po projití théma three amigos zde na fóru jsem nenašel odpověď. Diagnostika mi psala problem s Shuttle switch. Tak jsem udělal bypass a zlepšilo se jen to že mi přestali svítit three amigos při zapnutí klíčku zapalování. Svítí jen ABS ale jak se rozjedu tak to cinkne a zase svítí všechny. Diagnostika píše sací ventil pravé přední kolo. Když jsem četl tak mi psalo rychlost 1,7 všechny kola, napětí 2,19 - 2,21 V všechna kola ale potom vstup a výstup pravé přední 0,03 a ostatní kola 0,01 a HDC brzda 0,25 V. Může mi někdo poradit jestli je to na výměnu modulátoru nebo jestli se to dá opravit. Jinak ABS je funkční jen při rychlosti do 8 km/h mi občas sepne TC a když při této rychlosti ostře zatočím v pravo, tak mi začne brzdit pravé zadní kolo. Díky
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Re: D2 opět three amigos
Podívej se na konektory k modulátoru, jestli není něco shnilého nebo poškozený kabel.
Spíš bych to tipoval na některé čidlo ABS v náboji. Buďto ti napoví diagnostika, že ukazuje blbě, nebo potom jenom osciloskop a podívat se, co je na výstupu z čidel - porovnat výstup z obou kol na jedné nápravě, když si ji zvedneš ze země a zatočíš. Díky diferáku se ti kola budou točit stejně rychle, i když opačně.
Spíš bych to tipoval na některé čidlo ABS v náboji. Buďto ti napoví diagnostika, že ukazuje blbě, nebo potom jenom osciloskop a podívat se, co je na výstupu z čidel - porovnat výstup z obou kol na jedné nápravě, když si ji zvedneš ze země a zatočíš. Díky diferáku se ti kola budou točit stejně rychle, i když opačně.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- VencaZE
- tel.: 602 550 993
- auto: 110HT, S2A 88, G66
- Kontaktovat uživatele:
Nebo ložisko..
Modulátor se nemění, většinou se dá opravit.
V.
Modulátor se nemění, většinou se dá opravit.
V.
Urbanovi Pneu&Cars- Servis Land Rover, diagnostika, autoelektro, pneuservis a jiné.. urbanovipneucars@email.cz
WWW: http://www.landroverforum.cz/forum/view ... 12&t=26864
Proč bychom se dřeli, když můžeme spálit trochu nafty. OK1LRD
WWW: http://www.landroverforum.cz/forum/view ... 12&t=26864
Proč bychom se dřeli, když můžeme spálit trochu nafty. OK1LRD
-
Přesně tak, kromě motoru, cívek a dvou shuttle valve switchů v něm nic co se elektriky týče vlastně není. Konektor uvnitř kterej se kazí řeší bypass. A když to není elektrické, tak to diagnostika nemá moc šancí poznat.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- libovka
- tel.: Jabko
- auto: RR L322
Mrkni na vůle ložisek.
Díky za rady, zapoměl jsem napsat, že to začalo když jsem prošlápl brzdovou trubičku k pravému zadnímu kolu. Ty hodnoty co jsem uvedl mám z nanocomu. Měnil jsem nábu na levém předním kole. Pravé přední jsem kontroloval a vypadalo dobře, čistá vazelina a vůli jsem nenašel. A ještě jeden dotaz, nejde mi načíst hodnoty do Nanocom CSV Viewer. Díky
-
Jakej jsi dal ten novej náboj? Ony se tu objevily takové, co jsou sice nové, ale ABS na nich nefunguje korektně.
Chce to live data přímo za jízdy - jak napětí z čidla tak rychlost - napětí musí být stejné, rychlost pokud auto jede rovně taky, když zatočíš, tak se to bude měnit. Nad tuším 8km/h se diagnostika od ABS odpojí.
Já jsem měl problém, že z jednoho čidla lezlo malé napětí a navíc mělo zlomený drát. Na drát jsem přišel rychle, opravil, složil, projel a chyba zpět. Nadšený jsem moc nebyl. Tentokrát osciloskop a porovnávat signály s čidel na obou kolech - na jednom bylo podstatně méně, takže bylo jasno.
Chce to live data přímo za jízdy - jak napětí z čidla tak rychlost - napětí musí být stejné, rychlost pokud auto jede rovně taky, když zatočíš, tak se to bude měnit. Nad tuším 8km/h se diagnostika od ABS odpojí.
Já jsem měl problém, že z jednoho čidla lezlo malé napětí a navíc mělo zlomený drát. Na drát jsem přišel rychle, opravil, složil, projel a chyba zpět. Nadšený jsem moc nebyl. Tentokrát osciloskop a porovnávat signály s čidel na obou kolech - na jednom bylo podstatně méně, takže bylo jasno.
Este by bolo dobre povedat, ze v nanocome v jednotlivych slajdoch ABS su poprehadzovane cidla (uz teraz presne nelametam treba sledovat hodnoty)
LR Defender Td5 110SW po "prestavbe" a pred "prestavbou".
Nanocom CSV Viewer potřebuje Windows v angličtině, respektive to bude asi formátem čísel - desetiná tečka místo čárky.Bazant7 píše: 11 led 2022 10:12 A ještě jeden dotaz, nejde mi načíst hodnoty do Nanocom CSV Viewer. Díky
Disco2 Td5 2004
Nanocom Evolution (D2 + Td5)
T4 TestBook Hand Held Tester (Def, Free1, D1, D2, P38)
Nanocom Evolution (D2 + Td5)
T4 TestBook Hand Held Tester (Def, Free1, D1, D2, P38)
Díky, provedu co jste mi poradily a pak se ozvu jak jsem pokročil a jak to dopadlo. Díky