ahojte, po výmene motora ubehlo 6000 km, asi by som sem nepísal, keby bolo všetko OK...

všakže
Minulý týždeň sa rozsvietila kontrolka motora, EGR flow insufficient a niekedy cítiť v kabíne výfukové plyny ala Avia alebo Liazka, auto ide na normálny výkon. Bol som v Jaguari, večer volali, že môžem prísť po auto, že vyčistili od sadzí nejaké senzory a že "zatiaľ" nič neplatím, hneď som vedel, že to nebude len tak. O pár dní opäť kontrolka motora-EGR, smrad. Tak znova servis, tentokrát to bude turbo na výmenu- zdravím týmto mipra-), "podfukuje", čakám/ resp. ani nečakám/ na nacenenie...
V hlave mám niekoľko otázok, je možné, že by záhadne odišlo turbo pri 140000 km /turbo nemenili s motorom, ústne uviedli, že je v poriadku/ bez akýchkoľvek príznakov- pískanie, výkon, olej, dym z výfuku atď pár km po výmene motora? Olej som samozrejme vymenil 3000 km po výmene motora, k turbu chovám tak, ako sa patrí, na žiadnom predošlom aute som nemal s turbom problémy / cca 400000 niektoré vydržali/ teda aj viac, vtedy som to predával.
Záruka na tú prvú opravu / bezplatnú/ asi nie je správna cesta, skôr premýšľam, mám písomnú záruku na "motor" 2 roky od 27.1.2022. To s turbom písomne nikde nie je, že nebolo menené. Takže, je turbo súčasťou motora? Podľa mňa je. Alebo sa poškodilo pri upchatom DPF, kedy som išiel podľa inštrukcií Jaguar servisu cca 50 km v obmedzenom výkone k nim do servisu?
A nakoniec, laicky som pozeral do motora a našiel som očmudený nejaký spoj dvoch rúrok asi za turbom, je tam taký nejaký podobný spoj, ako na výfukovom potrubí býva, tak premýšľam, či to nebude len nejaké tesnenie, ktoré nedali/ nemali pri výmene turba zo starého motora na nový...lebo okrem termínu, že turbo podfukuje mi nič iné nevedeli povedať. A mimochodom, kontrolka motora sa už odvtedy neobjavila, ostal len smrad výfuku v kabíne a zakolísanie voľnobehu po studenom štarte, zakolíše to len jediný krát, padne na cca 450 otáčok, trochu sa zatrasie a hneď sa spamätá, potom už celý deň v poriadku.
Na fotke ten spoj, dolná šípka ukazuje aj ten pliesok ocmudeny, fotené z boku, spolujazdcova strana