Disco 300 spojka
Moderátor: Miky_CZ
Disco 300 spojka
Prosím o radu skôr,než to začnem rozobierať.Asi pred mesiacom,mi postupne prestávala vypínať spojka.Odvzdušnil som ju a fungovala.Teraz to spravilo znova a odvzdušnenie už nepomohlo.Vymontoval som spojkový valček naprevodovke.Piestik trčal z valčeka a tyčka ostala vovnútri.Asi budem musieť odpojiť kardany lanká elektriku a pod.,aby som mohol odpojiť prevodovky od motora a dostať sa k tej spojke.Nerád by som na niečo zabudol alebo pokazil. Ďakujem.
- Sláma Karel
- tel.: +420608333403
- auto: to se mi sem nevejde
Ta tyčka tam ale může zůstat. Zkusil bych vyměnit ten váleček popřípadě hlavní spojkový válec. Tam jde o to jestli ta tyčka vypíná spojku nebo ne. Jinak by to odvzdušnění předtím nemělo nic společného s touhle závadou. Kdyby byla špatná spojka,vypínací páka nebo ložisko, tak by jsi šlapal tak dlouho až by byl spojkový pedál úplně natvrdo. Pokud je pedál úplně měký tak je to váleček nebo hlavní válec. Si myslím teda. K
POUŽITÉ NÁHRADNÍ DÍLY NA VŠECHNY LAND ROVERY --- tel 608333403 --- email rangerover@volny.cz --- http://www.lrslama.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
28 let praxe
28 let praxe
Dík za odpoveď.Skusil som tie valčeky tak že som dal na ten spodný zvierku aby nevytlačilo piestik a pedál bol tvrdý. potom som dal do toho spodného,medzi tyčku a piest asi 10mm M8 skrutku.Niečo podobné ako keď sa na š105 dala tá tyčka rozťahovať.Potom ten pedál trochu tlačil asi po5cm ostal úplne tvrdý.Spojku to však nevyplo.idem to rozobrat.
Tak už mi to jazdí.Čo tomu bolo?Páčka čo vypína spojku prenáša pohyb medzi valčekom a ložiskom cez taký guľový čap,alebo čo to je.No a na tom mieste tá páka ktorá je vylisovaná s plechu praskla.Tak som ju vyklepal zavaril a dal naspäť.Ešte by som potreboval vymeniť hadice od erva ,lebo keď som sa pod tým váľal tak som že celý spodok je za,,,,ný od oleja a asi to bude s tých hadíc.Len neviem kde ich zohnať.AK sa mi podarí dám tu fotky tej spojkovej páčky. Čau.
- Truck Rover
- tel.: +421940860490
- auto: LR 90
- Kontaktovat uživatele:
Spojka preklzuje
Zdravim páni, nebudem zakladat novú tému lebo je založená. Mám taký problém so spojkou že mi zničoho nič začala pešmykovať. Ráno ešte v pohode a večer jak som išiel tak to začalo robyť a ani pedál už nejde tak ako predtým. Sice auto ma 148 tisic km, možno bude zodrata. Neda sa to nejak doštelovat na nejaky čas ked kúpim novú? Alebo žeby iná chyba??

LR 90