Disco II, koupě, servisní intervaly, opravy, úpravy
Moderátor: Miky_CZ
Re: Disco II, koupě, servisní intervaly, opravy, úpravy
Tak manuální převodovka bude zřejmě taky zralá na repas minimálně synchrony pro 1-2-3. Tedy přestavba nebude levnější alternativa k opravě automatu co tam máš nyní.
D II Td5 manuál + 2'' Lift a nějaký ty drobný úpravy
D II Td5 automat a nějaký ty drobný úpravy
Nemáte někdo na prodej funkční automatickou převodovku.Nemám úplně chuť se pouštět do repasu.Diky
- Miklosxxx
- tel.: +421908968832
- auto: P38V8,L322V8
Byt tebou radsej si spravim repas a mas pokoj sada lamiel a tesneni vynde cca 250e+menič
EX-Discovery 2 Facelift TD5 -do kostola-predaná tak dokostola už nechodím :)
Range Rover P38 4,6 HSE+mierna uprava do terenu ;)
Range Rover L322 3,6 Autobiography-na obcasne vylety
NANOCOM All P38 or All Discovery 2,Launch X431 Pro3 EUROPE,GAB-Diagnostic
Ahoj všem,
X hodin čtu fórum a mám v hlavě trošku guláš. Před lety jsem vlastnil terrano 2 a vždycky jsem z něho chtěl auto na výlety. Bohužel život někdy volí cesty za vás a tak šlo terrano z domu. Od té doby jsem doma žádné 4x4 doma neměl a teď přišla chvíle kdy je přípustná doba tomu si zase nějaké koupit a plnit si sny. Cestovat autem. A tak se ptám. Na vaše názory. Myslíte si, že discovery 2 TD5 je vhodná na expedice. Spousty koutů světa jsem projezdil na cestovním enduru, takže spíš mě zajímá technická stránka, jestli toto autu je vhodné. Zvládne to. A nebudu muset řešit spousty závad. Chápu, že je to kus od kusu. Podle toho jak auto bude připravené, jak o něj bylo pečováno. Ale jen chci vědět zdali by jste si auto na expedici vybrali právě disko 2... Oproti třeba já nevím. Patrolu. Díky moc za každý názor. Moc si jich budu cenit a možná mi pomůžete v tom cíleném výběru. Díky moc borci.
X hodin čtu fórum a mám v hlavě trošku guláš. Před lety jsem vlastnil terrano 2 a vždycky jsem z něho chtěl auto na výlety. Bohužel život někdy volí cesty za vás a tak šlo terrano z domu. Od té doby jsem doma žádné 4x4 doma neměl a teď přišla chvíle kdy je přípustná doba tomu si zase nějaké koupit a plnit si sny. Cestovat autem. A tak se ptám. Na vaše názory. Myslíte si, že discovery 2 TD5 je vhodná na expedice. Spousty koutů světa jsem projezdil na cestovním enduru, takže spíš mě zajímá technická stránka, jestli toto autu je vhodné. Zvládne to. A nebudu muset řešit spousty závad. Chápu, že je to kus od kusu. Podle toho jak auto bude připravené, jak o něj bylo pečováno. Ale jen chci vědět zdali by jste si auto na expedici vybrali právě disko 2... Oproti třeba já nevím. Patrolu. Díky moc za každý názor. Moc si jich budu cenit a možná mi pomůžete v tom cíleném výběru. Díky moc borci.
Jo Disco 1-4 jsou vhodné na výlety.
Mně přijde D2 fajn na cestování. Sice na dálky je nepohodlnější RR nebo na expedice starý Defík, ale dá se cestovat s čímkoliv a D2 je pořád bytelné a relativně jedoduché auto. Za sebe bych šel do seriového auta (už kvůli dostupnosti dílů na cestách) a hlavně dobrých pneu. Nicméně spousta lidí tady na foru cestuje s upravenými auty a funguje to. Záleží do jakých končin se s tím budeš chtít vydat a jaký terén to musí zvládnout. 

-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Z vlastní zkušenosti, kdy jsme v D2 dojeli nejdál kousek do Asie - na výlety v pohodě, nikam se nespěchá, ve dvou lidech super, 2 dospělí a 2 děti a auto je prostě na delší výlet malé.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
Díky za odpovědi. Jde mi hlavně o to koupit nějaký disco se zdravým rámem a pak ho během roku dát do kupy. Přesvědčit se, že motor, převodovka, podvozek budou připravený na delší cesty.
Auto lehce upravit (střešní stan, lehká vestavba, šnorchl, naviják) zkrátka být trošku soběstačný. Pojezdit něco málo u nás, auto otestovat a pak vyrazit někam dál.
Pokud si teda ze svých zkušeností myslíte, že disco 2 je na to vhodný a vydrží to, Nejspíš do něj půjdu. Zatím mě odrazovalo spousty videí, kde se sralo skoro všechno. A nechtěl bych dopadnout stejně.
Auto lehce upravit (střešní stan, lehká vestavba, šnorchl, naviják) zkrátka být trošku soběstačný. Pojezdit něco málo u nás, auto otestovat a pak vyrazit někam dál.
Pokud si teda ze svých zkušeností myslíte, že disco 2 je na to vhodný a vydrží to, Nejspíš do něj půjdu. Zatím mě odrazovalo spousty videí, kde se sralo skoro všechno. A nechtěl bych dopadnout stejně.
Neboj ,bude se to srát jsou to staré krámy, které vyžadují pravidelnou pozornost, ale domů tě doveze.Sedivak25 píše: 14 pro 2021 12:35 Díky za odpovědi. Jde mi hlavně o to koupit nějaký disco se zdravým rámem a pak ho během roku dát do kupy. Přesvědčit se, že motor, převodovka, podvozek budou připravený na delší cesty.
-
- tel.: 723681788
- auto: Freelander Discovery
A proč by nemělo být D2 vhodný? Vždy je to jen o přístupu k autu a udržování jej v řádném stavu. Je potřeba si pouze uvědomit že svět hlavně směrem na východ ( a ne jen tam) daleko častěji jezdí na Toyotách a tudíž se dá čekat horší dostupnost dílů na LR. V Kazachstánu mi v pneuservise s radostí sdělili, že ať se připravím na to, že u nich žádný díl na to neseženu, pokud by bylo potřeba (podle mě kecaliSedivak25 píše: 14 pro 2021 12:35 Díky za odpovědi. Jde mi hlavně o to koupit nějaký disco se zdravým rámem a pak ho během roku dát do kupy. Přesvědčit se, že motor, převodovka, podvozek budou připravený na delší cesty.

Zdravím Vás, rád bych sobě pořídil Disco II a tímto bych Vás chtěl požádat o radu...
mám domluvené auto TD5 s automatickou převodovkou, která škube a svítí kontrolka přehřátí... https://www.sauto.cz/osobni/detail/land ... /174695511
- má smysl zkusit zaplatit 15 tis za proplach a výměnu oleje, nebo raději už dát 40 tis za repasovanou? máte někdo zkušenost s touto závadou?
předem díky za názory, Zdeněk
mám domluvené auto TD5 s automatickou převodovkou, která škube a svítí kontrolka přehřátí... https://www.sauto.cz/osobni/detail/land ... /174695511
- má smysl zkusit zaplatit 15 tis za proplach a výměnu oleje, nebo raději už dát 40 tis za repasovanou? máte někdo zkušenost s touto závadou?
předem díky za názory, Zdeněk
- Miklosxxx
- tel.: +421908968832
- auto: P38V8,L322V8
Rataj z tym ze repasovanu prevodovku za 40000 nekupis z olejom tak tam treba ratat plus polozku,oleja a moznost aj hydromenica.
EX-Discovery 2 Facelift TD5 -do kostola-predaná tak dokostola už nechodím :)
- Kokesek
- auto: D2,D3,L322,P38,L405
- Kontaktovat uživatele:
Ja bych si dovolil nesouhlasit. Repasovane prevodovky na d2 i d3 mam normalne skladem za 24tis. S menicem do 40tis.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ahoj, neznáte někdo toto auto? https://auto.bazos.cz/inzerat/156576636 ... ffroad.php

Co si o něm myslíte? stojí za kup nebo raději něco méně "nazdobeného" s jistější minulostí?
(např.https://www.sauto.cz/osobni/detail/land ... /169512551

děkuji za reakce...

Co si o něm myslíte? stojí za kup nebo raději něco méně "nazdobeného" s jistější minulostí?
(např.https://www.sauto.cz/osobni/detail/land ... /169512551

děkuji za reakce...
To první nastrojený... nedám za to ruku do ohně, ale řekl bych, že se prodávalo už před rokem, když jsem taky nějaký hledal. Jinak neznám ani jedno. Zda sérii nebo nastrojený záleží na tom, zda chceš jít cestou úprav a kolik na to máš peněz nebo potřebuješ jen rodinný auto. Na tom prvním je v těch offroad dílech docela dost peněz
Stav jako takový z fotky ale nikdo nevykoukáme.

Land Rover Discovery 2 Td5
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Jenom k tomu nastrojenému - podstatnější je, to co na fotce není vidět - jak je vyřešenej podvozek (pružiny, tlumiče, dorazy, korekce geometrie, kardany, silentbloky, ....), protože jenom větší kola a fůra železa na autě nemusí být vyloženě přínos.
A k obojímu - koroze. To na fotkách také vidět není.
A k obojímu - koroze. To na fotkách také vidět není.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
to železo navíc bych ani mít nemusel... ale líbí se mi barva a manual převodovka..
Byl by ochoten někdo z okolí Tábora s diagnostikou a znalostí auta se na to za úplatu se mnou podívat?
Byl by ochoten někdo z okolí Tábora s diagnostikou a znalostí auta se na to za úplatu se mnou podívat?
No nevím které auto má jistější historii podle mě ani jedno. Autorizovaný servis není podmínka ničeho. Měl by jsi si jasně říct zda automat nebo manuál u automatu počítat s repasí. Potom hledat konkrétní hlavně neshnilí kus. Pokud chceš stavět offroad tak kup v podstatě hotové auto (zelené), protože dostat stříbrné do stavu zeleného v nových dílech bude kolem 100t Kč. Jak je řešeno zvednutí bych moc neřešil proti ostatním dílům co už na autě jsou bude levnější výdaj.
Chtěl bych manuál...
hledám už dlouho ale není moc z čeho vybírat...
hledám už dlouho ale není moc z čeho vybírat...
- JulieZvire
- auto: 2x D2
Na tu stříbrnou se byl podívat petrzabojnik napiš mu sz. Byla tam nějaká koroze u ABS kostky a zvuky mazghula (asi podfukující svody)...
Jan
Jan
2x D2: shnilá a překulená
Hunting and travelling
S pozdravem J&J
Hunting and travelling
S pozdravem J&J