K: Husqvarna 445 a 450
Moderátor: stan
K: Husqvarna 445 a 450
Chtěl bych si koupit pilu Husqvarnu 445 nebo 450. Budu to mít na přípravu dřeva na topení a práci kolem domu. Ještě než ji koupím, tak zkusím štestí tady. Zajímá mě, jestli na foru není někdo, kdo je prodává a dokáže třeba nabídnout nějakou zajímavější cenovku oproti té doporučené na oficiálních stránkách. Děkuji.
- forester
- tel.: +421 905 979 273
- auto: DI300Tdi ARO 240
Re: K: Husqvarna 445 a 450
Ja by som prehodnotil značku a model. toto určite nie sú najpodarenejšie modely od Husqvarny. Tu by bola lepšia voľba Stihl MS 271,hoby vs farma plast vs hliník zliatina.
V jednoduchosti je krása.
-
- auto: DiscoII V8
Ja osobne som za Husku. Mám 450 a zatiaľ spokojný.
Švagor má Nejakú Stihl v podobnej veľkosti a tá je teda riadne ujačaná a dosť vibruje. Moja húska je tichšia a lepšie sa štartuje. Naštartovať tú Stihl je o dosť náročnejšie.
Čo musím uznať je, že tá húska dosť splastovela oproti minulosti = tá Stihl je trošku robustnejšia, ale dávam si na ňu pozor. Predsa len 440/445/450 už sú síce píly s výkonom, no stále v hobby rade.
Švagor má Nejakú Stihl v podobnej veľkosti a tá je teda riadne ujačaná a dosť vibruje. Moja húska je tichšia a lepšie sa štartuje. Naštartovať tú Stihl je o dosť náročnejšie.
Čo musím uznať je, že tá húska dosť splastovela oproti minulosti = tá Stihl je trošku robustnejšia, ale dávam si na ňu pozor. Predsa len 440/445/450 už sú síce píly s výkonom, no stále v hobby rade.
Seriový LR Discovery II V8 s mnohými závadami, ale je to láska na prvé naštartovanie.
Tak už až tak sériový nie je: podvozok od TF +2" a k tomu Hankook DynaPro M/T RT03 265/75R16 a konečne uzávierka medzidifu
Tak už až tak sériový nie je: podvozok od TF +2" a k tomu Hankook DynaPro M/T RT03 265/75R16 a konečne uzávierka medzidifu
- forester
- tel.: +421 905 979 273
- auto: DI300Tdi ARO 240
Nemôžeš to porovnávať ako značku zo značkou. Každá pila ma svoju kategóriu použitia preto napíš model a potom to bude jasnejšie. 450 je akože farmárska píla ale z konštrukciou hoby, plastový karter. 271 je tiež farma ale z kovovým víčkom kľukovej hriadele. Toto riešenie je robustnejšie pri vyšej záťaži. Plast sa nenávratne zdeformuje a motor zadrie. Ten hliník to vydrží dlhšie až kým neodídu guferá.
V jednoduchosti je krása.
- Miklosxxx
- tel.: +421908968832
- auto: P38V8,L322V8
Ja som tiez vahal nad husqarnou ale prehovoril ma jeden pan ktory robil pilcika v Alpach ze nech idem do stihl ze ma lepsi zaber kvoli vyssim otackam.Mal aj dokonca na predaj aj z rady Husqarny aj Stihl.Udajne ze to v praci fasuju
Len som od neho nakoniec nebral lebo to mal riadne tazke pili aj tazsie ceny
Nakoniec som zvolil variantu STIHL MS 260 ktoru mam uz minimalne cca 15 rokov do ktorej som nevymenil ani sviecku
a to pracovala v hore a pilila drevo na klatiky.Je pravda ze z toho mi stoji v regali uz 5 rokov ako som presiel na ekohrasok
ale nemozem nanu dopustit v konbinacii z karbidovou retazou.
Neni to chvalenie vlastneho peria,ale nemal som moznost pilit z inou pilou v tazbe,to neratam v praci ze odrezem dosku z Makitou alebo Husqarnou.
Mna osobne odradza ked vidim celoplastovu pilu v tejto dobe.

Nakoniec som zvolil variantu STIHL MS 260 ktoru mam uz minimalne cca 15 rokov do ktorej som nevymenil ani sviecku

Neni to chvalenie vlastneho peria,ale nemal som moznost pilit z inou pilou v tazbe,to neratam v praci ze odrezem dosku z Makitou alebo Husqarnou.
Mna osobne odradza ked vidim celoplastovu pilu v tejto dobe.
EX-Discovery 2 Facelift TD5 -do kostola-predaná tak dokostola už nechodím :)
Range Rover P38 4,6 HSE+mierna uprava do terenu ;)
Range Rover L322 3,6 Autobiography-na obcasne vylety
NANOCOM All P38 or All Discovery 2,Launch X431 Pro3 EUROPE,GAB-Diagnostic
Range Rover P38 4,6 HSE+mierna uprava do terenu ;)
Range Rover L322 3,6 Autobiography-na obcasne vylety
NANOCOM All P38 or All Discovery 2,Launch X431 Pro3 EUROPE,GAB-Diagnostic
-
- auto: DiscoII V8
Sám som zvedavý. Moja Huska 450 minulý rok nachystala nejakých 25m3 dreva, tvrdé mäkké tak 50/50.
Nie je to veľa, ale budem si ju sledovať.
Toho roku plánujem tiež tak 25-30m3, nech je nejaká rezerva na riadne presušenie.
Tie vyššie otáčky mi na tej Stihlke vadili. Tam, kde ju švagor už zadúšal, ja som stále rezal bez straty výkonu a výrazne tichšie. Hluk mi popravde vadí.
Musím sa ho opýtať, čo to má za typ.
Nie je to veľa, ale budem si ju sledovať.
Toho roku plánujem tiež tak 25-30m3, nech je nejaká rezerva na riadne presušenie.
Tie vyššie otáčky mi na tej Stihlke vadili. Tam, kde ju švagor už zadúšal, ja som stále rezal bez straty výkonu a výrazne tichšie. Hluk mi popravde vadí.
Musím sa ho opýtať, čo to má za typ.
Seriový LR Discovery II V8 s mnohými závadami, ale je to láska na prvé naštartovanie.
- Dědek
- tel.: 775dvacet9591
- auto: Disco 5 D300
Taky mám Stihl dle doporučení a spokojenost. Je šikovnější do ruky a hlavně má oproti Husqvarně modernější typ řetězu.
Discovery 5 D300
ex Disco Sport 2,2 HSE
diagnostika Vident k dispozici
ex Disco Sport 2,2 HSE
diagnostika Vident k dispozici