Tak jsem matku přeměřil a ejhle - OEM verze od Bearmachu má vnější rozměr 32,8mm, takže spíše pro klíč vel.33

No, já taky myslím, že to byla 34ka, to mě utvrdilo. Možná ta matka od Bearmachu je moc čínská.VencaZE píše: 28 pro 2022 18:52 Hmm, nevybavuju si čím jsme to utahovali u mě. Buď 34 ořechem, nebo 34 okem a nebo palcovým okem.
Nis speciálního na to určitě nemám..
Tam se s plocháčem moc nedá. A hlavně je potřeba jí utáhnout na velký moment - 176Nm, takže je třeba vořech na momenťáku. Teda samozřejmě pro ty, kdo tento postup ctíHanys_a_Kaca píše: 28 pro 2022 19:47 Na tudle matku se dá normálně ze strany, ne? Takže stranovej 32 a polakat ho flexičkou... Stranová 32 bude stát do dvou stovek. Nebo nějaký stavitelný, francouzák.
Skusim zajtra zmerat. Mam tam nejake prevodky so starou maticou aj novu maticu.Tazik1992 píše: 28 pro 2022 20:17 No, já taky myslím, že to byla 34ka, to mě utvrdilo. Možná ta matka od Bearmachu je moc čínská
Ale to jó, všechno se dá nějak odrbat. Koneckonců, když jsem to utahoval prvně, tak jsem taky použil vystlanou 36ku. Ta 34ka to určitě taky utáhne. Ale já mám rád, když se používá správné nářadí, míň to pak kurví věci kolem. Není potřeba furt dělal stylem jako ve válce.JulieZvire píše: 28 pro 2022 23:18 Jestli chceš řešit tu drobnou vůli tak si ustřihni z 0,5plechu proužky a vlož mezi ořech a matku. Ale osobně bych se na to vybodnul a s klidným svědomím to vzal 34 ořechem. Tím šestihranným nemaš šanci tu maticí poškodit. Změř si i ten ořech. Bude mít tak 34,5...
Díky Dano, tys to roštípnul. Originál tedy evidentně odpovídá teorii - imperiál 1a5/16". Rozměry neoriginálů budou zjevně dílem náhodyDanoDEF píše: 29 pro 2022 19:29 Tak som pomeral co mam v zasobe. Nova OEM matica ma 32,5mm a pouzita original 33,35mm.
Ha, že by mezera na trhu