Disco II, koupě, servisní intervaly, opravy, úpravy
Moderátor: Miky_CZ
Re: Disco II, koupě, servisní intervaly, opravy, úpravy
ABS je funkční - zkoušeno na blátě. Cidla už někdo měnil. Takže nefunkční je pouze asistent sjezdu
) Ventily v kostce ABS jsou měněný...

-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Diagnostiku a podívat se, co je nastavené v jednotce ABS a co v přístrojovce.
A jsi si jistý, že asistent sjezdu nefunguje? Aby se aktivoval, musí být zařazená redukce. A dle mé zkušenosti to musí být doopravdy velký kopec, aby nestačilo brzdění motorem.
A jsi si jistý, že asistent sjezdu nefunguje? Aby se aktivoval, musí být zařazená redukce. A dle mé zkušenosti to musí být doopravdy velký kopec, aby nestačilo brzdění motorem.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
Funkci si nejsem jistý.Sviti žlutě kontrolka a nerozsviti se zeleně kontrolka po aktivaci spínačem. V minulosti byla vyndana čidla vzduchového podvozku a místo relé je v pojistkovce takováto klema.Predchozi majitel přesunul čerpadlo podvozku do interiéru a spínačem si produkoval a odfukoval zadek údajně kvůli zapřahání vleku a nastupování invalidních rodičů. Zdá se mi to pravděpodobně, protože je systém kompletní a funkční, kromě čidel. To s tím ale asi nesouvisí? Nejraději bych tu pitomou kontrolku přelepil.Je to moje soukromé auto a asi asistenta nepotřebuju.Ale jsem nervní, když na něco nepřijdu:-))
-
V tom případě diagnostiku. Měchy a sjíždění kopců řídí jedna jednotka, takže zjistit, co je v ní blbě. Ruční ovládání měchů je fajn, a dá se udělat i tak, aby zůstalo funkční to originál automatické.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
Kde je ta jednotka? Je to ta bcu nad nohama spolujezdce?
-
Nad nohama spolujezdce je BCU černá plastová, ta řeší olna, zámky, alarm a podobné. Potom je tam SLABS, černá plechová, ta řeší ABS a měchy, a případně stříbrná kovová která řeší ACE.
A funguje cidlo zarazene redukce, kdyz Tom pise, ze to funguje jenom na ni?
Už radši na nic...
Zkusím mrknout na ty jednotky, jestli nejsou mokrý ( v minulosti zateceno oknem) Dám info. Čidlo redukce nevím, ale zkontroluju.
Nikde žádná voda ani koroze.Je možné, ta jednotka ABS a mechů začne zlobit?
-
A jakou konkrétní tam máš? Na ty nejstarší byly svolávačky, protože měly HW problém. Novější jsou tuším SRD000070, SDR000150 a nejnovější SRD500070.
A opět, bez diagnostiky je to jako opravování hodinek bez šroubováku.
A opět, bez diagnostiky je to jako opravování hodinek bez šroubováku.
Zdravím,
mám podobný problém.
Zeptám se možná hloupě,ale jak vypadá IDM ?
mám podobný problém.
Zeptám se možná hloupě,ale jak vypadá IDM ?
-
IDM je jednou z věcí v pojistkovce pod volantem.
Tak Mwmachines 4x4 nacpali do Disco 2 převodovku 8hp se zachováním LT230. Aktuální informace https://www.facebook.com/mwmachines4x4
D II Td5 manuál + 2'' Lift a nějaký ty drobný úpravy
D II Td5 automat a nějaký ty drobný úpravy
D II Td5 automat a nějaký ty drobný úpravy
Zdravím mám drobný problém a přijde mi zbytečné zakládat nové téma ..... nějakým záhadným způsobem jsem ztratil šroub který drží rameno stabilizátoru u ACE ( pp kolo), problém je že jsem ho nenašel v nabídce žádného mě známého e-shopu s nd .......nemohl by mi někdo poradit kde sehnat nový šroub i s podložkou než začnu obvolávat vrakoviště ?? děkuji
Zkoušel si ty e-shopy nebo i autorizáky poptat podle čísla dílu?
RYG101390 - šroub
RYF100370 - podložka
RYG101390 - šroub
RYF100370 - podložka
Land Rover Discovery 2 Td5
Jelikož se mi nepodařilo najít čísla dílů tak zatím ne......děkuji za ně dost mi to pomůže
Nazdar borci.
po výmene vzduchoveho podvozku za iron man mi po case začal slzit piest na ramene stabilizatoru ACE. Samozrejme že po výmene podvozku je mi už na nič, chcel sa teda opýtať, da sa to dáko obísť, urobit niekde dáky "Bajpas"?? foto môžem pridať,keď budem pri aute.
po výmene vzduchoveho podvozku za iron man mi po case začal slzit piest na ramene stabilizatoru ACE. Samozrejme že po výmene podvozku je mi už na nič, chcel sa teda opýtať, da sa to dáko obísť, urobit niekde dáky "Bajpas"?? foto môžem pridať,keď budem pri aute.
To že si vyměnil péra za měchy nemá, až na drobnou změnu úhlu v jakým ty stabilizátory jsou, nic moc společnýho s jejich (ne)těsností a (ne)potřebností. Pokud ACE nechceš, tak můžeš ty stabilizátory s pístnicema buď vyhodit a jezdit, resp. od tý chvíle spíš "plout", bez nich a nebo je nahradit klasickýma tuhýma. V obou případech musíš ale vyřešit ACE pumpu, která jinak poběží na sucho. Buď se dá použít jiný řemen, který pumpu vynechá (to má ale nevýhodu v tom, že řemen se opírá asi jen o polovinu plochy řemenice na servu než by měl) a ACE pumpa může zůstat kde je nebo jí musíš nahradit držákem s jinou řemenicí a opět použít jiný řemen.
Aha, bol som v tom že to je učinné /potrebné/ len pokiaľ sú vzadu mechy. že to zníži/zdvihne predok.
určite nechcem aby isla ACE pumpa na sucho, len dako obísť ten piest. ale ak to má stale aj po výmene toho podvozku dáky zmysel a funkčnosť,tak ho radsej niekde zoženiem a vymením.
ďakujem
určite nechcem aby isla ACE pumpa na sucho, len dako obísť ten piest. ale ak to má stale aj po výmene toho podvozku dáky zmysel a funkčnosť,tak ho radsej niekde zoženiem a vymením.
ďakujem
ACE řeší tuhost stabilizátoru při bočním náklonu při průjezdu zatáčkou. Písty jsou na stabilizátorech vpředu i vzadu. Neřeší to výšku auta. Na vyřazení potřebuješ tuhle sadu. Můžeš poptat použitou nebo vysolit trochu víc a koupit novou. Mají jí LR e-shopy s náhradními díly nebo jde sehnat na Ebay.