tajfun je domadesmosedici-rr píše: 23 led 2020 17:32 tak jsem se byl podívat u jednoho pána v Podbrdech na toho Tajfuna a líbí se mě to na 99% ho koupím ,dík za tip
https://www.agama-as.cz/rca-400-joy-stipaci-poloautomat

Moderátor: Miky_CZ
tajfun je domadesmosedici-rr píše: 23 led 2020 17:32 tak jsem se byl podívat u jednoho pána v Podbrdech na toho Tajfuna a líbí se mě to na 99% ho koupím ,dík za tip
https://www.agama-as.cz/rca-400-joy-stipaci-poloautomat
Tak cena se odvíjí především od daného sortimetu...Radek.J píše: 27 led 2021 09:27 Ahoj všem,
mám možnost si přivydělat v lese . Kolik se tak pohybuje cena za probírku na 1 hektar cca 1000 stromů a kolik si berete za jeden strom poražený , odvětvený a rozřezaný na požadované délky. Strom zůstává v místě poražení jedná se o smrk ,borovice.
cena je za 1 m3 hmoty. Vím že se to počítá podle místa obtížnosti, přístupu terénu atd. ale pomohlo by mi to . Pod jakou cenu se to nedá dělat.
Mám H353XP a H 372XP a budu si muset něco dokoupit. Helmu pořádný boty a kalhoty. Už jsem pár stromu pokácel ale jen ve vlastním po kůrovci. Máme tak 6 hektarů smíšeného lesa.
Dík za nástřel cen.
ak toto myslíš všeobecne na AKU reťazovky tak nie úplne súhlasím že je to len hračka do záhradky. samozrejme má to svoje pre a proti a mne ako sporadickému užívateľovi to ďaleko viac vyhovuje ako hlučný smradľavý benziňák ktorý mi dlhé roky žral nervy (stihl) hlavne na jar sa mu nechcelo rozhybat, a studene štarty po dlhej dobe fakt za trest hlavne ked ju bolo rychlo treba na banalnu veclumberjack píše: 12 čer 2023 22:39 Jsem zde po delší době a nic ve zlém...
Máš hodně času, koupil sis hračku na zahrádku, tak s tím dělej výchovné řezy na ovocných stromkách, tomu bych rozuměl...
Pokud to máš na něco jiného, ok. Ale dobře nabroušená pořádná sekera přesekne TEĎ, to co ty budeš šušnit baterkou a po čase tupým řetězem několik vteřin.
Ale jo, proč ne... Nebo jsi truhlář a potřebuješ občas udělat... jo počkej je to hecht.
Jak řikám, každý ať si dělá podle sebe, já si myslim, že tohle je poměr výkon/cena/užití -3
aj to je názor/skúsenosť ak ti to takto vyhovuje, prečo nie ... tiež som to pôvodne chcel ako kombinaciu s motorovkou (tusim ze rovnaky typ ako tá tvoja) ale odkedy máme tu MIL tak som sa stilky ani nechytil (vyuzil som z nej akurat lištu a drel staré reťaze na pofidernom dreve aby som si neznicil tu novu) ... samozrejme zamerom bolo aj zjednotiť náradie v baráku na jeden typ batérií a zvolil som prave tieto m18 ( tiez už ma žrala bedňa plna roznych baterii a nabijaciek, len od makitky tam mam 3 roznekupec18 píše: 13 čer 2023 22:39 Tak dovolil bych se přidat k diskuzi.
Hoši vy jste extrémisti Hecht a Millwaukee v ceně vyšší než profi lesnická pila Stihl.
Na aku se dívám už delší dobu a když přihlédnu k ceně, výkonu, u mě občasnému použití a hlavně k hmotnosti daného stroje tak mi segment vetších aku pil přilíš nedává smysl..
Kde to dává smysl tak je zahradkaření a občasná prořezávka větví, řezaní desek atd a tam bych rozhodně volil jednoručku, která se da kvalitní koupit kolem 4-5t bez baterek na 18v a využít redukce na makitu dewalt Mil atd a tedy používat baterky do aku vrtačky.
Ta Mil pila je za mě ulet, tohle si koupi jen člověk co už doma jede velky baterky v kangu jinak je to za mě nesmysl. A to mam už doma několik Mil nářadi.
A po zkušenosti co mám z jiných značek mi žádné bez nářaďové utahování lišty nesmí do baráku, akorát mi z toho nabíhá žíla na čele jak po 3 řezech musím zas štělovat řetěz.
Takže moje kombinace teď vypadá takto. Makita jednoručka a Stihl Ms261