D2 nejdou stěrače na první stupeň.
Moderátor: Miky_CZ
D2 nejdou stěrače na první stupeň.
Prosím o radu. Na první stupen na otočném ovladači nefunkční. Relé pravidelně cvaká. Na další dva stupně jsou funkční. Kde je chyba? Díky
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Re: D2 nejdou stěrače na první stupeň.
Já jsem kvůli nefunkčním stěračům rozebíral a čistil vlastní páčku - byla v ní stará ztuhlá vazelína.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
Zajímavé je, že přetočím na první polohu a je slyšet jak v intervalech cvaká relé. stěrače ale nejedou. Až teprve na druhou a třetí polohu se rozjedou.
Spolu s první poloho je nefunkční i to jemné nastavení rychlosti...
Spolu s první poloho je nefunkční i to jemné nastavení rychlosti...
Nikdo neřešil?
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Ono tam není moc co dalšího řešit - že relátko cvaká, neznamená, že skutečně spíná - nejjednodušší je relátko prohodit za jiné. Už jsme viděl v relátku upadený kontakt. Potom tam je kromě vlastní páčky ještě doběhový kontakt v motorku, případně vlastní motorek - je dvourychlostní, takže má 3 uhlíky, a občas se stane, že jeden uhlík je úplně ojetý. Kouknout do schématu, kde se napíchneš na dráty a měřit. Vyndání mechanismu stěračů je celkem opruz, musí se toho odstrojovat celkem dost, včetně kapoty.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
Tak rozborka motorku a uhlíky ok, kabely ok, ukostření ok. Poradíte, kde najdu relé stěračů? Problém přetrvává. Dekuji
-
Tak nevim
, píšeš že relé cvaká tak ho přece podle cvakání najdeš,, když motorek na další stupen točí tak proč ho rozebírat...? atd
a nebylo by nakonec lepší to vodvézt k někomu kdo se v tom vyzná
neš to celý rozjebat
Mě je to u prdele

a nebylo by nakonec lepší to vodvézt k někomu kdo se v tom vyzná

Mě je to u prdele

Největší škody na autě se způsobí dobrými umysly
To je dobře, že je ti to u prdele, protože vozit to nikam nechci. To bych to už udělal a neresil problém na fóru.
Tyhle chytrý rady mi prosím nedávejte.To mě raději pošlete do prdele a napište mi, že jsem neschopnej. . .
Tyhle chytrý rady mi prosím nedávejte.To mě raději pošlete do prdele a napište mi, že jsem neschopnej. . .

- Tazik1992
- tel.: 602875958
- auto: Defík
Takže nefunguje ta pozice s nastavitelným intervalem - intermittent. Když pomalý a rychlý režim jde a rychlé setření taky (Flick), tak je motorek, dráty, hlavní napájení a minimálně většina páčky zřejmě OK
Tak to zkus takdle: když slyšíš cvakat relé, tak změř jestli se na vstupu páčky - konektor C0035 pin7 objevuje napětí (a jaké velikosti). Pokud jo, tak měř na výstupu C0035 pin4. Pokud napětí na pinu7 nebude a nebo bude jen pár voltů, tak se budeš muset kouknout na kabeláž k pojistkovce v kabině. Můžeš ještě měřit na konektoru na pojistkovce C0583 pin2.
Pokud i tam bude prd, tak je na ráně to relé. Jenže. To je jedno z těch, která jsou napevno zaletovaná do plošňáku pojistkovky.
Buď je to jedno z těch dvou na přední straně
a nebo z těch čtyř na zadní. Pokud vím, tak tady by ty dvě dolní měly být od centrálu...
A nebo bude problém v páčce a pak to bude asi jak píše MadTom - kontakty nebo bordel
Tak to zkus takdle: když slyšíš cvakat relé, tak změř jestli se na vstupu páčky - konektor C0035 pin7 objevuje napětí (a jaké velikosti). Pokud jo, tak měř na výstupu C0035 pin4. Pokud napětí na pinu7 nebude a nebo bude jen pár voltů, tak se budeš muset kouknout na kabeláž k pojistkovce v kabině. Můžeš ještě měřit na konektoru na pojistkovce C0583 pin2.
Pokud i tam bude prd, tak je na ráně to relé. Jenže. To je jedno z těch, která jsou napevno zaletovaná do plošňáku pojistkovky.
Buď je to jedno z těch dvou na přední straně
a nebo z těch čtyř na zadní. Pokud vím, tak tady by ty dvě dolní měly být od centrálu...
A nebo bude problém v páčce a pak to bude asi jak píše MadTom - kontakty nebo bordel
Sloužim lidu! :-)
Land Rover Defender 110SW 300Tdi 1998
ex-služební Land Rover Defender 2,4TDCi Puma 2008
Dokonalé! Díky. Zkusím a dám info.
Jen ještě pro úplnost ostatním. To, že jsem rozebíral moturek není až taková ptákoviny.Je tam dojezdovy kontakt a ten dělá vypnutí při krajní poloze. Navíc může být uhnily i ukostření - ten drátek co vede mezi motorkem a kastli. Takže, žádný rozjebavani
Jen ještě pro úplnost ostatním. To, že jsem rozebíral moturek není až taková ptákoviny.Je tam dojezdovy kontakt a ten dělá vypnutí při krajní poloze. Navíc může být uhnily i ukostření - ten drátek co vede mezi motorkem a kastli. Takže, žádný rozjebavani

Naposledy upravil(a) horsik dne 24 lis 2023 09:46, celkem upraveno 1 x.
-
tak nějakhorsik píše: 23 lis 2023 20:57 To je dobře, že je ti to u prdele, protože vozit to nikam nechci. To bych to už udělal a neresil problém na fóru.
Tyhle chytrý rady mi prosím nedávejte.To mě raději pošlete do prdele a napište mi, že jsem neschopnej. . .![]()

-
Abych nebyl zlej
Hledal bych to nejdříve v tom votočým spínači pod volantem, bude to nejspíš špatný kontakt,tak že vyčistit ,případně prohlídnout patřičný konektory, zkusit proklemovat na konektoru od toho spínače , -ale opatrně!,
to relé nespíš bude asi ok.
Hledal bych to nejdříve v tom votočým spínači pod volantem, bude to nejspíš špatný kontakt,tak že vyčistit ,případně prohlídnout patřičný konektory, zkusit proklemovat na konektoru od toho spínače , -ale opatrně!,
to relé nespíš bude asi ok.
Vyřešeno. Z páčky vedou dva šedivý dráty do štěrku.Jeden zlomenej.Vyndaval jsem packu, rozebíral a čistil. Při manipulaci se sterace pohly. Pak už jen propipani drátů.Takze klika. . .Diky
- Tazik1992
- tel.: 602875958
- auto: Defík
Vida, zase drátky.
Tak to byl jeden z těhle dvou ?
Sloužim lidu! :-)