Zdravim chlapi. Ospravedlňujem sa, keď už to tu niekde bolo ale pomocou lupy som to nenašiel. Problém je takýto.
Kúpil som Freelander 2, 118kw, automatická prevodovka. Kupoval som ho s tým, že pri určite rýchlosti prevodovka trocha cukla. Povedali, že je vadný hydromenič. Dal som ho zrepasovať a reku už keď je dole rpevodovka, dám vymeniť aj lamely a komplet olej v AT. Po výmene a následnom nasadení prevodovky auto fungovalo bezchybne ale asi iba 800km. Následne som ostal stáť rovno v križovatke. Ani sa nepohlo. Po vychladnutí sa auto znova normálne pohlo a išlo ďalej. Až do chvíle, pokiaľ sa nezohreje. Na diagnostike vypísalo vadný solenoid. Znova sme dali vybrať prevodovku, vymenili novú mechatroniku. Po nasadení je ten istý problém. po di pome Gagnostike vypísalo dve chyby. Zly prevodový pomer G2 a zlý prevodový pomer G3. Auto sme odviezli do LR servisu, kde chyby zresetovali, mechatroniku spárovali a updatli. Ale bohužiaľ, zas tá istá chyba. Originál diagonstika neukazuje žiadnu chybu ale auto robí stále to isté. Po zahriatí sa nepohne. V servise tvrdia, že to bude nejaká mechanická chyba, ževraj v prevodovke niečo prešmykuje. Chlap, ktorý prevodovku opravoval tvrdí, že to bude nejaká softwarova chyba.
Nemáte s tým niekto skúsenosť čo by to mohlo byť? Do prevodovky som dal už asi 3000€ a stále to nefunguje. Olej je úplne číry bez žiadnych pilín a nečistôt.
Ďakujem veľmi pekne
Automaticka prevodovka AISIN TF-81SC
Moderátor: Safraporte
- Hubert
- tel.: 724878985
- auto: D1 300 TDI, D3 TDV8
- Kontaktovat uživatele:
Re: Automaticka prevodovka AISIN TF-81SC
Sundat mechatroniku a otlakovat spojky
Land Rover Discovery 300 Tdi, AUT, ABS, TC, +2", Front TrueTrack, Rear 100%ARB, D3 swap TDV8 3.6
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.
Re: Automaticka prevodovka AISIN TF-81SC
Pokud je ventilový blok nový tak bude problém ve vnitr může být únik tlaku na spojkách.
Opravy a Servis automatických převodovek všech značek.
Náhradní díly,hydromenice,oleje. www.prevodovkyautomat.cz Tel+420608675576.
Náhradní díly,hydromenice,oleje. www.prevodovkyautomat.cz Tel+420608675576.