D2 tres amigos + rucni brzda sviti

Discovery I, II, III

Moderátor: Miky_CZ

Zpráva
Autor
Mira Krampera
auto: Discovery 2

Re: D2 tres amigos + rucni brzda sviti

#21 Příspěvek od Mira Krampera » 20 kvě 2025 08:17

Ahoj! Mám stejný problém - svítí mi 3 Amigos + brzda.

Začalo to v prosinci, vytáhl jsem Nanocom a ukázalo to chybu 01-04 "pump failure 2 (pump not running when actuated)". Chybu jsem smazal, po pár km zpět (mimo asfalt). Pak jsem udělal via Nanocom test ABS a smazal to znovu a na několik měsíců byl klid. Byl jsem s tím i v Dobřanech na kopci, jezdil terénem - TC, HDC vše fungovalo skvěle.

No a po nějaké době, normálně na asfaltu se to zase ukázalo a už to nešlo nijak smazat. Od tý doby Nanocom hlásí chybu 04-01 "pump relay open circuit 4 times".

Zkusil jsem opravnou sadu modulátoru, ale nepomohlo to. Než se pustím do dalších oprav nebo případně koupě nového modulátoru, tak bych to rád probral tady :). Co byste radili? Moc díky!

MadTom
tel.: 608 600 360
auto: D2, Def 130

#22 Příspěvek od MadTom » 20 kvě 2025 09:00

Vždyť ti to tam Nanocom píše - 04-01 "pump relay open circuit 4 times". V ABS modulátoru je pumpa, která je poháněná elektromotorem a ten je spínaný relátkem. A Nanocom píše, že jednotka ABS vyhodnotila open circuit - tj. že nemá spojení, v obvodu relátka. Za mě - buďto je vadné relátko, nebo je problém v drátech mezi jednotkou ABS a relátkem jako takovým. Jednotka ABS si testuje, zda cívka relátka uzavírá příslušný obvod, nic jiného tam otestovat nejde.
Co myslíš pod pojmem opravná sada modulátoru - taková ta černá plastová věc, co se dává zespodu a jsou na ní dva mikrospínače? Tak podle diagnostiky tento problém nemáš, a i kdyby jsi měl, tak bez bypassu vnitřního konektoru v modulátoru se většinou problém neodstraní.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

Mira Krampera
auto: Discovery 2

#23 Příspěvek od Mira Krampera » 20 kvě 2025 09:47

Ahoj! Díky moc za rychlou odpověď. Přesně, tu plastovou věc s mikrospínačema. Bypass tam je.

Jinak jasný - na to relátko jsem koukal jako první věc, to jsem nenapsal, to se zdá být ok. Ostatně pak už tam ta chyba nebyla, byla tam jen ta s tím otevřeným okruhem.

Dává ti smysl rovnou vyměnit celý modulator? Protože to mi zatím všichni řekli, že mám udělat. Sorry za lehce přitroublý dotazy, ale pořád se učim :).

MadTom
tel.: 608 600 360
auto: D2, Def 130

#24 Příspěvek od MadTom » 20 kvě 2025 11:06

Odzkoušet Nanocomem, jestli když pustíš čerpadlo v modulátoru, jestli vůbec vrčí. Třeba přes power bleed funkci. Že něco vypadá dobře, ještě neznamená, že je to OK. Klidně múže být problém v drátech, a to výměnou modulátoru nevyřešíš.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

Odpovědět