Zdravim.
Kupil som Disco sport 2.0d 150kw MHEV rv.2021
220tis km.
1.majitel auto pravidelne servisovane v orig.servise.
Jazdi super stav je vyborny.
Kupil som s chyb.kodom P041D..
Podla AI by to mal byt tepl.snimac za turbom poruseny obvod. Co po kontrole aj nakoniec bol predraty od vybracii.
Po zaizolovani oboch kontaktov sa chyba ukazuje znova s tym ze check sa rozsvieti ale len po nastartovani nie pocas jazdy a nenacita hned chybovu hlasku ziadnu (cize bez chyb) az nasledne po dalsej jazde ju viem precitat.
Je mozne ze snimac vyskratoval a tym padom je nefunkcny??. .
Alebo to moze byt iny snimac..?.
Auto jazdi uplne normalne bez zmeny. DPF sa tvari ze je OK koncovka vyfuku cista ako nova.
Dakujem za info.
Chybovy kod P041D
Moderátor: Miky_CZ
- Land Jirka
- tel.: +420731913431
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
Re: Chybovy kod P041D
Onehdy jsem měl podobné trápení.
Vyměnil jsem snímač za nový značkový a chyba stále přetrvávala.
Po kontrole všeho kolem včetně nahrazení vodičů jsem dal další nový snímač origo díl a problém vyřešen.
Vyměnil jsem snímač za nový značkový a chyba stále přetrvávala.
Po kontrole všeho kolem včetně nahrazení vodičů jsem dal další nový snímač origo díl a problém vyřešen.
Land Rover 4x4 SERVIS, PRODEJ DÍLŮ LAND ROVER, DIAGNOSTIKA, OPRAVY A ÚPRAVY LAND ROVER, RENOVACE VETERÁNŮ
Tel: 731913431
Tel: 731913431
- mipr
- tel.: +421907431767
- auto: Diskosky mam rad :-)
V servise zijeme dobu "idiotismu" softwarovych algoritmov ulozenych riadiacich jednotkach... Uz nestaci prist na pouchu konkretnej suciastky, kabelaze, konektora a podobne. Teraz sa musis zaoberat tym, ako to soudruzi s NDR mysleli pri programovani sw...
Naprikald. Chyba sa objavi kazdy 5 alebo 10 start motora. Alebo sa chyba nahodile objavuje - nie je mozne urcit suvislost kedy naskoci...
Alebo. Hlasena chyba neoznacuje skutocnu poruchu. Musis poruchu najprv najst pouzitim vlastnych skusenosti - nespoliehat sa na chybove halsenia...
Alebo. Originalny diel je nepodarok alebo dokonca falzifikat. Kvalita niektorych original nahradnych dielov je mizerna, musis pouzit kvalitnu alrenativu, alebo si diely vrobit vo vlasnej rezii...
Konkretne by som teda premeral teplotny snimac, kabelaz, konektory. Cez live data treba pozret co vidi riadiaca jednotka, kedy naskakuje porucha, da s vobec vymazat atd...
O prasknutom DPF na EU6 vozidle a vsetkych suvislostiach a nasledkoch sa tu rozpisovat nebudem.
Ja mi jasne ze som ti neporadil k rieseniu problemu, ale aspon som sa snazil poukazat na problematiku zo sirsej perspektivy. Treba hladat...
Naprikald. Chyba sa objavi kazdy 5 alebo 10 start motora. Alebo sa chyba nahodile objavuje - nie je mozne urcit suvislost kedy naskoci...
Alebo. Hlasena chyba neoznacuje skutocnu poruchu. Musis poruchu najprv najst pouzitim vlastnych skusenosti - nespoliehat sa na chybove halsenia...
Alebo. Originalny diel je nepodarok alebo dokonca falzifikat. Kvalita niektorych original nahradnych dielov je mizerna, musis pouzit kvalitnu alrenativu, alebo si diely vrobit vo vlasnej rezii...
Konkretne by som teda premeral teplotny snimac, kabelaz, konektory. Cez live data treba pozret co vidi riadiaca jednotka, kedy naskakuje porucha, da s vobec vymazat atd...
O prasknutom DPF na EU6 vozidle a vsetkych suvislostiach a nasledkoch sa tu rozpisovat nebudem.
Ja mi jasne ze som ti neporadil k rieseniu problemu, ale aspon som sa snazil poukazat na problematiku zo sirsej perspektivy. Treba hladat...
LRservis.sk Bratislava
specializovany servis pre znacku Land Rover
byvaly autorizovany distributor Bearmach (skoncili...)
specializovany servis pre znacku Land Rover
byvaly autorizovany distributor Bearmach (skoncili...)
Dakujem za info...