centrál

Discovery I, II, III

Moderátor: Miky_CZ

Odpovědět
Zpráva
Autor
MAO

centrál

#1 Příspěvek od MAO » 02 led 2009 10:44

nazdar hoši,

mam problem s otvaranim mojej DII. nefunguje otvaranie dialkovym a samozrejme ked ho otvorim klucom spusti sa alarm. na aute som išiel naposledy vcera a vsetko bolo v poriadku.skusal som aj nahradny kluc ale vysledok bol rovnaky.
disco II, 2,5 TD5 2002

witoldo

#2 Příspěvek od witoldo » 02 led 2009 11:36

A zkusal si "EKA kód" ? je to popsane v knizce, klicem u ridice zadas kod, potom musis pockat 5min a potom muzes auto otevrit a startnout..
DII TD5 novy gzycht; manual
-----------------------------
..radost zacina tam, kde jini konci..

MAO

#3 Příspěvek od MAO » 02 led 2009 13:18

neskusal som lebo ten kod nemam.auto som kupoval jazdene a ziadnu karticku s kodom som v nom nenasiel.na nete ho asi nenajdem??? alebo u autorizovaneho predajcu????
disco II, 2,5 TD5 2002

Miloš II
tel.: سوني اريكسون
auto: لاند روفر ديسكفري 2
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Miloš II » 02 led 2009 17:00

MAO píše:neskusal som lebo ten kod nemam.auto som kupoval jazdene a ziadnu karticku s kodom som v nom nenasiel.na nete ho asi nenajdem??? alebo u autorizovaneho predajcu????

Někde tu na foru je ten postup popsanej. Ale je to pěkná pakárna :idea: :wink: Miloš II
Kgalagadi Transfrontier Park,Central Kalahari Game Reserve,Hurungwe Safari Area,Charara Safari Area,Mana Pools National Park,Chizarira National Park,Namib-Naukluft National Park,Lower Zambezi National Park

discover
auto: LR D4
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od discover » 16 úno 2009 09:12

To je v pohodě, tak to má být. Někde jsem to tu už dříve popisoval. Je to pro tvoji bezpečnost. Zkus to pohledat. S :lol: :lol:

PavelU
tel.: +420 603716996
auto: Land Rover
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od PavelU » 16 úno 2009 09:48

Dálkou, první zmáčknutí - dveře řidiče, druhé zmáčknutí - ostatní dveře. Klíčem to samé, ale spustí se ti alarm, teda aspoň mě.

zdenek666
tel.: +420722074098

#7 Příspěvek od zdenek666 » 16 úno 2009 15:05

Teď se mi, když je zima stává, že dálkou v pohodě odemknu, ale zamknout to nejde, musím klíčem. Když je tak kolem nuly tak to jde zamknout i odemknout dálkou, ale když tak kolem -5, tak zamknout jenom klíčem.
Co vy na to??? Že by slabá baterka?
LR Disco II TD5 auto

witoldo

#8 Příspěvek od witoldo » 16 úno 2009 18:45

no.. mi zas ovladac funguje vetsinou na malou vzdalenost, blika ale neodemkne.. uz 3 nova baterka a furt to same. Po startu se ozve 3x pipnuti, co pry nejspis znamena slabou baterku v DO. Mozna je to ale nejaka chyba..
central ale nastesti fachca bez problemu
jo a.. to prvni zmacknuti dvere ridice, druhe ostatni se da preprogramovat,
pridrzeni klicku na ovladaci rozne svetla..
DII TD5 novy gzycht; manual
-----------------------------
..radost zacina tam, kde jini konci..

PavelU
tel.: +420 603716996
auto: Land Rover
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od PavelU » 16 úno 2009 20:34

zdenek666 píše:Teď se mi, když je zima stává, že dálkou v pohodě odemknu, ale zamknout to nejde, musím klíčem. Když je tak kolem nuly tak to jde zamknout i odemknout dálkou, ale když tak kolem -5, tak zamknout jenom klíčem.
Co vy na to??? Že by slabá baterka?
Asi bych začal tou baterkou, neměla by být drahá. :?: Pak se ukáže ...

krrtek

Re: centrál

#10 Příspěvek od krrtek » 25 čer 2009 23:08

taky se přidám s prosbou o radu, mě přestala dálka fungovat uplně, naštěstí to bylo u baráku, vzal jsem druhej ovladač a OK. Tak si řikám to bude baterka v tom ovladači, dal jsem tam novou a nic, ani ŤUK. Nevíte co s tim? Ovladač bliká stejně jak ten funkční...

Tomáš K

#11 Příspěvek od Tomáš K » 28 čer 2009 23:43

Můj problém byl podobný, akorát že mi přestaly fungovat oba ovladače. Po odemknutí klíčem se spustil alarm a zapnul imobilizér, což je v pořádku. Baterku v ovladači jsem měnil jako první, ale bohužel to nepomohlo. Auto prostě umřelo. A jelikož jsem neměl EKA kód, tak pomohlo až napojení na počítač a sladění obou ovladačů s jednotkou ECU. Konzultoval jsem závadu s elektrikářem z AMT , od něhož jsem se dozvěděl, že starší verze D 2 ( moje je z 99) měly přijímač náchylný na rušení. Prostě jak je někde silnější elektromag. pole (třeba dráty VN) rozhodí se kódy mezi jednotkou a ovladačem. Novější auta už měly lepší příjimač, který není tak náchylný na rušení. Někomu prý pomohlo odtlačit auto o kus dál a šlo to.
Mě se totálně rozhodilo nastavení v době návštěvy amer. prezidenta, kdy se rušilo kde co. Bydlím na dohled od letiště, tam bylo rušičů požehnaně, a baráku vnitra co je samá anténa. V ulici nás bylo několik se stejným problémem u aut různých značek .. Po sladění bylo po problému, i když na tom stálém slabém rušení u nás v ulici asi opravdu něco bude, když nejdu do auta 2 a více dní, tak odemknout taky nejde , musím klíčem do zámku a otočit jako bych zamykal. Tím aktivuju jednotku centrálu , auto zabliká a pak už to ovladačem jde. Moc nechápu jak je to možné. Mám vyzkoušeno, že na chatě kde žádné rušení není , se to nestává. Ještě mi bylo doporučeno zkontrolovat si typ přijímače a případně ho vyměnit za novější verzi. Ovšem kde se tato věcička v mém autě nalézá se mi ještě nepodařilo objevit. Prý má být u prostřední interiérové lampičky. Jenže.. Tak kdyby jste někdo věděl kde hledat, budu rád za informaci.
Myslím, že když ti jeden ovladač chodí a druhý ne, tak jinak než diagnostikou to stejně nezjistíš. Už si přesně nepamatuju, ale asi po dvou dnech pokusů se jeden ovladač chytnul, ale podle diagnostiky byly rozhozený oba dva. Prostě elektrika je občas záhadná.

krrtek

#12 Příspěvek od krrtek » 29 čer 2009 22:21

dík za info jo jo asi budu muset na diagnostiku, to je teda asi v Praze do AMT... kolik si za to platil???

Tomáš K

#13 Příspěvek od Tomáš K » 30 čer 2009 00:48

Stálo mě to 600,- a nebylo to v AMT.
Naposledy upravil(a) Tomáš K dne 02 črc 2009 01:32, celkem upraveno 1 x.

Jan Procházka

#14 Příspěvek od Jan Procházka » 30 čer 2009 14:56

Zdravím vás pánové, mám taky malý problém s otvíráním pátých dveří na DII, dálkou je normálně zamknu, ale odemykat už se jim nechce, musím vlízt do kufru přes zadní sedačky a otevřít ručne zevnitř, už mě štve jak lidi koukaj když potřebuju do kufru :twisted: máte někdo zkušenost? Díky
EX...DII TD5, lift, snorkel, superwinch husky...
Nyní TOYOTA

Tomáš K

#15 Příspěvek od Tomáš K » 30 čer 2009 15:44

Chybička bude nejspíš v servu, sundal bych čalounění a podíval se dovnitř. Mě podobně zlobí když je zima, je jako slabé a nemá sílu překonat odpor zámku. Sice slyšíš že cvakne, ale neodemkne. Tak musím ještě jednou odemknout. A dělaj to i boční. Ale naštěstí ještě do kufru přes kabinu nemusím.

Jan Procházka

#16 Příspěvek od Jan Procházka » 30 čer 2009 16:16

No právě, cvakne v něm jako dřív, ale neodemkne, měl jsem dole tapecírunk myslel jsem že je vypadlé nějaké táhlo, ale nic jsem neobjevil, asi akci zopakuju a mrknu se přímo do útrob toho zámku co mě nutí lézt do auta oklikou :lol:
Nyní TOYOTA

MadTom
tel.: 608 600 360
auto: D2, Def 130

#17 Příspěvek od MadTom » 30 čer 2009 16:25

Mě se stalo něco podobného s tím rozdílem, že dveře nešly otevřít ani zevnitř a samozřejmě kufr byl plnej potřebnejch věcí jako je třeba kočárek.
Poté co jsem doslova urval z tapecírunk jsem začal ohmatávat jednotlivá táhla a hle ono to šlo otevřít (asi po hodině a odřených obou rukách). Chyba byla nejspíš v částečně zacvaknuté dětské pojistce - stačilo ji u otevřených dveří trošku dotlačit nahoru. Následně jsem celej mechanismus prostříknul WDčkem a od té doby funguje. Zároveň doporučuji prohlédnout všechny plastové čumprdlíky co drží pohromadě táhla a nahrazují kloubky používané u jiných aut. Pokud je z některého kousek ulomenej doporučuji v zacvaknutém stavu zajistit proti vysunutí - mě to takhle vypadlo a dveře nešly otevřít zvenku. Vyřešil jsem to vázacím pásekem vhodně utaženým křížem přes tento "kloubek". Teď už to nevypadne a v případě potřeby ho proslě přecvaknu a potom dám novej.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

Jan Procházka

#18 Příspěvek od Jan Procházka » 30 čer 2009 17:53

Kouzlo Land Roverů :lol:
Nyní TOYOTA

Jan Procházka

#19 Příspěvek od Jan Procházka » 01 črc 2009 14:20

Tak mám dočasně po problému :D , dneska jsem se v tom zámku vrtal snad tři hodiny, koukal na něj ze všech stran, rozebral a složil vše co šlo, ale zámek stále ne a ne spolupracovat. Pak jsem ho dal zpatky a napadlo mě pomoct tomu čudlíku co vylézá ze dveří volnou gumičkou, nesmí táhnout silou ale stačí jen na začátku lehká pomoc táhlu pak už jde vše tak jak má... takže už nelezu do kufru přes zadní sedadla :Pohoda:
Nyní TOYOTA

MadTom
tel.: 608 600 360
auto: D2, Def 130

#20 Příspěvek od MadTom » 01 črc 2009 14:45

Aha, a to je možná důvod, proč já tam ten čudlík vůbec nemám. Abych pravdu řekl, ani mi nechybí. Nevím jak bych to v tom kufru zamačkával. :D
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

Odpovědět