coroner píše:
Ale vážně, nějaká elektronika je v autech potřeba. Dokáži si představit, že bychom jezdili v autech bez klimatizace, el. oken, navigací, výhřevů atd. Ale při dnešním počtu aut a běžně najetých km je elektronika dobrá hlavně kvůli systému řízení motoru a emisím, které mechanikou dost dobře vyřešit nejde. Mám namysli skutečné emise u karburátorů především nespálené uhlovodíky a CO. Ta blbina s globálním oteplováním a CO2 je k smíchu, ale to předchozí bych dýchat nechtěl.
To je samozřejmě pravda. I když....hodně limitů u motorů se dá plnit i mechanickou cestou (tochu dělám do motorů) i když spousta výrobců tvrdí že to bez elektroniky nejde. Některé menší automobilky to tak ještě před pár roky dělaly, ale to je vedlejší.
V jednoduchosti je spolehlivost.
Chtěl bych vidět jestli bude fungovat LR Diskovery 3 po pětatřiceti letech jak můj dědek, když se sere už v záruce.
Jsem asi trochu najivní romantik, ale líbí se mě dobrodružné filmy z šedesátých let, třeba francouzké. Možná proto, že sem na nich vyrůstal. Hlavně atmosféra té doby.
I proto mám raději veterány než nová auta.
Spravuju auta a mám čím dál větší odpor k vozům které musíš napojit na počítač, abys poznal co tomu je a potom vyměníš deset zbytečností, aby ti to mohlo vyjet z dílny.

(Chudák poctivé řemeslo)
Stavím si vlastní dílnu a budu spravovat převážně veterány.