Život jedničkáře není tak snadný jako život dvojkaře, co se dalo na dvojku sehnat za směšnost tak na jedničku buď není nebo je za neuvěřitelné peníze. Chci jedničku udržet v té patince co má a doladit věci, které jsou na ní nepůvodní nebo tam nejsou vůbec a tak. Vše musí být důsledně originální a dobové.
Zatím jsem sehnal správný motorek stěračů, správné zadní světla, originál spínač Lucas na mávátka. Dále sháním mávátka Lucas dobové (na jedničce nebudou žádné blinkry jen mávátka, pěkně po staru), jedny mávátky mně utekly na ebay, kde jsem v přepočtu při částce kolem 12000,-Kč "vyměkl", potom neprasklý horn and dip switch (střed volantu), origo benzínovou pumpu a další drobnosti. Potom musím koupit nové pneu, plachtu (s tím malinkatým dvojokénkem vzadu), potom nutně potřebuju plátěný truck cab, s tím je jednička strašná krása..., nové plexiskla do dveří... Neumluvím o údržbových věcech jako sada gumiček do brzd. válce, filtr, atd.
S jedničkou člověk zabrousí už do řádných "veteránských vod" a už je to všechno trošku finančně náročnější. Dokonce jsem přemýšlel, že bych prodal jednu S2A a za ty peníze doladil jedničku, ale to je asi škoda, tak se to budu snažit nějak finančně pořešit. Rád bych to zvládl aspoň do Kutné Hory, tak uvidíme...
Takže tak...