Neplaťte pokuty za rychlost

Všeobecné rady a informace

Moderátor: Acon

Zpráva
Autor
marcel
tel.: 0915 833178
auto: DISCOVERY I

#21 Příspěvek od marcel » 22 čer 2008 00:22

Tým že podpíšeš protokol o dychovej skúške sa priznáš k tomu,že si pil.Potom Ti už žiadna špekulácia nepomôže.Nieje najdôležitejšie ,že koľko,ale či si pil.A hlavne si sa PRIZNAL.

RudaK
tel.: SONY Xperia Z3
auto: D III + D 1

#22 Příspěvek od RudaK » 22 čer 2008 05:37

marcel píše:Tým že podpíšeš protokol o dychovej skúške sa priznáš k tomu,že si pil.Potom Ti už žiadna špekulácia nepomôže.Nieje najdôležitejšie ,že koľko,ale či si pil.A hlavne si sa PRIZNAL.

Jak říkal Švejk : " Když řeknete Švejku nepřiznávej se,tak budu zapírat do roztrhání těla ". :lol:
Taky jsem zjistíl kdysi,že jenom převzetím složenky souhlasíš s přestupkem a už ti nic než zaplacení nepomůže.A já bláhový tenkrát myslel,že když složenku zahodím tak to je vyřízený. :idea:
D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "

haasan

#23 Příspěvek od haasan » 22 čer 2008 13:17

marcel píše:Tým že podpíšeš protokol o dychovej skúške sa priznáš k tomu,že si pil.Potom Ti už žiadna špekulácia nepomôže.Nieje najdôležitejšie ,že koľko,ale či si pil.A hlavne si sa PRIZNAL.
To nemaš uplně pravdu rozhodující je obsah alkoholu v krvi né jestli jsi před jízdou pil samozrejmě musíš tvrdit že si pil dávno a málo atd jde o to že si nesmíš nechat vzít krev ale nesmíš to ani odmítnout prostě k té otazce ze strany policie nesmí dojít a pak je to ok u soudu je jediný pádný důkaz vyšetření krve a oni to ví
Freelander 1.8 16v

motohanz
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od motohanz » 22 čer 2008 14:07

Kdyz sednes za volant nalitej tak ses debil. A pokuta ti patri.
MotoHanz - prodej a dovoz motocyklů prodej náhradních dílů a doplňků na Harley-Davidson a další http://www.motohanz.cz

OC
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od OC » 22 čer 2008 16:57

To je sice pravda, ale kupříkladu po dvou deci červeného není nikdo (vyjma snad tu a tam nějaké hříčky přírody) nalitý, a pokuta mu naprosto nepatří. Akorát že náš debilní zákon mu ji uloží :( :( :(
OC ~ http://www.ocs.cz/oc/RangeRover.html
Insured at Steyr&Mannlicher
Ostatně soudím, že registrace zbraní musí být zrušena: http://ocs.cz/Guns/halbrook/registrace.html

motohanz
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od motohanz » 22 čer 2008 22:41

OC píše:To je sice pravda, ale kupříkladu po dvou deci červeného není nikdo (vyjma snad tu a tam nějaké hříčky přírody) nalitý, a pokuta mu naprosto nepatří. Akorát že náš debilní zákon mu ji uloží :( :( :(
Ale jasny, ale jak chces od spolecnosti pravne oddelit ty hricky prirody, jako je mimochodem treba moje sestra.
MotoHanz - prodej a dovoz motocyklů prodej náhradních dílů a doplňků na Harley-Davidson a další http://www.motohanz.cz

DjALF
auto: Toyota LC 100
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od DjALF » 24 čer 2008 23:57

Podle me alkohol za volant nepatri.
A kdyz je nekdo nalitej at si jezdi po zahrade a neohrozuje ostani.
Discovery I 300TDI "Užovka" - lehka OFF kosmetika "už EX"
Toyota Land Cruiser 100 "želva"
http://www.djalf.cz/ http://sportrescue.cz/

PavelU
tel.: +420 603716996
auto: Land Rover
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od PavelU » 30 bře 2009 11:02

Nevím kam to napsat, tak to dám sem. Před chvilkou se moje drahá vrátila s autem a vypráví mi zážitek pri silniční kontrole Policií. Všechno měla v pořádku a mladý policajt se chtěl asi vytáhnout a začal jí prudit tím, že má špinavé auto a že nemá co dělat na silnici. Cituji " auto není způsobilé provozu na veřejných komunikacích" a chtěl ji dát pokutu. Nechápu co to na nás zkouší. :shock: :shock: :shock:

Acon
tel.: 00421910600711
auto: DII TD5 1999

#29 Příspěvek od Acon » 30 bře 2009 11:22

trochu sa vrátim k starej debate. Pred cca 1,5 rokom som bol zamestanec jednej Moravskej firmy a tak som sa musel zúčastniť školenia vodičov aj keď som SK. Máte to rovnaké ako u nás. Ak odmietnete skúšku na alkohol, pristupuje sa k Vám ako keby bol alkohol zistený. Aj pred súdom.
Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.

brudr

#30 Příspěvek od brudr » 30 bře 2009 11:50

PavelU píše:Nevím kam to napsat, tak to dám sem. Před chvilkou se moje drahá vrátila s autem a vypráví mi zážitek pri silniční kontrole Policií. Všechno měla v pořádku a mladý policajt se chtěl asi vytáhnout a začal jí prudit tím, že má špinavé auto a že nemá co dělat na silnici. Cituji " auto není způsobilé provozu na veřejných komunikacích" a chtěl ji dát pokutu. Nechápu co to na nás zkouší. :shock: :shock: :shock:
To ja bych za to dostal pokuticku prumerne tak 5xdenne :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
tel:604422529
p.bocek@email.cz

PavelU
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od PavelU » 30 bře 2009 12:08

Kdyby to auto bylo aspoň špinavé jak po nějakém blbnutí v terénu a padalo z něho blato. Nechápu. :roll: A to jsem si ještě ráno pochvaloval jak ho pěkně déšť umyl. Nojo orgán asi neměl den čico. :evil:

PavelU
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od PavelU » 30 bře 2009 12:27

Teď jsem si ještě vzpoměl na minulý týden, když mě brali po páté, jsem se slušně zeptal, jestli si na mě zasedli, že mě pořád kontrolují. A odpověď mě docela překvapila, policajt doslova řekl, že když mám zablácené auto, že jsem pro ně podezdřelý. :roll:
Tenkrát po mě žádnou pokutu nechtěl ani nijak nenaznačil, že by mu to nějak vadilo a to bylo auto o dost víc zablácené než dnes. :wink:

Gobey
tel.: +420603440581
auto: Defender
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od Gobey » 30 bře 2009 13:01

Ke špinavému autu:
- musí být vidět značka
- nesmí znečišťovat pozemní komunikace
- musí být z auta vidět :)

Jestli to splňuješ, tak v principu není co řešit.

H.
Svobodný advokát, potápěč a definitivně rozpolcená osobnost-vezmu to podle stáří: Jeep Willys MB SAS, Jawa 350 sidecar, Jaguar Daimler XJ6C 4.2l, LR SIII Lightweight, LR Defender Td4 110 & 90-volanty a řídítka na všech stranách. http://www.onheiser.cz" onclick="window.open(this.href);return false;

KRANG

#34 Příspěvek od KRANG » 30 bře 2009 13:07

Podle mýho je základ slušný jednání. Pokud se člověk snaží vyjebat s policajtem tak je mu odpovězeno stejnou mincí. Ale samozřejmě člověk může i tak narazit na pitomce, který jsou zastoupený ve všech profesích.
Defender 90 200Tdi "ZEBRA" / Range Rover L322 V8 4.4 / Series III 109" 2.25l exMOD "VOJÁK" + Sankey Trailer Narrow Track
servisuje http://www.OWR.cz

PavelU
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od PavelU » 30 bře 2009 13:08

Všechno jak píšeš bylo v pořádku, asi měl svůj den, nebo dělal machra před ženskou, ale ta se nedala a zůstala nad věcí. :wink:

Narozdíl ode mě, já jsem si musel ulevit nějakou tou nadávkou. :oops:

KRANG

#36 Příspěvek od KRANG » 30 bře 2009 13:12

motohanz píše:Kdyz sednes za volant nalitej tak ses debil. A pokuta ti patri.
souhlas
Defender 90 200Tdi "ZEBRA" / Range Rover L322 V8 4.4 / Series III 109" 2.25l exMOD "VOJÁK" + Sankey Trailer Narrow Track
servisuje http://www.OWR.cz

PavelU
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od PavelU » 31 bře 2009 12:09

Tak se to vysvětlilo, zastavili ji v Holešově, je tam policejní škola a študenti měli asi praktické. :wink:

MOPADŽI
auto: Def,Def a Def+Disco
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od MOPADŽI » 31 bře 2009 14:47

Takže učňové...
Čas a Land Rover, nezastavíš... www.mopadzi4x4.eu

tel.: +420775196109
auto: LR DII; Volvo XC90 -
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od default » 31 bře 2009 22:48

Asi jsem jeden z posledních tupých bláznů ale:
1. Zákony zásadně dodržuji
2. Dodržování zákonů si důsledně vymáhám i od ostatních

Na MOJE pole a do MÉHO lesa je vstup a vjezd zakázán. Protože chci. Na cizí pole nevjedu ani na kole. Do cizího lesa vstoupím jen a pouze v případě že tam není cedule, která by to zakazovala. Nechodím ani po trávníku na sídlišti - není to MOJE.

Např.:
Je v Praze ulice, kde je omezení 40km/h kvůli škole pro nevidomé. Jezdím tam 40km/h i o prázdninách a v sobotu v 3hod v noci z tréninku Iai-dó.
Když mi někdo strčí z vedlejší na hlavní čumák jako ve smyslu "teď už mě tam stejně MUSÍŠ pustit, tak ho v klidu trefím. OPRAVDU se na to těším - CHCI zdarma upgrade na facelift. :lol:

Dělám to proto, že pokud dnes nebudu dodržovat jeden zákon (nebo některá jeho ustanovení - a NEMUSÍM s nimi souhlasit) tak kde bude zítra ta hranice toho že nebudu dodržovat jiný zákon?!?
Třeba neukradneš ty vyhřívaný zrcátka tomu šmejdovi s tou hezčí Discoverou na kterou si stejně nakrad a patří mu to?
Nebo sundej mu tu rezervu když marně sháníš takovej disk na vlastní auto? Hajlz si koupil ARB nárazník a teď s nim bude machrovat?
Nebo mám na ni chuť? Stará mi nedala a co? Stejně jsou to všechno stejný svině?

KDE TO SKONČÍ :?: :?: :?:
DiscoTRAKTOR II TD5 1999, MT, 2*sibr, 7mist, jenom jedna pritelkyne + Terezka
STC50134; STC50066; front facelift; EBC brakes;
Volvo XC90
Discovery 4 2002 HSE AT
tel. +420 775196109

OC
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od OC » 31 bře 2009 23:19

Na tom, co píšeš, je tupá -- a to velmi, zásadně a nebezpečně -- jedna věc: pleteš si zákony a základní slušnost.

Tu a tam se ty dvě věci náhodou shodují (nekrást vyhřívaná zrcátka). To ale není vůbec podstatné; i kdyby zákon kradení zrcátek umožňoval (ba i kdyby je nařizoval!), stejně krást nebudu: není to slušné!

Častěji jsou v rozporu: ano, zákon Ti skutečně umožňuje urazit předek tomu chudákovi, který si Tě nevšiml a nerad Ti tam vjel z vedlejší; slušnost však zcela jasně velí se mu vyhnout, mohu-li tak učinit aniž bych kohokoli ohrozil.

Stejně tak mi zákon kupříkladu umožňuje nechat stát nešťastníky ve vedlejší a udělat na ně pápá; já ale na zákony kašlu, jsem slušný člověk, a proto, vidím-li v zrcátku, že za mnou je kolona až kam, jednoho z vedlejší před sebe pustím.

A to byl případ "umožní"; bohužel jsou horší věci. Kupříkladu mi současný zákon přímo nařizuje tam, kde je plná čára, cyklistu buď objet v rámci pruhu (a tedy jej štrejchnout pět cm vedle řídítek), nebo jet za ním jeho rychlostí (a tak velmi zásadně zdržovat spoustu lidí v koloně, jež se tak za mnou vytvoří). Obojí si dovoluji považovat za krajně neslušné, a proto -- naprosto protizákonně -- cyklistu objíždím širokým obloukem, s blinkrem, a přes plnou (na místě, kde je to bezpečné: vzhledem k tomu, že plná je obvykle tam, kde by předjíždění rychlého auta bylo nebezpečné, je na ní vždy spousta míst, kde je předjetí pomalého cyklisty naprosto bezpečným).
KDE TO SKONČÍ
Máš-li na mysli tupé dodržování zákonů, jež je dnes bohužel tak v módě a jež je aktivně represivním aparátem vynucováno, pak je odpověď zřejmá: skončí to v hajzlu, což vidíme dennodenně kolem sebe jak tady u nás, tak i v kterékoli jiné zemi, kde se zákony rozrůstají a nahrazují slušnost se zdravým rozumem. Excelentním a bezchybným příkladem je Velká Británie: ještě před několika desítkami let tam zákonů bylo pomálu, problémy se řešily zdravým rozumem (a.k.a. "Common Law") -- a neexistovala země, kde by se žilo lépe. Dnes je tomu zcela jinak, a není v celé Evropě země, kde by Velký Bratr tak totálně šílel -- jako právě tam!

Protože zákony lidi učí nemyslet nad tím, co dělají, a prostě "dodržet zákon".

Nejelementárnější příklad je rychlostní omezení: je-li někde 40, blbec tam prostě jede 40 -- bez ohledu na to, zda tam za momentálních podmínek není náhodou zcela bezpečné jet 60 (v kterémžto případě neslušně zdržuje ty za sebou), nebo, což je daleko horší, a na našich silnicích zcela běžné!, tam jede týchž 40 i v případě, kdy je tam za momentálních podmínek bezpečné jet 10 (a neslušně ohrožuje všechny kolem!)

Ostatně už jen takovou drobnost, že méně dopravního značení (tedy de facto v praxi na silnici méně zákona) vede k bezpečnější i plynulejší jízdě už objevili i Pšonkové, jen ti naši idioti dělají opak, zákony neustále zpřísňují, a diví se, že je havárií čím dál tím víc -- ačkoli to je neodvratný důsledek právě a jenom těch zákonů samotných (a výše popsaného principu, kterak lidi učí nemyslet)!!!

A samozřejmě totéž platí i mimo silnice, ale to by byla debata na dlouho.... už takhle jsem se nepěkně rozkecal. Ale toto je opravdu důležité... a děláme to (většinově v rámci současné euroatlantické civilisace) špatně, a zavede nás to v dohledné době do úplné prdele :( :( :(
OC ~ http://www.ocs.cz/oc/RangeRover.html
Insured at Steyr&Mannlicher
Ostatně soudím, že registrace zbraní musí být zrušena: http://ocs.cz/Guns/halbrook/registrace.html

Odpovědět