VŘSR aneb Plnou parou back ...

Moderátor: Miky_CZ

Odpovědět
Zpráva
Autor
Gobey
tel.: +420603440581
auto: Defender
Kontaktovat uživatele:

#141 Příspěvek od Gobey » 01 dub 2009 18:01

nemluvím o sochách diktárorů :wink:
a z jakého důvodu bys chtěl dělat pomníček německým vojákům? Že nás jako zachránili od židobolševického nebezpečí, řečeno tehdejším slovníkem?

Nechci se pouštět do podobné debaty, ale doporučuji si přečíst knížku Laskavé bohyně od Jonathana Littella, kde je spousta důvodů, proč nestavět německým vojákům pomníčky.

Tím nechci pohanět čest prostého vojína. Pěšák je pěšák a tím zůstane.
Svobodný advokát, potápěč a definitivně rozpolcená osobnost-vezmu to podle stáří: Jeep Willys MB SAS, Jawa 350 sidecar, Jaguar Daimler XJ6C 4.2l, LR SIII Lightweight, LR Defender Td4 110 & 90-volanty a řídítka na všech stranách. http://www.onheiser.cz" onclick="window.open(this.href);return false;

OC
Kontaktovat uživatele:

#142 Příspěvek od OC » 01 dub 2009 18:09

(No tak rozhodně si Wehrmacht pomníky zaslouží daleko spíše, než Rudá armáda.)
OC ~ http://www.ocs.cz/oc/RangeRover.html
Insured at Steyr&Mannlicher
Ostatně soudím, že registrace zbraní musí být zrušena: http://ocs.cz/Guns/halbrook/registrace.html

Zanzibar
tel.: +420602286657
Kontaktovat uživatele:

#143 Příspěvek od Zanzibar » 01 dub 2009 18:21

[quote="Gobey"]nemluvím o sochách diktárorů :wink:
a z jakého důvodu bys chtěl dělat pomníček německým vojákům? Že nás jako zachránili od židobolševického nebezpečí, řečeno tehdejším slovníkem?

Já jim ty pomníčky stavět nechci , ale mluví se tady o padlých vojínech . A obyčejný voják Wehrmachtu taky nechtěl jet do Čech a nechat se tady zastřelit . Nemluvím o fašounskejch pohlavárech , tam je to jasný .

Asi bychom měli jen řešit auta , to nám jde lépe :wink:
tři series, jedna devadesátka a jedno disco :-)

OC
Kontaktovat uživatele:

#144 Příspěvek od OC » 01 dub 2009 18:32

(Technická stran "fašounských pohlavárů": gentlemani, prosím pěkně, nepleťte mi dohromady nacisty -- což byla pakáž té komunistické zcela na roveň postavena -- s fašisty, již, ač neoddiskutovatelně velmi špatní, proti černočernému pozadí nacistické či komunistické žumpy vypadají ještě relativně docela bíle. O takovém panu Francovi či panu Pinochetovi navíc lze právem říci, že své země zachránili -- právě před nebezpečím komunismu.)
Ostatně soudím, že registrace zbraní musí být zrušena: http://ocs.cz/Guns/halbrook/registrace.html

Gobey
Kontaktovat uživatele:

#145 Příspěvek od Gobey » 01 dub 2009 19:04

OC píše:(No tak rozhodně si Wehrmacht pomníky zaslouží daleko spíše, než Rudá armáda.)
Byť respektuji Tvůj názor, tak si s ním dovoluji zásadně a zcela nesouhlasit. Ale tady asi není pro podobnou diskuzi moc vhodný prostor, možná až se potákáme někdy osobně. Jinak s Tvou faktickou připomínkou souhlasím. Mezi fašismem a nacismem je rozdíl a neměl by se zaměňovat.
Svobodný advokát, potápěč a definitivně rozpolcená osobnost-vezmu to podle stáří: Jeep Willys MB SAS, Jawa 350 sidecar, Jaguar Daimler XJ6C 4.2l, LR SIII Lightweight, LR Defender Td4 110 & 90-volanty a řídítka na všech stranách. http://www.onheiser.cz" onclick="window.open(this.href);return false;

OC
Kontaktovat uživatele:

#146 Příspěvek od OC » 01 dub 2009 19:18

Mně šlo v zásadě o to, že vojáci Wehrmachtu kradli a znásilňovali v nesrovnatelně menší míře, než "daváj časý". Hodnotit v historii cokoli jiného asi nemá valný smysl, neboť se to netýká těch vojáků samotných, nýbrž těch, kdo jim veleli...

Stran respektu vůči názoru naprostý souhlas: ostatně to je základem i té mojí nechuti vůči zakazování symbolů. Symbol nikoho neomezuje, i měli bychom ty, kdo se cítí pod nějakými symboly dobře, respektovat. Teprve ty, kdo ostatní skutečně omezují, záhodno klepnout přes prsty... leč to by opět byla diskuse na dlouho... :)

Stran toho, že v tomto fóru na to není vhodný čas ani místo, naprostý souhlas. Snad se sejdeme v Přešticích... ačkoli letos nevím jak mi to (ne)vyjde, mám to jaro jakési nabité... :?

tel.: +420775196109
auto: LR DII; Volvo XC90 -
Kontaktovat uživatele:

#147 Příspěvek od default » 01 dub 2009 22:38

Gobey píše:Ať to bereš z které chceš strany, objektivně vzato rozhodující podíl na porážce nacistického Německa měla Rudá armáda a Sovětský svaz. To není ideologie, to je fakt. A plivat na pomníky padlým vojákům by se nemělo.

H.

PS: a kdo mě zná, ví že pro mě je i železná Lady levičák :)
Ano, ale až po té, co začali dostávat spojeneckou pomoc přes Murmaňsk. Do té doby byli v hajzlíku.
Zaplať pán bůh za to že jim to ty Američani posílali. Jinak bychom dnes byli bez Land Roverů.
DiscoTRAKTOR II TD5 1999, MT, 2*sibr, 7mist, jenom jedna pritelkyne + Terezka
STC50134; STC50066; front facelift; EBC brakes;
Volvo XC90
Discovery 4 2002 HSE AT
tel. +420 775196109

tel.: +420775196109
auto: LR DII; Volvo XC90 -
Kontaktovat uživatele:

#148 Příspěvek od default » 01 dub 2009 22:43

Zanzibar píše:
Gobey píše: , ale mluví se tady o padlých vojínech . A obyčejný voják Wehrmachtu taky nechtěl jet do Čech a nechat se tady zastřelit
Asi bychom měli jen řešit auta , to nám jde lépe :wink:
A koho asi tak několik let před tím volil? Nebo se snad NSDAP zvolila sama? Jako bolševici u nás v únoru? Oni byli chudinkové bez viny na tom co si zvolili? Stejně jako ty co volili bolševiky? Jaky ty co volili v referendu o vstupu do EU a teď jim vadí co se v těch smlouvách píše? Viz zemědělci? :!:
DiscoTRAKTOR II TD5 1999, MT, 2*sibr, 7mist, jenom jedna pritelkyne + Terezka
STC50134; STC50066; front facelift; EBC brakes;
Volvo XC90
Discovery 4 2002 HSE AT
tel. +420 775196109

KRANG

#149 Příspěvek od KRANG » 01 dub 2009 22:51

To jsou ty Land Rovery tak dokonalý a bezporuchový stroje, že nezbejvá nic jinýho než probírat v různejch vláknech politiku, historii a teorii práva :?: :D :roll:
..už aby byla ta okurková sezona za náma :wink:
Defender 90 200Tdi "ZEBRA" / Range Rover L322 V8 4.4 / Series III 109" 2.25l exMOD "VOJÁK" + Sankey Trailer Narrow Track
servisuje http://www.OWR.cz

OC
Kontaktovat uživatele:

#150 Příspěvek od OC » 02 dub 2009 02:03

default píše:... Jinak bychom dnes byli bez Land Roverů.
A to zase prrr. Byli bychom bez GAZů. A bez Niv. Ani jedno by mi tak nechybělo, jakkoli Nivou jsem pár let celkem spokojeně jezdíval.

Naproti tomu Landroveristán svou válku proti nacistům vedl a vyhrál ještě dávno v době, kdy Stalin s Hitlerem chodili na pivo (obrazně řečeno) a Sojuz dodával Německu rudu na zbraně po vagónech (neobrazně a ve velkém).

Po pravdě řečeno tehdy Landroveristán stál proti Němcům a jejich tehdejším spojencům (včetně Sojuzu) víceméně sám, neboť spojenci Landroveristánu buď ještě neválčili (USA) nebo už byli po smrti (žábožrouti, Poláci, my).

Tehdy ovšem, pravda, měli Britové dosti odlišný přístup k problémům než dnes; tehdy se učili při pobřeží kvérgrify s hráběmi pro případ invase, dnes by leda tak zvýšili produkci vaseliny pro týž případ :( :( :( :(
default píše: koho asi tak několik let před tím [obyčejný voják Wehrmachtu] volil?
Odhlédnu-li od toho, že v třicátých letech bylo Německo, pokud mne paměť nešálí, ještě dostatečně civilisovanou zemí na to, aby vojáci nevolili -- tuto geniální vymožnost, umožňující významnému množství oprávněných voličů dát rozkazem, jaký lístek do urny vhodit, zavedli, nakolik je mi známo, teprve bolševici --, pak je vhodné si uvědomit, že NSDAP vyhrála volby v roce 1933 s 43.9 %. To je hodně, ale pořád je to podstatně méně, než polovina.

Plyne z toho jaksi přímo a nutně, že daleko více než polovina Němců nacisty nechtěla. Přikládat za nacismus vinu všem Němcům je tedy poměrně.... nemoudré.
KRANG píše: nezbejvá nic jinýho než probírat v různejch vláknech politiku, historii a teorii práva
Já tomu nerozumím :( Jako že pokud existuje libovolné téma, týkající se aut, o němž lze hovořit, plyne z toho, že by se nemělo mluvit o ničem jiném? Já tedy osobně ten dojem nemám, ale možná mi něco zásadního uniká....

OME

#151 Příspěvek od OME » 02 dub 2009 09:32

Fakt je to tema pro jiný forum.

PavelU
tel.: +420 603716996
auto: Land Rover
Kontaktovat uživatele:

#152 Příspěvek od PavelU » 02 dub 2009 09:48

Mě osobně toto téma nezajímá a nemám v plánu se zapojovat, ale nevidím nic na tom probírat tady tyto věci. Vždyť je to v sekci "Pokec ...." a vlákně o politice, komu to nesedí (jako mě) může to vynechat, nebo jenom přeletět (jako já). :wink:

Gobey
Kontaktovat uživatele:

#153 Příspěvek od Gobey » 02 dub 2009 10:26

default píše:
Zanzibar píše: A koho asi tak několik let před tím volil? Nebo se snad NSDAP zvolila sama? Jako bolševici u nás v únoru? Oni byli chudinkové bez viny na tom co si zvolili? Stejně jako ty co volili bolševiky? Jaky ty co volili v referendu o vstupu do EU a teď jim vadí co se v těch smlouvách píše? Viz zemědělci? :!:
Nedívali jste se v úterý na film MAX? O začátcích Hitlera? Moc pěkné.

Je bohužel faktem, že Hitler se dostal k politické moci v souladu s právem tehdejšího Německa. Stejně tak komunisti v 48 se dostali k moci v souladu s naším tehdy platný právním řádem.

Vítězství ve volbách nad 40 % neznamená, že zbývajících 60 % s ním nesouhlasí. V dobách své slávy měl Hitler a NSDAP drtivou podporu všech Němců. To je prostý historický fakt snadno ověřitelný v pramenech. Takže německý Volk nebyl bez viny a pod fanatickou idei arijského nadčlověka Wermacht mašíroval evropou a likvidoval dle jeho názoru méněcenné rasy (židy, cikány, slovany....). Myslet si, že je to jen práce SS a ne Wermachtu je velmi naivní a zkreslené.

Co se týče materiální pomoci USA, tak souhlasím, byla to na počátku války zásadní pomoc. Odhady rozsahu se pohybují od 5 % do 40 %. Kolik to bylo ve skutečnsoti, to už se asi nedozvíme. Na druhou stranu seriozní historici (např. A. Bullock - Hitler a Stalin: paralelní životopisy) konstatují, že i bez materiální pomoci by nakonec ruský medvěd Hitlera porazil. Mnohem později a s mnohem horšími následky pro Evropu. Je faktem, že k otevření 2. fronty v západní Evropě došlo hodně pozdě a v tu dobu už převzala strategickou iniciativu Rudá armáda.

K poznámce ohledně míře znásilňování a kradení - slovy Albrechta z Valdštejna: nech být to Ti nevyčítám, násilnit a plenit toť právo válečné, my bychom totéž činili.... :twisted:

Zanzibar
Kontaktovat uživatele:

#154 Příspěvek od Zanzibar » 02 dub 2009 10:29

ukončuji sledování tohoto tématu :wink:
a jdu studovat historii , nicméně komunisty nenávidím . :(

Zanzibar
Kontaktovat uživatele:

#155 Příspěvek od Zanzibar » 02 dub 2009 11:08

:twisted:
Přílohy
Varování.jpg
(83.34 KiB) Staženo 603 x

Gobey
Kontaktovat uživatele:

#156 Příspěvek od Gobey » 02 dub 2009 11:22

tak je to spravne, tak musi byt :)

Odpovědět