KOnec iluzí o záchrance :(
Moderátor: Miky_CZ
- Shollochov
- tel.: 603754251
- auto: Series II A
- Kontaktovat uživatele:
KOnec iluzí o záchrance :(
Tak po uplynulé noci přestávám chápat, proč se rychlé záchranné službě říká rychlá. Někde jsem dokonce slyšel, že když se jedná o děti, tak se obzvlášť snaží přijet co nejrychleji.
Máme pětiměsíčního chlapečka, který je momentálně nemocný. Protože jsme ustaraní rodiče, máme v postýlce takovou tu podložku, co hlídá, že dítě dýchá a když dvacet sekund nic nezaznamená, začne to strašně řvát. Tak nám to asi v 11 v noci začalo řvát a nepřál bych nikomu ten pocit, když vytáhnete z postýlky dítě, které je jak hadrová panenka a nejeví známky života. Takže strašná hysrerie a po asi deseti vteřinách třepání a plácání se nám jej podařilo probrat. Okamžitě jsme volali 155 a nahlásili, že byl v bezvědomí atd. Trvalo "nekonečně" dlouho, než přijela sanitka, ale nakonec všechno dobře dopadlo a už jsou v nemocnici, což je další kapitola samo pro sebe. Nicméně, když jsem si ve zprávě od záchranky přečetl, že trvalo 4 minuty než vyrazili na cestu a 11 minut cesta, připadlo mi to docela dlouho. Tak jsem si dneska zajel k záchrance, zmáčkl stopky a představoval si, co jim trvalo 4 minuty. Ale budiž, nevím, co všechno jim brání, aby mohli vyrazit hned, tak to prostě tak je. Pak jsem vyrazil na cestu domů. Podotýkám, že sanitka jela po jedenácté večer, kdy je na cestě téměř pusto, kdežto já v dopravní špičce. Jel jsem v klidu ve šňůře aut a stál jsem na třech semaforech. Doma mi stopky ukázaly 12 minut. Tak mi řekněte, co jim tak dlouho trvalo? Potřeboval si řidič zlepšit průměrnou spotřebu? Nebo se stavili na benzínce na kafe? Troufám si tvrdit, že bych s přehledem dokázal ušetřit 2 minuty na vypravení se a další minimálně 3 minuty na cestě. To je dohromady pět minut a zajímalo by mě, kdo z Vás by těch pět minut vydržel nedýchat.
Tak jsem z toho nějaký nasraný a musel jsem to aspoň někam napsat, když už si nemám kde účinně stěžovat...
Shollochov
Máme pětiměsíčního chlapečka, který je momentálně nemocný. Protože jsme ustaraní rodiče, máme v postýlce takovou tu podložku, co hlídá, že dítě dýchá a když dvacet sekund nic nezaznamená, začne to strašně řvát. Tak nám to asi v 11 v noci začalo řvát a nepřál bych nikomu ten pocit, když vytáhnete z postýlky dítě, které je jak hadrová panenka a nejeví známky života. Takže strašná hysrerie a po asi deseti vteřinách třepání a plácání se nám jej podařilo probrat. Okamžitě jsme volali 155 a nahlásili, že byl v bezvědomí atd. Trvalo "nekonečně" dlouho, než přijela sanitka, ale nakonec všechno dobře dopadlo a už jsou v nemocnici, což je další kapitola samo pro sebe. Nicméně, když jsem si ve zprávě od záchranky přečetl, že trvalo 4 minuty než vyrazili na cestu a 11 minut cesta, připadlo mi to docela dlouho. Tak jsem si dneska zajel k záchrance, zmáčkl stopky a představoval si, co jim trvalo 4 minuty. Ale budiž, nevím, co všechno jim brání, aby mohli vyrazit hned, tak to prostě tak je. Pak jsem vyrazil na cestu domů. Podotýkám, že sanitka jela po jedenácté večer, kdy je na cestě téměř pusto, kdežto já v dopravní špičce. Jel jsem v klidu ve šňůře aut a stál jsem na třech semaforech. Doma mi stopky ukázaly 12 minut. Tak mi řekněte, co jim tak dlouho trvalo? Potřeboval si řidič zlepšit průměrnou spotřebu? Nebo se stavili na benzínce na kafe? Troufám si tvrdit, že bych s přehledem dokázal ušetřit 2 minuty na vypravení se a další minimálně 3 minuty na cestě. To je dohromady pět minut a zajímalo by mě, kdo z Vás by těch pět minut vydržel nedýchat.
Tak jsem z toho nějaký nasraný a musel jsem to aspoň někam napsat, když už si nemám kde účinně stěžovat...
Shollochov
LR SIIA 88"
DEFÍK 110 300Tdi
Triumph Spitfire 1500
BMW R 1150 GS
Honda VF 750 F
Škoda 1000 mb
DEFÍK 110 300Tdi
Triumph Spitfire 1500
BMW R 1150 GS
Honda VF 750 F
Škoda 1000 mb
Re: KOnec iluzí o záchrance :(
hlavne, ze to dobre dopadlo. kazdopadne je to hruza, ja svuj zazitek ani psat nechci, je to s nima proste hruza.
Jestli jeli z konce Zlína směr Vizovice a v Želechovicích na Lhotu, tak fakt nevím, kde se zakecali. Tam se dá jet stovkou.
Kdybys bydlel třeba v Malenovicích nebo dokonce dál, co třeba ale pořád spadá pod Zlín, tak bys čekal půlhodinu i víc a ta představa je hrozná
Já s rychlou taky nemám zrovna good zkušenosti, dost mi to připomíná epizodu ze Saturnina....
Kdybys bydlel třeba v Malenovicích nebo dokonce dál, co třeba ale pořád spadá pod Zlín, tak bys čekal půlhodinu i víc a ta představa je hrozná

Já s rychlou taky nemám zrovna good zkušenosti, dost mi to připomíná epizodu ze Saturnina....
Discovery je životní styl.
- PavelU
- tel.: +420 603716996
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
Steve to sis spletl, to bude asi Lhota u Salaše a tam vyjíždí záchranka od Intersparu, podle mě. Ale i tak mi přijde 15minut dost dlouho nato, že to bylo v noci. 

LAND ROVER náhradní díly, doplňky a offroad příslušenství. Distributor dílů ALLMAKES, TERRAFIRMA, BRITPART, BEARMACH, ALLISPORT
Kontakt: E-SHOP http://www.litep4x4.cz ** E-MAIL info@litep4x4.cz ** MOBIL (+420) 603716996 ** FACEBOOK - facebook.com/litep4x4
Kontakt: E-SHOP http://www.litep4x4.cz ** E-MAIL info@litep4x4.cz ** MOBIL (+420) 603716996 ** FACEBOOK - facebook.com/litep4x4
Aha, Lhot je hodně.
Ten start přes Malenovice nic moc. Pak je ale volno, bez provozu, bez křižovatek, večer, s majákem ....
A kdyby startovali z Otrokovic, tak vůbec není co řešit.
Ten start přes Malenovice nic moc. Pak je ale volno, bez provozu, bez křižovatek, večer, s majákem ....

A kdyby startovali z Otrokovic, tak vůbec není co řešit.
Discovery je životní styl.
- cyril
- tel.: iphone
- auto: D4,110,130,90,F2,107
Míšo...hlavně že to dobře dopadlo. Není nad to, když při spánku chrápeme jako selata....jak přestaneme, každej si toho všimne. Pozdravuj Kristýnku i Adama. Hlavně se držte!!! cyril. (brnknu ti a možná bych se stavil. Jedu zítra brzy ráno na kontrolu...na oči...u vás ve Zlíně.....)
- Shollochov
- Kontaktovat uživatele:
Cydo, klidně se stav. Rád Tě uvidím. Dokonce bych řekl, že hodně rád....
Jinak jde o Lhotu u Malenovic hned vedle Salaše a dovolil bych si tvrdit, že kdybch se snažil, jsem tu od Interšpáru za 5 minut i po deseti pivech, co jsem si teď dal na uklidnění. Ovšem těch 5 minut je samozřejmě myšleno bez kafíčka na Agipu.
Hlavní je, že to nemělo vliv na stav našeho drobečka a doufám, že ty nasrané sestřičky v nemocnici tak jenom vypadají...
Shollochov
Jinak jde o Lhotu u Malenovic hned vedle Salaše a dovolil bych si tvrdit, že kdybch se snažil, jsem tu od Interšpáru za 5 minut i po deseti pivech, co jsem si teď dal na uklidnění. Ovšem těch 5 minut je samozřejmě myšleno bez kafíčka na Agipu.
Hlavní je, že to nemělo vliv na stav našeho drobečka a doufám, že ty nasrané sestřičky v nemocnici tak jenom vypadají...
Shollochov
LR SIIA 88"
DEFÍK 110 300Tdi
Triumph Spitfire 1500
BMW R 1150 GS
Honda VF 750 F
Škoda 1000 mb
DEFÍK 110 300Tdi
Triumph Spitfire 1500
BMW R 1150 GS
Honda VF 750 F
Škoda 1000 mb
"KOnec iluzí o záchrance
" Bych to tak negeneralizoval, znám jich hodně, který odváděj dobrou práci. Jenže o těch se moc nepíše.. 

Defender 90 200Tdi "ZEBRA" / Range Rover L322 V8 4.4 / Series III 109" 2.25l exMOD "VOJÁK" + Sankey Trailer Narrow Track
servisuje http://www.OWR.cz
servisuje http://www.OWR.cz
- Shollochov
- Kontaktovat uživatele:
Samozřejmě. Nemůžeme házet všechny do jednoho pytle. Ovšem kromě této situace mám se záchrankou pouze další dvě zkušenosti, ze kterých si můžu dělat názor. První už je stará spoustu let, kdy pro mého dědu v bezvědomí přijela po třičtvrtě hodině bílá sanitka bez houkačky a bez doktora. Děda za dva dny umřel na mrtvici, dost možná kvůli předcházejícímu dlouhému bezvdomí. Druhá zkušenost je, když jsem kamarádovi s rozbitou hlavou a bezvědomím zavolal záchranku, tak tam sice byla rychle, ale za dvě hodiny byl bez potřebných vyšetření zpátky doma a druhý den ho jeho bratr vezl v bezvědomí znovu do nemocnice, kde zjistili, že má krvácení do mozku.KRANG píše:"KOnec iluzí o záchrance" Bych to tak negeneralizoval, znám jich hodně, který odváděj dobrou práci. Jenže o těch se moc nepíše..
Takže kam mám volat, když se dostanu do situace, kdy jde někomu o život? Medicopter 117?
LR SIIA 88"
DEFÍK 110 300Tdi
Triumph Spitfire 1500
BMW R 1150 GS
Honda VF 750 F
Škoda 1000 mb
DEFÍK 110 300Tdi
Triumph Spitfire 1500
BMW R 1150 GS
Honda VF 750 F
Škoda 1000 mb
Kdyz vas tak slysim nadavat tak nejlip je, jit tu praci zkusit delat
. Mam kamarada na rychle a myslim, ze si ani neumite predstavit, jak to je narocny... Nechci to bagatelizovat, ale vedeli za maly jiz dycha a na te rychle toho stejne vic nez udrzeni ziv. funkci udelat nejde... Samozrejme je to clovek od cloveka a na blbce narazis vsude (a casto), ale treba meli zrovna nekoho na prijem a museli ho vylozit...
Sory ale nemam moc rad tohle nadavani, obzvlast lidem co delaji neco pro jine...
p.s. v navaznosti me napada - nebyli jste nahodou nekde na ukrosce - co tak si vzpomenout ze misto toho aby prijela rychla by jste se museli tahnout konskym povozem do nejblizssi vetsi dediny kde je nejaky felcar... ?

Sory ale nemam moc rad tohle nadavani, obzvlast lidem co delaji neco pro jine...

p.s. v navaznosti me napada - nebyli jste nahodou nekde na ukrosce - co tak si vzpomenout ze misto toho aby prijela rychla by jste se museli tahnout konskym povozem do nejblizssi vetsi dediny kde je nejaky felcar... ?
"třístovka" je spravna volba, i kdyz obcas zastavkuje :D
- Reverend
- tel.: +420777068155
- auto: P38, L322
- Kontaktovat uživatele:
Taky jsem měl tu čest jezdit na záchrance - v Praze... to je samozřejmě trochu rozdíl oproti mimoměstu, dojezdy do 6ti minut ve dne v noci... 20minut pokud bylo hlášeno přes 112 

LAND ROVER není auto, je to ŽIVOTNÍ STYL... a few years later: když máš prachy který chceš někam uložit a nepočítáš se zhodnocením, pak je LAND ROVER správná volba
- Shollochov
- Kontaktovat uživatele:
No, všichni děláme nějakou práci a všichni si myslíme, že to máme těžké. Já nezhazuju důležitost nebo prospěšnost záchranky. Jen se pozastavuju nad tím, že já bych se musel vyloženě snažit courat, aby mi cesta na daném úseku v danou hodinu trvala takovou dobu. Toť vše.
LR SIIA 88"
DEFÍK 110 300Tdi
Triumph Spitfire 1500
BMW R 1150 GS
Honda VF 750 F
Škoda 1000 mb
DEFÍK 110 300Tdi
Triumph Spitfire 1500
BMW R 1150 GS
Honda VF 750 F
Škoda 1000 mb
- discork
- tel.: +421944435540
- auto: Discovery 1 3,9 efi
- Kontaktovat uživatele:
Shollochov píše:Tak po uplynulé noci přestávám chápat, proč se rychlé záchranné službě říká rychlá. Někde jsem dokonce slyšel, že když se jedná o děti, tak se obzvlášť snaží přijet co nejrychleji.
Shollochov
viem ako ti bolo,aj nam sa stala takato situacia,syncek prestal dychat,ale nastastie bol na rukach tchyne,prebrali sme ho rychlo.na zachranku som vtedy ani nemyslel,nastartoval discoveru a cuduj sa,vtedy sla bohovo rychlo,ani zachranka by nedala lepsi cas.
LR discovery D1 V8 3,9 EFI, lift ´5, CB,
+421944435540
+421944435540
- MOPADŽI
- auto: Def,Def a Def+Disco
- Kontaktovat uživatele:
Michale, čtu si to až dnes.....a je to mazec. Hlavně že je vše ok !
Ta poduška, to je tedy malý zázrak a prckovi, ji uschovej !!!
Ahoj a rád tě zase uvidím.
Ta poduška, to je tedy malý zázrak a prckovi, ji uschovej !!!
Ahoj a rád tě zase uvidím.
Čas a Land Rover, nezastavíš... www.mopadzi4x4.eu
- MOPADŽI
- auto: Def,Def a Def+Disco
- Kontaktovat uživatele:
Takže jsem se vrátil z předporodního kurzu, u nás Orlickoústecké nemocnici, kde byla i řeč o těchto podložkách s alarmem. Používají je ve všech postýlkách na porodnici a na novorozencích a pějí na ně, jen a jen chválu. Dokonce je naše nemocnice pronajímá na dobu půl a max. jednoho roku po porodu, za 150Kč na měcíc, což se mně zdá, vzhledem k účinnosti a vnitřnímu klidu maminky a taťky dítěte, více než přijatelné. Bylo nám také zdůrazněno, že životnost podložky, garantovaná výrobcem, je 18 a s přezkoušením max. 24 měsíců. To je docela mazec. Znamená to, po jednom dítěti ji vyhodit a hotovo. Cenu podložky paní doktorka, bohužel nevěděla, ale typuji to na několika násobek toho, co stojí roční pronájem podložky z nemocnice.
Nedoporučuji tedy použití "staré" podložky již po jednom dítěti, není již spolehlivá a již se zde u nás řešil případ, kdy podložka alarmova, dítě bylo několik dní na pozorování na JIP, kde se posléze zjistila, právě již zmiňovaná nespolehlivost "prošlé" podložky.
Jinak, jestli chce někdo odrodit, mám čerstvou atestaci

Nedoporučuji tedy použití "staré" podložky již po jednom dítěti, není již spolehlivá a již se zde u nás řešil případ, kdy podložka alarmova, dítě bylo několik dní na pozorování na JIP, kde se posléze zjistila, právě již zmiňovaná nespolehlivost "prošlé" podložky.
Jinak, jestli chce někdo odrodit, mám čerstvou atestaci

Čas a Land Rover, nezastavíš... www.mopadzi4x4.eu
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Já jsem toto školení absolvoval vloni. V porodnici tyto podložky používali a tak jednou za dvě hodiny to začalo houkat, protože některá maminka dítě zvedla a zapoměla to vypnout. A můžu říct, že je to dost hnusnej zvuk. Ptal jsem se na to i pár doktorů a zkušenosti jsou spíš takové, že je tam hodně planých poplachů právě z nějakého podobného důvodu.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- tel.: +420775196109
- auto: LR DII; Volvo XC90 -
- Kontaktovat uživatele:
Aniž bych se chtěl kohokoliv dotknout, je třeba si uvědomit, že doktořina a spol. je povolání jako jakékoliv jiné. Jenom tady bohužel proběhla spousta seriálů na téma glorifikace. Obecně si všichni myslí že se jedná o "poslání" tedy podobně jako jsou na tom i poslanci.
Moje obvoďačka mě po mém naléhání poslala na vyšetření do nemocnice. Vůbec netušila co mi může být (asi simulant nebo hypochondr). Ve Vinohradské si mě nechali se zánětem ledvin, který diagnostikovala celá moje rodina a všichni spolupracovníci. Kdo to měl ví jak jsem cca týden cítil než jsem jí ukecal (byl jsem tam 3*). Praha 10 MUDr. Bendová.
Kdysi mi chtěli vyoperovat slepé střevo. Při předoperačním vyšetření si nějaký mladý medik nebo velmi čerstvý doktor všiml nějakých nesrovnalostí. Nakonec se zjistilo že mám natržený břišní sval. Ta operace slepého střeva by tomu asi moc nepomohla.
Tři týdny jsem ležel doma v šílených bolestech pod prášky, chodil na spoustu vyšetření, všichni neurologové čuměli jak zjara a nic. Pak jsem se dostal k rehabilitační sestře Mojžíšové a ona mi vrátila zpátky vyhozené mezižeberni svaly (3*vlevo a 2* vpravo). Ten tlak váhy všeho nad páteří kterou tyto svaly nepodpíraly byl zdrojem bolestí.
Ano také patřím do skupiny lidí, kteří si myslí že by lékaři měli brát minimálně 50 tis měs., protože na to dlouho studují.
Kdo má doma zdravotní sestru, která to dělá víc jak 5 let tak ať si s ní o tom "poslání" promluví. Ségra dělala za bolševika na dialýze. Občas ta mašina vybouchla, vymalovala okolo sebe krví a pak šlo jen o to jestli to sestry stihly. Jinak to pacienta vypumpovalo (a nemluvím o klistýru).
Jako dítě jsem závodně plaval za Bohemku. Po čase jsem začal mít problémy s bolestmi hlavy. Po sérii vyšetření se lékaři usnesli že mám alergii na chlor v bazénu. Konec kariéry (800m kraul). Bolesti bohužel nepolevovaly. Lepší to bylo jen o víkendech. Po půl roce jsem v rámci školní zdravotní povinnosti koukal na ty písmenka na zdi a od té doby nemám bolesti hlavy a nosím brýle.
čekal jsem cca hodinu a půl
u dorostového lékaře, kam mě odnesli v bezvědomí na příjezd sanitky. Typický otřes mozku. V nemocnici jsem dostal spoustu medikamentů, které do mě sestra pečlivě ládovala. Překvapení bylo, když mi měřili tlak. Poprvé, podruhé, pak potřetí s jiným přístrojem, pak počtvrté s jiným přístrojem a doktorem, pak přišel primář neurologie zeptal se mě jak je možné že s nimi mluvím když mám tlak 40/60
. Nejvíc je udivilo že nejsem mrtvý a přišli se na mě podívat 3 doktoři a šest sester. Po krátké konzultaci dospěli k názoru, že už asi všechny ty prášky nepotřebuju. Vinohradská nemocnice MUDr. Krausová.
Francie Val Thorens. Jak jsem starej tak jsem blbej. Skok na prkně na U-rampě a koleno v hajzlu. Místní MUDr. (specialité de traumatology and sportif) diagnostikoval rozbitý meniskus. Bolest tuto bodavou působí úlomek chrupavky. Je třeba dále nejezdit na prkno, lépe jít rehabilitovat do bazén a lehká turistika, vířivka, atd. Bolelo to jako čert když jsem chodil, jako prase když jsem plaval, jako svině když jsem to nechal delší dobu v klidu. MUDr. Bezvoda mě s tím poslal do tunelu a ejhle - natržený křížový vaz. Nehejbat, ortéza i v noci, důležité je aby to srostlo. Pak pomalu rehabilitovat.
Tak jaký je rozdíl mezi doktorským "posláním" a poslaneckým
Kamarád co vystudoval MF UK často říká: "ty vole když vím jak jsem studoval a co si z toho pamatuju tak se bojím jít k doktorovi"
Já mu na to říkám: "máš recht já už tam byl"
Moje obvoďačka mě po mém naléhání poslala na vyšetření do nemocnice. Vůbec netušila co mi může být (asi simulant nebo hypochondr). Ve Vinohradské si mě nechali se zánětem ledvin, který diagnostikovala celá moje rodina a všichni spolupracovníci. Kdo to měl ví jak jsem cca týden cítil než jsem jí ukecal (byl jsem tam 3*). Praha 10 MUDr. Bendová.
Kdysi mi chtěli vyoperovat slepé střevo. Při předoperačním vyšetření si nějaký mladý medik nebo velmi čerstvý doktor všiml nějakých nesrovnalostí. Nakonec se zjistilo že mám natržený břišní sval. Ta operace slepého střeva by tomu asi moc nepomohla.
Tři týdny jsem ležel doma v šílených bolestech pod prášky, chodil na spoustu vyšetření, všichni neurologové čuměli jak zjara a nic. Pak jsem se dostal k rehabilitační sestře Mojžíšové a ona mi vrátila zpátky vyhozené mezižeberni svaly (3*vlevo a 2* vpravo). Ten tlak váhy všeho nad páteří kterou tyto svaly nepodpíraly byl zdrojem bolestí.
Ano také patřím do skupiny lidí, kteří si myslí že by lékaři měli brát minimálně 50 tis měs., protože na to dlouho studují.
Kdo má doma zdravotní sestru, která to dělá víc jak 5 let tak ať si s ní o tom "poslání" promluví. Ségra dělala za bolševika na dialýze. Občas ta mašina vybouchla, vymalovala okolo sebe krví a pak šlo jen o to jestli to sestry stihly. Jinak to pacienta vypumpovalo (a nemluvím o klistýru).
Jako dítě jsem závodně plaval za Bohemku. Po čase jsem začal mít problémy s bolestmi hlavy. Po sérii vyšetření se lékaři usnesli že mám alergii na chlor v bazénu. Konec kariéry (800m kraul). Bolesti bohužel nepolevovaly. Lepší to bylo jen o víkendech. Po půl roce jsem v rámci školní zdravotní povinnosti koukal na ty písmenka na zdi a od té doby nemám bolesti hlavy a nosím brýle.
čekal jsem cca hodinu a půl

Francie Val Thorens. Jak jsem starej tak jsem blbej. Skok na prkně na U-rampě a koleno v hajzlu. Místní MUDr. (specialité de traumatology and sportif) diagnostikoval rozbitý meniskus. Bolest tuto bodavou působí úlomek chrupavky. Je třeba dále nejezdit na prkno, lépe jít rehabilitovat do bazén a lehká turistika, vířivka, atd. Bolelo to jako čert když jsem chodil, jako prase když jsem plaval, jako svině když jsem to nechal delší dobu v klidu. MUDr. Bezvoda mě s tím poslal do tunelu a ejhle - natržený křížový vaz. Nehejbat, ortéza i v noci, důležité je aby to srostlo. Pak pomalu rehabilitovat.
Tak jaký je rozdíl mezi doktorským "posláním" a poslaneckým

Kamarád co vystudoval MF UK často říká: "ty vole když vím jak jsem studoval a co si z toho pamatuju tak se bojím jít k doktorovi"
Já mu na to říkám: "máš recht já už tam byl"
DiscoTRAKTOR II TD5 1999, MT, 2*sibr, 7mist, jenom jedna pritelkyne + Terezka
STC50134; STC50066; front facelift; EBC brakes;
Volvo XC90
Discovery 4 2002 HSE AT
tel. +420 775196109
STC50134; STC50066; front facelift; EBC brakes;
Volvo XC90
Discovery 4 2002 HSE AT
tel. +420 775196109
- Reverend
- tel.: +420777068155
- auto: P38, L322
- Kontaktovat uživatele:
K podlozkam: podlozka nekdy spusti alarm i kdyz se nic nedeje... nicmene je to asi dobra vec, stejne jako chuvicka.
K zachrankam a doktorum: z pozice byvaleho zachranare dokazu posoudit obe strany ( samozrejme i jako pacient ) = v porovnani s peci na vesnicich a malych mestech si dovolïm rict, ze ve vetsch mestech je situace znatelne lepsi. Nicmene nekdy si drobna nedorozumeni mohou i samotni pacienti. Zejmena tehdy pokud zamenuji vyrazy: LSPP ( lekarska sluzba prvni pomoci ), RZP/RLP ( rychla zdravotnicka/lekarska pomoc ), DRNR ( doprava ranenych nemocnych a rodicek )... Mnohdy totiz cekaji, ze kdyz zavolaji na LSPP ( coz je vlastne pohotovost ) tak doktor prijede hned, ale aouha, z LSPP přijede doktor az treba za hodinu a nekdy vubec (!), DRNR je navic jen pouha dopravni sluzba, resp takove lepsi taxi ( kolikrat se stalo a stane, ze ridic DRNR ani nezastavi u nehody - coz je jeho povinnost ), RLP/RZP funguje o poznani lepe, ale zase je limitovana poctem vyjezdovych stanovist a poctem posadek ( proto třeba na venove dlouhe dojezdove casy - ze zakona do 15ti minut )... navic pozor: hodne lidi si mysli, ze sanitka pro ne jezdi z nemocnice, kde prece parkuje hodne sanitek, ale to je prave rovnez vseobecne rozsireny omyl. Rad tyto taje vysvetlim nekdy - třeba v přešticich u piva/vina osobne... dobrou
K zachrankam a doktorum: z pozice byvaleho zachranare dokazu posoudit obe strany ( samozrejme i jako pacient ) = v porovnani s peci na vesnicich a malych mestech si dovolïm rict, ze ve vetsch mestech je situace znatelne lepsi. Nicmene nekdy si drobna nedorozumeni mohou i samotni pacienti. Zejmena tehdy pokud zamenuji vyrazy: LSPP ( lekarska sluzba prvni pomoci ), RZP/RLP ( rychla zdravotnicka/lekarska pomoc ), DRNR ( doprava ranenych nemocnych a rodicek )... Mnohdy totiz cekaji, ze kdyz zavolaji na LSPP ( coz je vlastne pohotovost ) tak doktor prijede hned, ale aouha, z LSPP přijede doktor az treba za hodinu a nekdy vubec (!), DRNR je navic jen pouha dopravni sluzba, resp takove lepsi taxi ( kolikrat se stalo a stane, ze ridic DRNR ani nezastavi u nehody - coz je jeho povinnost ), RLP/RZP funguje o poznani lepe, ale zase je limitovana poctem vyjezdovych stanovist a poctem posadek ( proto třeba na venove dlouhe dojezdove casy - ze zakona do 15ti minut )... navic pozor: hodne lidi si mysli, ze sanitka pro ne jezdi z nemocnice, kde prece parkuje hodne sanitek, ale to je prave rovnez vseobecne rozsireny omyl. Rad tyto taje vysvetlim nekdy - třeba v přešticich u piva/vina osobne... dobrou
LAND ROVER není auto, je to ŽIVOTNÍ STYL... a few years later: když máš prachy který chceš někam uložit a nepočítáš se zhodnocením, pak je LAND ROVER správná volba