Tak jsem si objednal Safari Snorchel na svou Disco3. Návod jednoduchej a tak jsem se do toho pustil. Píšou 180 min montáž - samozřejmě s patřičným vybavením. Vše probíhalo dle plánu až do chvíle vyvrtání otvorů průměr 5 mm do předního okenního sloupku (držák horní části snorchelu). Vrtám, vrtám a a furt nic. Přečtu si, jdu koupit vrták do legované oceli a ... zase nic. Visím na vrtačce a leštím jamku ve sloupku. Má někdo zkušenost s vrtáním do pevnostního rámu okenního sloupku? Poté se tam držák nýtuje.
Díky za návod a nebo zkušenost.
Disco3 montáž snorchelu
Moderátor: Miky_CZ
- merlin
- tel.: 602620817
- auto: RRC 2door, RR 4,4
Disco3 montáž snorchelu
RRC 2 door, RR L322 4.4 V8 JAG
Tailored & powered by Merlin
- Miky_CZ
- tel.: 603 975 234
- auto: DI, D3 V8, XK8
Re: Disco3 montáž snorchelu
no ja sem vrtal dve diry do sloupku u disco I.
Co takhle zacit vrtakem velikosti 1-2mm a postupne zvetsovat.
Sice jsem ty male vrtaky dva zlomil ale nakonec se povedlo
Co takhle zacit vrtakem velikosti 1-2mm a postupne zvetsovat.
Sice jsem ty male vrtaky dva zlomil ale nakonec se povedlo
DI 300 Tdi: 4"lift, bodylift 2,5cm, BFG MT 285/75 R16, pevnostní nárazníky, prahy, přídavné světla, snorchel, CB, 2 navijáky, roll cage, kryty dif., žebřík, nájezdový plech, axle lock, true track, bufík atd
RRC 3,9 V8: závodní speciál
RRC 3,9 V8: závodní speciál
Montoval jsem si snorchel sám,žádné problémy jsem při vrtání něměl,obyčejným vrtákem a aku vrtačkou.
Dokonce jestli si dobře pamatuju tak je tam dokonce důlek. Nemáš opačné otáčky? 

- merlin
nakonec řešení bylo v přebroušení vrtáku na ostřejší úhel než z fabriky a samozřejmě pomalejší otáčky. Je to tam milostivá.
Jenom se mi pořád nezdá to těsnění mezi krabicí filtru a prodlouženým sáním. Je to vše dle návodu a šablon. Krabice ale není rovnoběžně s podběhem a tím i to těsnění je na jedné straně zmáčknutý víc než na druhý. Ale snad je to vyzkoušený a spolehlivý.
Jenom se mi pořád nezdá to těsnění mezi krabicí filtru a prodlouženým sáním. Je to vše dle návodu a šablon. Krabice ale není rovnoběžně s podběhem a tím i to těsnění je na jedné straně zmáčknutý víc než na druhý. Ale snad je to vyzkoušený a spolehlivý.
- merlin
pokud máš na mysli důlek mimo otvory šablony, tak to je bodový svár. Všech 5 děr šablony je mimo něj.petrs píše:Montoval jsem si snorchel sám,žádné problémy jsem při vrtání něměl,obyčejným vrtákem a aku vrtačkou.Dokonce jestli si dobře pamatuju tak je tam dokonce důlek. Nemáš opačné otáčky?