Příspěvek
od Acon » 29 kvě 2009 10:04
Ak zachováš vonkajší priemer, tak na 15" máš vyšší profil a tým pádom môžeš v prípade potreby viac vypustiť vzduch. V prípade užších pneu (ako tu niekto spomínal žiletky) zväčšíš styčnú plochu s terénom na dĺžku a potom sa Ti nestane to, čo tu niekto popisoval, že na suchu v kopci mal problém. Široká pneu sa pri vypustení viac rozširuje (čo až na pár výnimiek nepomáha) úzka viac predlžuje (čo väčšinou pomáha). Na sériovej disko mám teraz zimné 255/65R16 a pozorujem horší výjazd na chalupu ako na pôvodných 235/75. Po dojazdení idem riešiť + 5cm + BF AT a mám veľkú dilemu či 255/75, ktoré dobre vyzerajú, alebo 235/85, ktoré majú lepšiu trakciu
Pred pár rokmi som kúpil novú L Nivu s rozšírenými blatníkmi, obutú do 255/65R16. Neskôr som kúpil klasické plecháče + žiletky a rozdiel úplne totálny v prospech žiletiek. Ale na tých 255 to vyzerá neporovnateľne lepšie.
Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.