STK

Freelander I, II

Moderátor: Safraporte

Zpráva
Autor
jendarover
auto: Freelander

Re: STK

#21 Příspěvek od jendarover » 17 kvě 2009 23:00

danda píše:Také jsem letos absolvoval STK. Technik najel s Freečkem na válce, dálkáčem je roztočil, kola se kousek opotočila, auto se pokusilo z válců odjet ale elektromotor válců to neutáhl a v celé hale vyletěly pojistky. Šel je nahodit ale druhý pokus dopadl stejně. Tak to vzdal s tím, že to nejde změřit.
tak to se divím že to zkoušel znova asi má dobrou pojistku na blbost a nebo ti chtěl vyjít vstříc a na náklady stk ti nechat vyměnit visko jinak stalý 4kolky (co nejdou vypnout) na standardní válce nesmí bud jim auto sjede nebo se rozbije v čr jsou snad jen dvě nebo tři zkušebny kde to měří jinak to dělaj tak že auto projedou po dvoře v nejčastějším případě to okomentujou tím že je to LR a ty maj brzdy vcajku

zidzo
tel.: 00421904594512
auto: freelander
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od zidzo » 12 čer 2009 21:05

Zdravým všetkých Free. Dnes som bol na STK u nás v Pov. Bystrici. Po tom čo som tu čítal o vašich skúsenostiach som bol zvedavý, ako u nás robia kontrolu bŕzd na valcoch. Majú tam nový prístroj , mechanik si na ňom niečo navolil , asi typ auta a veselo si vyšiel na válce. Nestihol som mu ani nič povedať a už sa točili predné kolesa, a zadné stáli. To isté spravil aj naopak, zadné sa točili a predné stáli. Potom mi to vysvetlil , že on meral vždy len jedno koleso, ostane vypojil a zmeral len tlak na brzdový pedál. Mal niečo na nohe a v ruke držal niečo ako diaľkové a tým si to reguloval. Z toho mi vyplinulo, že to musel robiť asi len cez neutrál, a rýchlosť nepoužil. Prešiel som cez STK. :D
s pozdravom

vladob8
tel.: +421905582959
auto: D2 Td5

#23 Příspěvek od vladob8 » 16 čer 2009 22:57

Jasne ze mal neutral, vsak tak sa to meria vzdy ale dolezite ze postupne meral vzdy len jedno kolo, diferaky to pustali takze predozadna viskoza bola bez zaberu a tym auto nemalo snahu vyskocit.
Zdravim Vlado.
Discovery II Td5, r.2000, manual, SLS, ACE, 2" lift, winch, At2 265/75R16
Sharan 2011 2,0TDi 4motion

will.26

#24 Příspěvek od will.26 » 17 čer 2009 12:41

nedávno jsem byl na stk u makra v ostravě,taky jsem čekal co se bude dít,ale nedělo se nic,myslím že záleží jaké májí vybavení a musím je pochválit -velice dobý přístup,ale jedna perlička by tu byla,když jsem přihlašoval free tak jsem tam zajel na evidenčku,dal jim techničák a čekal...čekal...stále čekal,po pul hodině jsem řekl té šikovné slečně že už čekám nějak dlouho tak mi slíbila že hned někoho za mnou pošle,a já zas čekal a čekal a po hodině jsem se nasral do běla a vlítnul na ně zda je to normální abych čekal na evidenčku hodinu a pul(podotýkam že tam bylo málo lidí) a slečna se na mě zděšeně podívala a řekla že mě technik už hodinu hledá a kde že stojím s autem? na sucho jsem polknul a řekl ji zda není slepá protože jsem stál přímo proti dveří ,tak jsem ukazal prstem a ona mi řekla že ho nevidí!!!! byl jsem zoufalý a zeptal jsem se jí zda pozná jak vypadá land rover a v ten moment mě usadila a řekla "ale ja mám tady techničák na renolta" (já manták jsem vzal papíry od manželčiného auta) nikomu nepřeju ten trapas!!!! myslel jsem že odejdu kanálem-takže rada zní: než se nasereš podívej se co máš za techničák!! :lol:

Odpovědět