Stratil som predny kardan, POMOC!
Moderátor: Miky_CZ
- Tomy
- tel.: 0907717858
- Kontaktovat uživatele:
Stratil som predny kardan, POMOC!
Pozdravujem vsetkych. Vcera vecer idem domov, zrazu som zacitil vibracie vo volante pri akceleracii, tak som sa zapocuval, ci tam nieco nebucha a zrazu pri ustalenej rychlosti zhruba 80-90 km/h stasny buchot zospodu, nieco mi trieskalo do podlahy a asi sekundu nato to vyletelo. Okamzite som zastal, isiel som sa pozriet co som stratil, bol to predny kardan. Aby som dosiel zavrel som stredovy dif a ide to ok, bez akychkolvek pazvukov.
Co teraz? akym sposobom to najlepsie riesit? Skuste mi poradit prosim nejake, nie drahe riesenie.
P.S. Je mi jasne, ze opravit to, no ci to radsej rovno nejako upravit a vylepist, alebo originalne diely.
Dakujem.
P.P.S Je problem, ak budem takto teraz jazdit, kym sa to neopravi?
Co teraz? akym sposobom to najlepsie riesit? Skuste mi poradit prosim nejake, nie drahe riesenie.
P.S. Je mi jasne, ze opravit to, no ci to radsej rovno nejako upravit a vylepist, alebo originalne diely.
Dakujem.
P.P.S Je problem, ak budem takto teraz jazdit, kym sa to neopravi?
Range Rover Sport TDV6 HSE, 2010
Ex - Defender 110 Crew Cab TD5
Ex - Disco I 300 TDI
Ex - Disco I 300 TDI
- Tomy
- Kontaktovat uživatele:
Re: Stratil som predny kardan, POMOC!
Tu su nejake fotky, pravdepodobnej? priciny... Pod auto som sa este nedostal, aku skodu to tam napachalo....
- Přílohy
-
- Kardan_1.jpg (87.57 KiB) Zobrazeno 7924 x
-
- Kardan2_1.jpg (72.31 KiB) Zobrazeno 7919 x
Ex - Disco I 300 TDI
Ex - Disco I 300 TDI
- marcel
- tel.: 0915 833178
- auto: DISCOVERY I
Ak sa nezničil kardan tak vymeniť kríž,alebo radšej všetky kríže.Ostatné budú v podobnom stave.Ako vyzerá kardan z druhej strany?Toto Ti muselo búchať už dávno.Mne sa začal ozývať kríž,najazdil som ešte pársto kilometrov a keď som ho vybral tak ihličky už boli vymleté.Upravovať vylepšovať a zosilňovať netreba stačí si občas ľahnúť pod auto skontrolovať a namazať kríže.Jazdiť môžeš len si pozri kde to povolilo na druhej strane či nemáš časť kardanu ešte na aute.
- Tomy
- Kontaktovat uživatele:
Na druhej strane to je ok, len som si este pod auto nestihol lahnut. Ide o to, ze mi to nejako nebuchalo, lebo bezne buchoty pri preradeni su tam stale. Pocul som o tom, ze sa tam daju dat krize z defendra? Ma to nejaky vyznam?
Ex - Disco I 300 TDI
Ex - Disco I 300 TDI
-
Čau
pokud jsi nezničil celej kardan , tak vyměnit kříže.Pokud je ohlej nebo načatý drážkování, tak buď nechat opravit a nebo mi zbyl jeden v perfekt stavu doma (na D1). Zvedal a upravoval jsem auto a musel jsem tam dát a upravit s dvojkřížem.
Dejf
pokud jsi nezničil celej kardan , tak vyměnit kříže.Pokud je ohlej nebo načatý drážkování, tak buď nechat opravit a nebo mi zbyl jeden v perfekt stavu doma (na D1). Zvedal a upravoval jsem auto a musel jsem tam dát a upravit s dvojkřížem.
Dejf
Toto nieje vysledok nahlej poruchy, ale poriadne dlheho obdobia. Povedal by som ze kardan bude zniceny...minimalne ten koniec kardanu, ktory Ti odtrhlo( otvor na kriz bude vymlateny). Ale kedze vravis, ze Ti komplet vyletel spod auta, asi bude aj ohnuty.
Range Rover Classic 3.9V8EFI, plus zopar drobnosti:)
Range Rover P38 2.5TDS
Range Rover P38 2.5TDS
... asi poctivy servis...teslo píše:Toto nieje vysledok nahlej poruchy.

LR Defender Td5 110SW po "prestavbe" a pred "prestavbou".
vzorná údržba
ten kříž už byl dlouho po smrti

ten kříž už byl dlouho po smrti

101FC GS
S II 109
110 HAE
tel. 721763960
S II 109
110 HAE
tel. 721763960
Snad ho tam ani nedávej. 

- Tomy
- Kontaktovat uživatele:
Najlepsie na tom vsetkom je to, ze auto bolo ani nie tak davno v servise, kde menili komplet rozvody, silentbloky na podvozku a takisto kompletne vsetky naplne a este som ich ziadal o kontrolu a premazanie vsetkych veci, ktore treba mazat... Co si neurobi clovek sam....
V kazdom pripade, otazka znie, ci mi tam sadne kardan z D90 vratane krizov a ci mi to k niecomu pomoze. Ide o to, ze mam jeden moznost kupit za priatelnu sumu. Takisto, ci treba menit este nieco dalsie.
Tento kardan ohnuty nie je, je len obuchany, dokonca sa ani nerozisiel, takze ozubeniu sa nic nestalo. V kazdom pripade je otlceny v miestach uchytenia krizov, takze by to mohlo sposobovat len tazkosti pri ich vymene.
Aspon sa poucim a viem na co vsetko musim davat pozor.
Dakujem
V kazdom pripade, otazka znie, ci mi tam sadne kardan z D90 vratane krizov a ci mi to k niecomu pomoze. Ide o to, ze mam jeden moznost kupit za priatelnu sumu. Takisto, ci treba menit este nieco dalsie.
Tento kardan ohnuty nie je, je len obuchany, dokonca sa ani nerozisiel, takze ozubeniu sa nic nestalo. V kazdom pripade je otlceny v miestach uchytenia krizov, takze by to mohlo sposobovat len tazkosti pri ich vymene.
Aspon sa poucim a viem na co vsetko musim davat pozor.
Dakujem
Ex - Disco I 300 TDI
Ex - Disco I 300 TDI
podle těch fotek ten kříž dlouho neviděl vazelínu
s tím rovnym kardanem bych si nebyl jistej
dej ho do soustru a uvidíš 

101FC GS
S II 109
110 HAE
tel. 721763960
S II 109
110 HAE
tel. 721763960
-
- tel.: 608 969 607
- auto: Defender 110
- Kontaktovat uživatele:
Opravdu doporučuji každému kdo má na kardanu jen trošičku vůli, aby udělal výměnu kříže. Potvrdilo se mi to osobně, když jsem v dílně na zvednutém Defíku vzal za karda a (nejmenovanému) majiteli jsem doporučil výmenu kříže. Po odpovědi že se jedná o provozní vůle jsem o týden později jel vymontovat utržený kardan na silnici. Mám pravdu Dušane? 

http://WWW.I-DEFENDER.CZ" onclick="window.open(this.href);return false; vlastní výroba a prodej doplňků na offroady Tel: 608-96 96 07
Miluji život, protože mi dal Land Rover. Miluji Land Rover, protože je to můj život.
Miluji život, protože mi dal Land Rover. Miluji Land Rover, protože je to můj život.
- RudaK
- tel.: SONY Xperia Z3
- auto: D III + D 1
Ten kardan to má podle mě už za sebou. I kdyby byl rovný,stejně by potřeboval vyvážit a to na soustruhu neuděláš
. Když upadl,tak už musel dát o sobě vědět ( vibrace ). U Disco nemám tuto zkušenost,ale u náklaďáku ( Tatra ) ano a to byly velké vibrace jen po vysypání jednoho domečku s jehličkama. A je možné poškození unašeče atd...... 

D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "
- Land Jirka
- tel.: +420731913431
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
Ten kardan je na vyhození.
Z 90 by tam měl jít v pohodě
Z 90 by tam měl jít v pohodě
Land Rover 4x4 SERVIS, PRODEJ DÍLŮ LAND ROVER, DIAGNOSTIKA, OPRAVY A ÚPRAVY LAND ROVER, RENOVACE VETERÁNŮ
Tel: 731913431
Tel: 731913431
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Tak mi toto téma posloužilo jako poslední nakopnutí. Včera jsem se jal namazat kardany na D2 a mám dvě otázky - jak dobré je těsnění u křížů? Ač jsem se hodně snažil, tak nová vazelína mi lezla maximálně ze dvou konců kříže, né ze všech jak jsem byl zvyklej z větších aut. A druhej dotaz - dá se rozebrat a hlavně složit to podélné drážkování - u předního kardanu na mě totiž místo vazelímy vytekla troška vody a u zadního byla uražená maznice, takže kromě vazelíny tam určitě bylo i všechno ostatní.
Zatím to chci tak měsíc nechat a potom zkusit znovu promazat a pokud se to nepolepší a nepoleze vazelíma všude, a já tím pádem nebudu ještě víc zapatlanej, tak to budu muset celý rozebrat.
Zatím to chci tak měsíc nechat a potom zkusit znovu promazat a pokud se to nepolepší a nepoleze vazelíma všude, a já tím pádem nebudu ještě víc zapatlanej, tak to budu muset celý rozebrat.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
-
- tel.: 608 969 607
- auto: Defender 110
- Kontaktovat uživatele:
Já myslím že na tom zadním maznice dokonce není.MadTom píše:Tak mi toto téma posloužilo jako poslední nakopnutí. Včera jsem se jal namazat kardany na D2 a mám dvě otázky - jak dobré je těsnění u křížů? Ač jsem se hodně snažil, tak nová vazelína mi lezla maximálně ze dvou konců kříže, né ze všech jak jsem byl zvyklej z větších aut. A druhej dotaz - dá se rozebrat a hlavně složit to podélné drážkování - u předního kardanu na mě totiž místo vazelímy vytekla troška vody a u zadního byla uražená maznice, takže kromě vazelíny tam určitě bylo i všechno ostatní.
http://WWW.I-DEFENDER.CZ" onclick="window.open(this.href);return false; vlastní výroba a prodej doplňků na offroady Tel: 608-96 96 07
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Ano, teda úplně vzadu je ten gumovej nesmysl (rotoflex) a ten se určitě nemaže. Na zadním konci předního kardanu, jak je čeština pěkný jazyk, teda u mezinápravového diferenciálu je dvojkříž, nebo jak to nazvat, a ten originál není mazací, kromě toho má uprostřed ještě středící ložisko.
Mě šlo o ty další dva jednokříže, který mazací jsou - prostě mi ta vazelíma vylezla jenom z některých ložizek, né ze všech, tak mě zajímala zkušenost ostatních. Ono to totiž může být tím, že to jenom dobře těsní a pak není co řešit.
Mě šlo o ty další dva jednokříže, který mazací jsou - prostě mi ta vazelíma vylezla jenom z některých ložizek, né ze všech, tak mě zajímala zkušenost ostatních. Ono to totiž může být tím, že to jenom dobře těsní a pak není co řešit.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo