Truck Rover píše:Heh nad 1 bar to ani nevystúpilo
Sem říkal,že tomu nekóóómu .....

Moderátor: Miky_CZ
Truck Rover píše:Heh nad 1 bar to ani nevystúpilo
Forsttimber píše:tak uz ani ja nemam EGR rozdiel som sice nepocitil ale asi tam nejaky predsa len bude.
nechal som ho zapojeny v elektrike ale zaslepil som privod. hadam to takto moze byt a nic mi nezhori.
beriem spat az teraz som mal moznost jazdit v meste a tam som to uz pocitil (felicie traste sa)Forsttimber píše:tak uz ani ja nemam EGR rozdiel som sice nepocitil ale asi tam nejaky predsa len bude.
nechal som ho zapojeny v elektrike ale zaslepil som privod. hadam to takto moze byt a nic mi nezhori.
já bych koupil ten kit od admina, máš tam i ty hadice... ta cena je podle mě adekvátní.Jindra píše:Zdar
nemáte někdo nakreslený rozměry na kit pro vyřazení EGR?? ( hlavně tu ucpávku...) nechce se mi nejdřív rozebrat nakreslit, udělat a pak zase rozebrat a vyměnit, chtěl bych nejdřív ho udělat a pak v klidu vyměnit...
Jindra
EGR (ale aj Turbo a medzichladič, čo sú na rozdiel od EGR pozitíva pre užívateľa) nám priniesli emisné predpisy. Vlastne celé to elektronizovanie je predovšetkým odpoveď na sprísňujúce sa emisné predpisy. Na jednej strane nám turbo a medzichladič dodajú viac okysličeného vzduchu do spalovania, na druhej strane nám ho zasvinia výfukové plyny určené na recykláciu (EGR). Takže ak odstránim EGR, prestanem sviniť a oteplovať čistý a ochladený vzduch špinavými a teplými plynmi a tým pádom dochádza k lepšiemu horeniu, čo musí priniesť pri rovnakých požiadavkách na výkon nižšiu spotrebu. Realita môže byť opačná. To, že mám viac výkonu ma zvádza k jeho využívaniu a tak pôjde spotreba hore. No za daný výkon je to vždy menej paliva ako pred EGR.Radek píše:A mohl by mi někdo říct co vyndání toho ventilu udělá se spotřebou??? O vyhození EGR docela uvažuju, ale co ta spotřeba???