Zdravím,
chystám se nechat vyměnit viscospojku, kterou jsem si objednal z UK. Bylo by lepší zajet do servisu, kde mají zkušenosti (např. Český dub) nebo se na tom nedá nic zkazit? Vyčetl jsem tady něco o vyvažování kardanu nebo možného poškození převodovky při lajcké výměně. Kromě viscospojky a obou ložisek uložení kardanu, je nutné společně měnit ještě něco?
A měl by někdo doporučení servisu, který je blíž Ústeckému kraji?
Předem díky.
výměna visco - servis
Moderátor: Safraporte
výměna visco - servis
free with Free
Re: výměna visco - servis
Peddy píše:Zdravím,
chystám se nechat vyměnit viscospojku, kterou jsem si objednal z UK. Bylo by lepší zajet do servisu, kde mají zkušenosti (např. Český dub) nebo se na tom nedá nic zkazit? Vyčetl jsem tady něco o vyvažování kardanu nebo možného poškození převodovky při lajcké výměně. Kromě viscospojky a obou ložisek uložení kardanu, je nutné společně měnit ještě něco?
A měl by někdo doporučení servisu, který je blíž Ústeckému kraji?
Předem díky.
Ahoj, mě měnil visco Elliot v Budějicích, a kardan se prý musí vyvažovat. Jestli chceš něco v Ústeckém kraji, možná by ti pomohli v Mostě v dts vrbenský - zadej si to do vyhledávače, najde ti to. Opravují i Landrovery pro těžaře. Jednou jsem tam měl free taky na kontrole.
no, v dts jsem už byl a visco vubec nevedeli co je; myslel jsem nekoho, kdo ma zkušenosti;
zřejmě si zajedu do toho Českýho dubu, to je přecejen blíž než Budějice;
každopádně díky
zřejmě si zajedu do toho Českýho dubu, to je přecejen blíž než Budějice;
každopádně díky
free with Free
Já bych se toho nebál. Podle mě je vyvážený každý díl kardanu zvlášť a visko taky.
Free 1.8, 5dv, r.v. 2000
- vladob8
- tel.: +421905582959
- auto: D2 Td5
Jasne, kazdy diel je vyvazeny zvlast, lebo visko sa aj tak pretaca a poloha predneho a zadneho kardanu zavisi do nahody a staje sa jemne meni. Ked menis aj loziska tak to nieje nic zlozite, lebo stare nemusis stahovat, len natlcies nove a nahodis visko, ale doporucujem zdvihak alebo aspon jamu a rozhodne pomocnika, trochu technickeho myslenia a zrucnosti. 

Zdravim Vlado.
Discovery II Td5, r.2000, manual, SLS, ACE, 2" lift, winch, At2 265/75R16
Sharan 2011 2,0TDi 4motion
Discovery II Td5, r.2000, manual, SLS, ACE, 2" lift, winch, At2 265/75R16
Sharan 2011 2,0TDi 4motion