potřebuju poradit s Discovery1
Moderátor: Miky_CZ
- Discovery1
- auto: Dender 300 Tdi 110SW
- Kontaktovat uživatele:
potřebuju poradit s Discovery1
Zdravím pánové mezi LR jsem naprostý nováček. Koupil jsem si nedávno LR Discovery1 2,5tdi tak zvaná 300stovka rok výroby 96. A mám sním problém. Jako kdyby mi do něj šlo málo paliva nechal jsem vše skontrolovat jestli někde nepřisává vzduch,měnil palivový filtr i ruční podávací pumpu a pořád stejné. Když je studený tak má motor normální chod dokud se trošku nezahřeje potom začnou kolísat otáčky na volnoběh a zase se srovnají. Když se prošlápne plyn tak se dusí pak se roztočí a po puštění plynu zase kolísají otáčky. Z koušel jsem i povolovat víčko nádrže jestli v nádrži nevzniká podtlak a bezvýsledně prosím pánové pomozte jestli máte někdo tuto zkušenost.
Defender 110 SW 300 Tdi splněný sen :-)
Ex Disco 300 Tdi naviják 5,4t, trocha železa okolo, lemy, zahrádka nějaké světlo navíc a 255/85 R16 BF KM2
Ex Disco 300 Tdi naviják 5,4t, trocha železa okolo, lemy, zahrádka nějaké světlo navíc a 255/85 R16 BF KM2
- marek sk,lm
- tel.: +421908162506
- auto: discovery 1 300tdi
Re: potřebuju poradit s Discovery1
no pomoze asi len vysedavat za kompom a citat.skus pozriet "zrychlenie 300dti" alebo "agr ventil"...menil si vsetky filtre?neviem niesom odbornik-citaj ,citaj..
alebo sa spitaj v servise?

http://www.drevotuning.sk,www.retrowood.sk
D1 300tdi , HONDA CIVIC 1,6i aerodeck ,"hnisan"almera 1,8i , ford tranzit 2,5 hladky
D1 300tdi , HONDA CIVIC 1,6i aerodeck ,"hnisan"almera 1,8i , ford tranzit 2,5 hladky
jednou jsem něco takového řešil, příznaky hodně podobné.
Pomohlo vyměnit zadní díl výfuku protože byl totál zanesený sazemi, podívej se jak vypadá kouř vycházející z výfuku a jestli se ti to nemění po zahřátí.
Pomohlo vyměnit zadní díl výfuku protože byl totál zanesený sazemi, podívej se jak vypadá kouř vycházející z výfuku a jestli se ti to nemění po zahřátí.
- Discovery1
- Kontaktovat uživatele:
Díky kluci už jsem to vyřešil dal jsem do do servisu mé síly zde končily. Bylo to vstřikovacím čerpadlem přidíral se mi pístek jen trošku ale jak se to zahřálo a materiál se roztáhnul tak se to zhoršilo. No už lendík klape 

Sem si myslel , že to bude čerpadélko , ale když jsem došel na konec už bylo vyřešeno . tak nic 

Nissan PATROLL 160 3,3 td + Mišivbuši Panděro 2,8td , ex-L.R. DISCO I 2,5 tdi
Co Tě nezabije ... to se vrátí ... a zkusí to znovu !
- Discovery1
- Kontaktovat uživatele:
díky už mám vše vyřešeno
. Jsem rád že jste alespoň někdo měli snahu chvilku jsem si říkal že tady na mě pěkně všichni kašlou 

-
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj měnil jsi čerpadlo nebo se to dalo zpravit?
- Discovery1
- Kontaktovat uživatele:
čau dalo se to spravit trochu to trvalo cca 4 dny, ale nakonec se to klukům podařilo tak uvidím jak to bude klapat. Podle mě je lepší to nechat repasovat když koupíš zase starší nevíš jak natom je 

čaute ludia. Riešil som podobný problem,stratu vykonu s dymovym efektom ktory trval 2-3 sekundy, a vždy pri ustalenych otačkach 1900-2000 ot/min.
a to za studena a občas aj keď bol zohriaty.
Pritom motor bežal na volnobech bez akych kolvek problemov.
Od kdy použivam aditivum do nafty 2-3 mesiace tento problem takmer prestal okrem dymenia, aj to už zrietka kedy ale trošku dlhšie
a to za studena a občas aj keď bol zohriaty.
Pritom motor bežal na volnobech bez akych kolvek problemov.
Od kdy použivam aditivum do nafty 2-3 mesiace tento problem takmer prestal okrem dymenia, aj to už zrietka kedy ale trošku dlhšie

Napadá mě nedostatečná dodávka nafty, ale nevím....Když ti to na volnoběh běží dobře...
Discovery je životní styl.
mam taky pocit že to bude v zanesenych triskach a žhavičoch! ale aka bude skutočnosť sa dozviem až to bude po kontrole a nastaveni.
Lebo čo som mal Micku som spozoroval na nej narast spotreby paliva bez vedlajšich efektov, vysledok kontrovy bol velmi opotrebene žhaviče a pridrene trisky .
Lebo čo som mal Micku som spozoroval na nej narast spotreby paliva bez vedlajšich efektov, vysledok kontrovy bol velmi opotrebene žhaviče a pridrene trisky .
Co mají společného žhaviče se spotřebou .....sem asi lama 

Nissan PATROLL 160 3,3 td + Mišivbuši Panděro 2,8td , ex-L.R. DISCO I 2,5 tdi
Tiež mi to nešlo do hlavy , ale čo mi povedal že boli prepalene alebo take čosi-fungovali sylou vôle, ak nezabudnem opitam sa na to v servise.