diagnostika abs
Moderátor: Safraporte
diagnostika abs
Ahoj potřeboval bych poradit,rozsvítily se mi oranžové kontrolky na palubce ABS,TC,HDC auto jsem odvezl na diagnostiku, ale bohužel počítač našel pouze motor o abs nemá ani ponětí,auto jsem tedy nechal v servise, aby zjistili proč nelze načíst abs,nepřišli na nic konkrétního.Nemá někdo nějaký nápad nebo podobnou zkušenost?všem děkuji za rady.
Re: diagnostika abs
5eším stejný problém,na jedné diagnostice jsme se do ABS vůbec nedostali,na druhé ju to vždy začalo načítat a pak to spadlo,takže taky nedostali a až v Land Roveru to napíchly a řekli mě špatný brzdový spínač,tanjsem vyměnil a nepomohlo to.
-
Mám podobnou zkušenost a proto vím,že to prostě ta diagnostika neumí udělat. Nemá to v programu. Myslím to abs. Musíš najít někoho,kdo má diagnostiku,ktará umí abs u Free. Jinak to bude opravdu asi čidlo,jen diag.ti ale řekne,které to je, a bez ní ti to stejně nezhasne.
-
- auto: LR D4
- Kontaktovat uživatele:
Mám DII a tyto kontrolky skupinově svítí, když je slabá baterie. Není to obdoba? S

-
to fakt nevím,ale těžko!! 

- BeerRudolf
- auto: Tak akorát
Discover má pravdu. V rave píšou že dojde-li k poklesu napětí baterie tak tyto kontrolky to indikují. Ale po nastartování když začne fungovat nabíjení tak by měli zhasnout. Standartně to funguje že po zapnutí klíčku se rozsvítí a po chvíli zhasnou. Při startování dojde-li k poklesu napětí pod stanovenou mez se rozsvítí (při menším TC+HDC oranžové, při větším +ABS), po naskočení motoru zhasnou (alespoň u mne Free Td4 MY06) Pozor liší se to podle modelového roku auta.
Stále svítící kontrolky může být i špatná pojistka couvacích světel, zkontroluj jestli Ti svítí. Jinak dle rave to muže být hafo dalších věcí
Stále svítící kontrolky může být i špatná pojistka couvacích světel, zkontroluj jestli Ti svítí. Jinak dle rave to muže být hafo dalších věcí

ČZ 150,Černá1951BABUŠKA/Ford Granada L MkI, 2,3V6 Automatic,SaturnGold1977PROFESOR/Simson S50 N,Červená1978MOPED/ Simca-Talbot Solara LS 1,3,ZelenáMetalíza1980TAŤKA/Simson S51 Enduro,Šedá1984SÍMA/Oltcit Club 11,Červená1988OLDÍK/Fiat Panda 4X4,Stříbrná2010
No mě to po nastartování normálně zhasne a ujedu třeba 100 m a rosvítí se,nebo třeba až po 5 ti km a nebo to třeba 2 dny nesvítí vůbec.A z toho se to rozsvítí sotva se rozjedu a vůbec nezáleží jestli zrovna brzdím,rozsvítí se to i během plynulé jízdy,nebo že projedu kalužinou,vůbec jsem nenašel nijakou spojitost při které příležitosti to udělá.
- BeerRudolf
- auto: Tak akorát
Skus párkrát zapnout a vypnout HDC 

ČZ 150,Černá1951BABUŠKA/Ford Granada L MkI, 2,3V6 Automatic,SaturnGold1977PROFESOR/Simson S50 N,Červená1978MOPED/ Simca-Talbot Solara LS 1,3,ZelenáMetalíza1980TAŤKA/Simson S51 Enduro,Šedá1984SÍMA/Oltcit Club 11,Červená1988OLDÍK/Fiat Panda 4X4,Stříbrná2010
také jsem to řešil, ale doposud bez úspěchu. Při mém prvním a posledním servisu v AMT mi řekli, že je vadné čidlo ABS na LZ kole. Čidlo jsem prověřoval, ale zdá se mi OK ... tak nevím.
V mém případě se kontroly TC+ABS+žluté auto rozsvítí (téměř vždy, ale není to pravidlem) při couvání, přejezdu nerovnosti, rozjezdu v plném rejdu, dokonce i v klidu při nastartovaném motoru a bouchnutímúzavřením dveří ... odvozoval bych tedy, že problém bude někde ve vedení.
Této signalizaci prý však může předcházet mraky příčin.
Hoďte sem někdo řešení ...
V mém případě se kontroly TC+ABS+žluté auto rozsvítí (téměř vždy, ale není to pravidlem) při couvání, přejezdu nerovnosti, rozjezdu v plném rejdu, dokonce i v klidu při nastartovaném motoru a bouchnutímúzavřením dveří ... odvozoval bych tedy, že problém bude někde ve vedení.
Této signalizaci prý však může předcházet mraky příčin.
Hoďte sem někdo řešení ...
Freelander 2.0 DI · 20TN2 · 72 kW
Škoda Octavia 1.9TDI · AGR · 66 kW
Volvo C70 2.4T · B5244T · 142 kW
Škoda Octavia 1.9TDI · AGR · 66 kW
Volvo C70 2.4T · B5244T · 142 kW