Diesel nebo Benzin?
Moderátor: Safraporte
-
Diesel nebo Benzin?
Co je lepší držák Diesel nebo Benzin?
Re: Diesel nebo Benzin?
Už se to tu řešilo, stačí hledat. Osobně nedám na benzín dopustit. Nějak nemůžu naftě přijít na chuť. A když má někdo problém s motorem, tak mi připadá, že si víc stěžují diesláci
fuj fuj fuj, neměl bych to zakřiknout... 

- Acon
- tel.: 00421910600711
- auto: DII TD5 1999
To bude hlavne tým, že 80% tunajších členov má diesel. %tuálne to nebude také zlé. Benzín/diesel je nejasná voľba v prípadoch Disko a RR kde je na výber buď 2,5 diesel 6 alebo 5 valec, naopak benzín je v osemvalcoch nad 3,5l čo je hlavne do terénu a ťažkých podmienok vhodnejšia motorizácia a TEN ZVUK!!!!Oldman píše:... A když má někdo problém s motorem, tak mi připadá, že si víc stěžují dieslácifuj fuj fuj, neměl bych to zakřiknout...

Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.
- Maxsel
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
Do Freelandra I. se dával i benzínový V6 2.5
Jenže ho tu asi nikdo nemá.
Jenže ho tu asi nikdo nemá.
- BeerRudolf
- auto: Tak akorát
Ale jo, co si vzpomínám tak je tu na fóru 2,5l jak starší tak i po modernizaci 

ČZ 150,Černá1951BABUŠKA/Ford Granada L MkI, 2,3V6 Automatic,SaturnGold1977PROFESOR/Simson S50 N,Červená1978MOPED/ Simca-Talbot Solara LS 1,3,ZelenáMetalíza1980TAŤKA/Simson S51 Enduro,Šedá1984SÍMA/Oltcit Club 11,Červená1988OLDÍK/Fiat Panda 4X4,Stříbrná2010
Spotřeba benzínu je v porovnání s obdobnými auty jiných výrobců příšerná, to se musí nechat. Diesel na tom bude líp. Moje nechuť k naftě nemá opravdu reálný základ. Jenom nemám rád, když má auto zvuk jako multikáraAcon píše:To bude hlavne tým, že 80% tunajších členov má diesel. %tuálne to nebude také zlé. Benzín/diesel je nejasná voľba v prípadoch Disko a RR kde je na výber buď 2,5 diesel 6 alebo 5 valec, naopak benzín je v osemvalcoch nad 3,5l čo je hlavne do terénu a ťažkých podmienok vhodnejšia motorizácia a TEN ZVUK!!!!Oldman píše:... A když má někdo problém s motorem, tak mi připadá, že si víc stěžují dieslácifuj fuj fuj, neměl bych to zakřiknout...
Vo Freelande nie je žiadny benzín extra lukratívny a tak Td4 je z hľadiska ekonomiky aj výkonu praktickejšia motorizácia. Čo sa zvuku tíka tak 4valce neponúkajú žiadny umelecký zážitok
2liter benzín je navyše úplne out ak treba ťahať príves. Ak by to bol turbobenzín... No v prípade malobjemových motorov je inklinácia k palivu viac o sympatiách bez reálneho základu ako o skutočných výhodách alebo nevýhodách.

- Hunter
- auto: Free I Td4 AT
- Kontaktovat uživatele:
To jsi asi ještě neslyšel TD4ku, jinak by jsi takovu .... nemohl napsatOldman píše:...Jenom nemám rád, když má auto zvuk jako multikára

Free Td4 2004 HSE automat
- Acon
- tel.: 00421910600711
- auto: DII TD5 1999
Ano, zvuk nafťáku nie je nič uchulahodiace. Aj keď 5 a viac valec je celkom počúvateľný. Keby venovali trochu viac pozornosti odhlučneniu vstrekovačov, tak by to malo celkom akceptovateľnú kultúru.Oldman píše: Spotřeba benzínu je v porovnání s obdobnými auty jiných výrobců příšerná, to se musí nechat. Diesel na tom bude líp. Moje nechuť k naftě nemá opravdu reálný základ. Jenom nemám rád, když má auto zvuk jako multikára
Spotreba benzínových motorov v autách, ktoré majú viac ako jeden dif je vysoká vo všeobecnosti nie len u LR. Zober si také Subaru. Každý hovorí o tom, že sú to žrúti, ale nikto sa nezamyslí nad tým, že Subaru autá s jedným dif nevyrába a väčšie modely ako Forester, Legaci a Outback majú navyše aj prídavnú redukovanú prevodovku, takže odber výkonu je jasný.
Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.
Jinak zpět k tématu, co je větší držák. Můj malý
benzinový motor má 130 tisíc. Oleje neubývá ani nepřibývá, není to žihadlo ani úplný lenoch. Netahám přívěs, ale vozil jsem sudy s pivem, a na to to auto stačilo (zato já na ty sudy občas ne
)

-
- tel.: 739634575
- auto: noLR
Prvně v životě jsem šel do dieselu (Td4) a nestěžuji si.