Zavzdušňování palivové soustavy?

Discovery I, II, III

Moderátor: Miky_CZ

Odpovědět
Zpráva
Autor
bitovod
Kontaktovat uživatele:

Zavzdušňování palivové soustavy?

#1 Příspěvek od bitovod » 04 říj 2009 01:14

Zdravím,

mám problém se svojí Discovery 300Tdi (1995), automat - poslední týden se mi stává, že přijdu k autu, otočím klíčkem, motor párkrát blafne a zhasne, pak už ho nenatočím. Když odšroubuju výpusť na palivovém filtru, nic neteče, po chvíli se ale ukáže nafta, tak to zase zašroubuju a po chvíli přemlouvání motor naskočí.

Vychází mi z toho, že se mi zavzdušňuje (nějak, někudy) palivová soustava. Mám D1 cca 3 roky, jezdím s ní pořád stejně a nádrž vyjíždím "do kontolky", i když vím, že by se to nemělo - někdy holt nejsou prachy na slušnější dotankování, ovšem nikdy dřív se mi to nestávalo.

Předminulý týden jsem jezdil po Šumavě a auto mělo tak třetinu v nádrži, některé kopečky byly dost slušné a asi si mohlo cucnout vzduchu, navíc jsem ho (já pako) zaparkoval čumákem do mírného kopečku. Pak se tahle závada projevila poprvé. Bral jsem to jako mojí blbost a vzduch nasátej z nádrže, ale od té doby se mi to stalo na rovině (a s nádrží plnou tak z poloviny) při ježdění po Praze už třikrát.

Mám za to, že si to nejspíš někudy nabírá vzduch, nemáte někdo tip, na co se zaměřit? Sice už to vypouštění vzduchu z filtru zvládám ve slušném čase, ale přece jen bych raději, kdyby to nebylo potřeba, navíc ne vždy řídím já...

Díky.

bitovod
Kontaktovat uživatele:

Re: Zavzdušňování palivové soustavy?

#2 Příspěvek od bitovod » 13 říj 2009 18:46

Jinak to vypadá, že zavzdušňování nějak samo odeznělo, nechápu to, zase se mi začaly dít jiný moc divný věci...

Odpovědět