TD5 žhaviče - jak demontovat?

Discovery I, II, III

Moderátor: Miky_CZ

Odpovědět
Zpráva
Autor
MadTom
tel.: 608 600 360
auto: D2, Def 130

TD5 žhaviče - jak demontovat?

#1 Příspěvek od MadTom » 11 říj 2009 22:01

Protože se zima blíží, chtěl jsem zkontrolovat stav žhavičů - né že by byly moc potřeba, ale co když bude náhodou i mrznout.
Odpojil jsem konektory - vzal ohmetr a změřil: 29Ohmů, 79Ohmů, 450Ohmů a 56000Ohmů (pátej žhavič jsem nanašel, zapoměli ho nejspíš namontovat a není tam na něj ani díra :hmm: ) - ani jedno se mi nelíbí - ten první by si vzal při napětí 12V cca 0,5A což je o dost méně než předpokládaných cca 20A, a ostatní jsou na to ještě hůř.

Tak jsem chtěl jeden po druhém vyšroubovat - skončil jsem u prvního, dál jsem už neměl čas - povolit šel, akorát to chce dlouhej ořech a dobrou ráčnu, pak jsem šrouboval co to šlo ven (zhruba 20 otáček) a potom jsem zkusil žhavič vytáhnout - a tady jsem zkončil - tahal jsem ho opratrně kleštěma, ale nepodařilo se.

Je na to nějakej fígl? Tohleto se mi ještě nestalo, většinou když už šli vytočit žhaviče ze závitu, tak šli bez problémů vytáhnout ven.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

sedla
tel.: 736778102
auto: DiscoveryII
Kontaktovat uživatele:

Re: TD5 žhaviče - jak demontovat?

#2 Příspěvek od sedla » 15 říj 2009 22:56

Toč dál.TD5 chytá kdykoli i bez žhavení.
Stavím [b]Fotovoltaické Elektrárny[/b] a jezdím tím nejlepším.Disco 2x Series 2x

MadTom
tel.: 608 600 360
auto: D2, Def 130

Re: TD5 žhaviče - jak demontovat?

#3 Příspěvek od MadTom » 26 říj 2009 09:40

Tak jsem si koupil větší klíč (ořech na 1/2" golu místo ořechu na 1/4" golu) a za tepla šly žhaviče vyšroubovat, akorát některé jem musel docela kleštěma tahat ven, protože se jim nechtělo.
A výsledek - 3 nedělají vůbec nic a jeden trošku hřeje, ale jenom tak vlažně. :(
Takže kompletní výměna.

Přístup sice není nic moc, ale pokud se kleštěma opatrně stáhne konektor a vezme dlouhej 10ka ořech na 1/2" golu s kloubkem, tak se to dá docela v pohodě vytočit. Akorát tam není moc vidět, tak je potřeba dát pozor na nasazení ořechu na žhavič, aby nesedl blbě a neokousal ho. Nevím co by s tím potom šlo udělat, než odstrojit polovinu motoru.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

Odpovědět