Zdarec from Kenya-agregat 2kW pro ITIBO

Moderátor: Miky_CZ

Zpráva
Autor
Jenda
tel.: 775 391 907
auto: 110

Re: Zdarec from Kenya

#21 Příspěvek od Jenda » 19 říj 2009 16:38

Zdar parto,tak jsem dnes doletel dom :!: Jsem o nejaky kilo lehci ale v poradku.
Je to na obsirnejsi uzavreni toho co jsem videl a zazil,tak si to necham rozlezet a pak to sem dam i s nejakou fotkou.Myslim ze jich mam asi 600 a zurive je stahuju z karty.
Jsem rad ze jsem doma a ze ziju v cechach(Ruda odpusti :wink: ).
Honza
It´s not broken, it´s british !
http://www.christophermccandless.info

RudaK
tel.: SONY Xperia Z3
auto: D III + D 1

#22 Příspěvek od RudaK » 19 říj 2009 19:04

Jestli to je na mě tak " NO Problem " :ty jeden...: Čau R.
D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "

tel.: +420775196109
auto: LR DII; Volvo XC90 -
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od default » 19 říj 2009 21:39

Já jsem si z Keni přivezl na památku larvu ...něco... migrensis. V noze. Chudinka byla asi moc hladová (že ji ten smrad nezabil :mrgreen: ).
DiscoTRAKTOR II TD5 1999, MT, 2*sibr, 7mist, jenom jedna pritelkyne + Terezka
STC50134; STC50066; front facelift; EBC brakes;
Volvo XC90
Discovery 4 2002 HSE AT
tel. +420 775196109

cyril
tel.: iphone
auto: D4,110,130,90,F2,107

#24 Příspěvek od cyril » 19 říj 2009 23:01

Sem to Honzo čet s otevřenou hubou. Seš fakt dobrodruh.... :shock: Doufám, že až se příště uvidíme, bude trochu víc času (třeba jako v Ro/Ua) a povyprávíš mi to všechno ještě nafouknutý o nějaký ty peprný historky.... :ty jeden...: Přeji hodně zdraví a hlavně ať nás někoho nenakazíš nějakou tou lenorou cos o ní psal. Myslím tu nemoc jak se projevuje nataženou rukou kdesi k oblakům, směrem k místům, odkud se na obloze vynoří to humanitární létadlo. :?

Jenda

#25 Příspěvek od Jenda » 20 říj 2009 11:49

...to je jen vzorek.
H.
Přílohy
nemocnice ITIBO.JPG
nemocnice ITIBO.JPG (42.88 KiB) Zobrazeno 3549 x
Itibo na mape nehledat ale nemocnici Itibo jo..JPG
Itibo na mape nehledat ale nemocnici Itibo jo..JPG (33.2 KiB) Zobrazeno 3548 x
starva pastra ale za plotem na nas koukalo 50 decek!.JPG
starva pastra ale za plotem na nas koukalo 50 decek!.JPG (35.78 KiB) Zobrazeno 3549 x
...bez komentare.JPG
...bez komentare.JPG (35.5 KiB) Zobrazeno 3549 x
...mazec.JPG
...mazec.JPG (38.75 KiB) Zobrazeno 3550 x

Jenda

#26 Příspěvek od Jenda » 20 říj 2009 11:51

....a dalsi
Přílohy
...jedna procovni z pralesa Kakamega.JPG
...jedna procovni z pralesa Kakamega.JPG (42.66 KiB) Zobrazeno 3545 x
Kisumu bylo misto nejtvrdsich boju.JPG
Kisumu bylo misto nejtvrdsich boju.JPG (37.39 KiB) Zobrazeno 3549 x
mycka.Ne Vikktoriino jezero..JPG
mycka.Ne Vikktoriino jezero..JPG (32 KiB) Zobrazeno 3545 x
ruzovej randal v nar.parku.JPG
ruzovej randal v nar.parku.JPG (31.89 KiB) Zobrazeno 3544 x
to je asi na 8 metru..JPG
to je asi na 8 metru..JPG (44.12 KiB) Zobrazeno 3545 x

MOPADŽI
auto: Def,Def a Def+Disco
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od MOPADŽI » 20 říj 2009 13:07

Paráda Honzo !
Jsi v pořádku zpět a to je hlavní.
Měl jsi tam i Baťu a nosorožce, to je hezké.
Život tam už méně, jak jsi psal...

Více foto, prosím/e :ty jeden...:
Čas a Land Rover, nezastavíš... www.mopadzi4x4.eu

PavelU
tel.: +420 603716996
auto: Land Rover
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od PavelU » 31 říj 2009 00:15

Honzo, nebyls tam náhodou s Kleplem :?:
LAND ROVER náhradní díly, doplňky a offroad příslušenství. Distributor dílů ALLMAKES, TERRAFIRMA, BRITPART, BEARMACH, ALLISPORT
Kontakt: E-SHOP http://www.litep4x4.cz ** E-MAIL info@litep4x4.cz ** MOBIL (+420) 603716996 ** FACEBOOK - facebook.com/litep4x4

Mešky
tel.: 602465066
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Mešky » 31 říj 2009 00:27

PavelU píše:Honzo, nebyls tam náhodou s Kleplem :?:
Taky mě to napadlo, když jsem ho před chvílí viděl s Krausem.
Defender 90, 110, 130 Camper , Discovery Camel Trophy , RR TDV8 3,6 , Serie III FFR

http://www.automeskan.cz
http://www.penzion-mlaka.cz

PavelU
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od PavelU » 31 říj 2009 00:35

Jo jo přesně... :wink:
LAND ROVER náhradní díly, doplňky a offroad příslušenství. Distributor dílů ALLMAKES, TERRAFIRMA, BRITPART, BEARMACH, ALLISPORT
Kontakt: E-SHOP http://www.litep4x4.cz ** E-MAIL info@litep4x4.cz ** MOBIL (+420) 603716996 ** FACEBOOK - facebook.com/litep4x4

Jenda

#31 Příspěvek od Jenda » 31 říj 2009 09:57

...hosi byl a muzu rict ze to byla strasna prdel.Uz jenon let tam a ta vostuda,kdyz kvuli nam nechali pripasat komplet lidi v celem letadle aby meli duvod usadit ty opilce z cech :lol:
Boba znam uz z jinech predchozich nataceni,je to fajn chlap.
Honza

moon13

#32 Příspěvek od moon13 » 31 říj 2009 12:23

Jenda píše:...hosi byl a muzu rict ze to byla strasna prdel.Uz jenon let tam a ta vostuda,kdyz kvuli nam nechali pripasat komplet lidi v celem letadle aby meli duvod usadit ty opilce z cech :lol:
Boba znam uz z jinech predchozich nataceni,je to fajn chlap.
Honza
No jo, včera seděl u Krause a mluvil o všem... to mě vůbec nedošlo, že to má spojitost! :wink:
Ex: Free II 2,2 TD4, Disco II 4,0 V8, Disco III 2,7 TDV6

PavelU
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od PavelU » 31 říj 2009 13:29

A nemluvil náhodou o tobě, když říkal tu historku z nemocnice jak se narodil malý černoušek a zvukař posílal některé do prdele :?: :wink:

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/2 ... se-prosim/

Jenda

#34 Příspěvek od Jenda » 31 říj 2009 20:16

...no on je Bob zdatnej fabulator :lol:
Pokud to nekdo rekl,byl to humor a navic mam pocit ze to byl snad i ten nejvyssi :roll: Rejza :!:
Prikladem delani si prdele z lidi budiz historka o ctyrech cernosich kteri mu v pralese klackama odhaneli hady :lol: U vchodu do pralesniho parku Kakamega je brana s kancelari rangeru a tam byl tureckej hazlik jak vysitej,takze zadny klacky a zadna mamba :wink:

Nicmene jsem chtel kratce popsat proc jsem v Keni byl,co jsem tam delal a videl.
Zucastnil jsem se uz v cechach nataceni filmu ,,Doktor od jezera hrochu" a cast se odehrava prave v Keni.Tam jsme byli celkem 11dni a projeli jsme cast vnitrozemi kam noha turistova casto nezavita.Po priletu do Nairobi jsme se nasledujici den vydali smer Kericho kde jsme prespali v kolonialnim hotelu ,,Tea hotel" uprostred cajovych plantazi(kena je pry druhy nej.vyvozce cer.caje) celkem tri noci a odtud vyrazeli smer vesnice Itibo kde je uz zminovana nemocnice.
Nemocnici vede cesky paramedik a zapalenec Ales Barta z Pardubic.Tenhle chlap je fakt demon :!: Nejenze tam je vetsinu casu sam ale mam pocit ze to tahne castecne i ze svych prostredku.
Nemocnici vybudoval sam(s pomoci ADRA),v nejodlehlejsim miste kde pred tim zadny lekar nebyl a je spadova oblast pro 65 000lidi :!: Myslim ze uz si tam prosel i peklem,kdyz se nedaleko prevratila cisterna s benzinem a lidi se k ni vydali s kanystarma,hrncema a podobne.Nasledny vybuch a okamzita smrt stovek lidi a dalsich s tezkymi popaleninami byl jen dilem okamziku.
Taky se tam upalujou lidi v kostelich,pote co je nejaky dobrak usvedci z carodejnictvi.
Takze tam jsme tocili komedii o doktoru noumovi co se tyz den po priletu jeste tim stejnym letadlem s uriznutou prdeli vraci potupne dom.Kousla ho uzovka :wink:
Tady jsme byli naprostou bombou,neb 20 muzungu(beloch) tam pohromade jeste nevideli.
Afryka je velka zeme ale je to i zeme velkych slibu,coz melo mimo jine za nasledek muj vylet s cernosskym produkcnim do mesta Kericho za ucelem nakupu 2kW agregatu Honda.Byl jsem tam s nim sam,dostal jsem zakaz fotit a fakt mi nebylo dobre.Jedinej beloch uprostred cernyho davu :lol: Centralu jsme samozrejme nesehnali.
Nasledne jsme projeli smer Kisumu,kde jsme stravili dalsich nekolik dni natacenim v nedalekem pralese Kakamega.O nedalekem Vikktoriinym jezere uz jsem se zminoval.Je to sice jezero impozantnich rozmeru ale vlivem cloveka jezero dost znecistene.Je v nem jakasi bakterie ktera ma napriklad za nasledek smrt rybaru po 4-5 letech rybolovu.Udy belocha by se v nem rachat nemeli,nasledne potize za to nestoji.Jezero ale i jine vodni zdroje slouzi jako mycky aut,pradelny pradla,umyvarka a zdroj pitne vody.Mnoho umrti ma za nasledek prave tahle znecistena voda a v jedne oblasti je to snad i nejaka pandemie a tam je to fakt narez.
V dobe humanitarni krize nasledkem sucha je to prilis horky pohled,kdyz na vychode Keni strada az 24mil.lidi :!: V tuhle dobu uz se tam mezi sebou zase zacali mastit a vyhlazovat si navzajem stada,to opet kvuli vode kterou se dole tak mrha.
Po nataceni na letisti v Kisumu jsme se opet presunuli dal do Kakamega ktere bylo belochum po setmeni opet ne zrovna pratelske.Tam jsem se zbiral z nasledku navstevy nejake bakterie v mem tele.Behem dvou dnu jsem zhubl 4kg.Potesilo me ale ze po prvotnim podezreni na malarii byla v nasem vedeni uvaha o mem transportu specialnim tryskacem provozovanym,,The flying doctors society of africa",ktery je schopen pristat temer kdykoliv a kdekoliv.No nic ,snad priste :D.Prales Kakamega je jednim z poslednich sveho druhu na svete vubec.S rozlohou 240km cvterecnich je i nejvetsim.Neni tam krom flory nic turisticky atraktivniho.Nalezaji se tam hlavne ti z nejjedovatejsich hadu co si clovek muze predstavit,mamba,kobra,zmije ruzkata a dalsi modylky.Sance na zachranu je temer nulova :lol: Proste se to nestihne.
Krom hadaku,je tam i par vzacnych vopicaku,napr. Guarez.Zadnej lev ani slon,proste znamena zadnej turista.
Na zaver pred odletem doslo i na safary a lodni navstevu hrochu kteri jsou taky z nedostatku vody v prdeli neb jim krom sucha rapidne ubyva nasledkem vysavani a prepumpovavani do ruzovych farem.Kena je nejvetsi pestirnou ruzi na svete,takze az budete kupovat panim ruzi,vspomente na hrochy a lidi co nemaj co jist.
Safary ve me nezanechalo zadne pocity,jsem rad ze jsem to videl.Mam fotky vopicaku,ziraf,hrochu,nosorozcu(cca 5m) ale nechapu ze to pro nekoho muze byt cil dovolene.
Na zaver musim napsat ze jsem vazne rad za to ze jsem tam mohl byt,pracovne to nemelo chybu ale pomery v jakych tam lidi zijou ve me zanechali horky pocit.Je mi jasny ze za to muzou belosi ale to nevysvetluje proc si ty lidi nenechaj pomoc.Brat a prijimat to ano ale snazit se neco zmenit ne.Vazne jim neni pomoci,mozna ze to jde jen zmirnit.O to vic je sokujici kdyz ten lulan v mikulassky cepici z vatikanu odsoudi sprcku jako dablovo dilo.Kazdy 3-4 dite je HIV pozitivni a vetsina z nich jsou sirotci zijici v absolutnim nezajmu na ulici s lepidlem u nosu.To mi pak ty dve kila bonbonu co jsem tam privezl prijdou jako smesnej pokus.Takze parto,az vam bude pripadat ze to nejak stoji za hovno,verte ze muze byt hur.Mnohem hur :wink:
Timto bych rad pozadal ty kdo budou mit zajem o pripadnou pomoc byt jen DMSkou(http://www.kena.websnadno.cz/Moznosti_spoluprace.html )nebo i sponzorskym darem aby se koukli na stranky nemocnice ITIBO a bude to hned jasny.
Muzu zajemcum i sprostredkovat setkani s Alesem Bartou,ktery vi jak to skoulet aby se to dalo odepsat z dani (http://www.kena.websnadno.cz/Zakladni_i ... jektu.html)
Diky a omlouvam se za prosty pravopis, Honza

Miloš II
tel.: سوني اريكسون
auto: لاند روفر ديسكفري 2
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od Miloš II » 31 říj 2009 20:49

Všechno asi nesjedeme, ale hlavně aby to bylo stylový tedy s LR. :mrgreen: Pokud to všechno vyjde tak příští rok Indie a Nepal, pak jižní Amerika, ale do Afriky se určitě vrátíme, protože má své nezapomenutelné kouzlo :Sorry: MilošII
Kgalagadi Transfrontier Park,Central Kalahari Game Reserve,Hurungwe Safari Area,Charara Safari Area,Mana Pools National Park,Chizarira National Park,Namib-Naukluft National Park,Lower Zambezi National Park

RudaK

#36 Příspěvek od RudaK » 01 lis 2009 09:18

Jendo hezky zhrnuto. Těm lidem žádný bonbóny nebo dárky určitě nepomůžou,ale taky těžko někdo změní jejich myšlení. :Sorry: Nejsu Zikmund ani Hanzelka,ale krosit se mi líbí a co už včil,když tam je krosing kam se podíváš

MOPADŽI
auto: Def,Def a Def+Disco
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od MOPADŽI » 01 lis 2009 11:29

Také jsem koukal na Krauze a hned jsem rozpoznal souvislost. Na Leničku jsem hned začal hartusit, že Klepl, mluví o tom, jak byl s Jendou v Keni :D

Jedno, krásně a realisticky jsi to shrnul...
To prostě z televize a "safarských" filmů nerozpoznáme :coze:
Realita je realita...
Čas a Land Rover, nezastavíš... www.mopadzi4x4.eu

Miloš II
tel.: سوني اريكسون
auto: لاند روفر ديسكفري 2
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od Miloš II » 01 lis 2009 13:09

To Jenda:
Na zaver musim napsat ze jsem vazne rad za to ze jsem tam mohl byt,pracovne to nemelo chybu ale pomery v jakych tam lidi zijou ve me zanechali horky pocit.Je mi jasny ze za to muzou belosi ale to nevysvetluje proc si ty lidi nenechaj pomoc.Brat a prijimat to ano ale snazit se neco zmenit ne.Vazne jim neni pomoci,mozna ze to jde jen zmirnit.O to vic je sokujici kdyz ten lulan v mikulassky cepici z vatikanu odsoudi sprcku jako dablovo dilo.Kazdy 3-4 dite je HIV pozitivni a vetsina z nich jsou sirotci zijici v absolutnim nezajmu na ulici s lepidlem u nosu.To mi pak ty dve kila bonbonu co jsem tam privezl prijdou jako smesnej pokus.Takze parto,az vam bude pripadat ze to nejak stoji za hovno,verte ze muze byt hur.

Afrika si žije svým způsobem a my ji "civilizujeme" Kdo tam nebyl neuvěří. Nejlíp ji asi pomůžeme když ji nebudem pomáhat. V rámci pomoci se vykopou studny a oni si pořídí více krav a koz, které ještě víc vypasou zbylou trávu a pak leží zdechliny u silnice jako v Mauretánii. Bude se zachraňovat více životů, ale vesnice se rozšíří geometrickou řadou čekající na další pomoc atd. atd. MilošII
Kgalagadi Transfrontier Park,Central Kalahari Game Reserve,Hurungwe Safari Area,Charara Safari Area,Mana Pools National Park,Chizarira National Park,Namib-Naukluft National Park,Lower Zambezi National Park

kamca
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od kamca » 01 lis 2009 14:24

Mam v Keni kamaradku a tak jsme u ni nejaky cas bydleli.Jeji strejda dela v Tanzanii pro UN. Patri k nejbohatsim v okoli, V Nairobi obrovskej barak se sluhama, ridicem, v Tanzanii milenku a to same. Deti studuji v Londyne na soukromejch skolach. A jeho rceni bylo ze " Charita znamena to, ze chudi lide v bohatejch zemich davaji bohatejm lidem v chudejch zemich". Nemohl pochopit, jak na zapade muzou bejt tak naivni a cpat do Afriky tolik penez. On zastaval nazor ze nejlepsi pomoc Africe je zadna. Kdyz je hladomor lidi se porad mnozi, UN dovazi jidlo, aby prezili a je to zacarovanej kruh. Kazda ekosystem je staveny na preziti urciteho poctu lidi a zvirat a clovek by umele tuhle rovnovahu nemel porusovat.
Co se tyka chudoby, tu najdete i v Londyne. Dle statistik zde hladovi pres 100tis deti a to stat cpe do socialni oblasti biliony liber.

RudaK

#40 Příspěvek od RudaK » 01 lis 2009 19:04

Tak tak. Vono je asi fakt nejlepší pomoc " Žádná pomoc " No nebudu tady moralizovat,bo sem těm děckám taky vez " bombony " a pomoh jim k zubnímu kazu :Sorry:

Odpovědět