Jakou baterku?
Moderátor: Miky_CZ
Re:
Ty si daval do DII TD5 tuto P100 32 ??? Nie su na nej nahodou opacne poly ? Podla mna by tam mal ist P100 33 (http://www.akumulator.sk/startovacie-ak ... 100ah.html), t.j presne to iste len s polami naopak.michi píše:Nebuď lenivý a a trochu posurfuj po nete.![]()
Zabudni na Optimu, keď ju budú predávať za polovičnú cenu, tak si na ňu môžeš spomenúť. Tiež som terazky riešil tento problém, tak som v obraze. Najlepší pomer cena:výkon je určite Banner! Táto http://www.akumulator.sk/startovacie-ak ... 100ah.html by Ti tam mala vliezť a zoženieš ju určite aj na nejakom českom e-shope. 100Ah a 720 A.! Za horšiu Optimu /75Ah/ by si dal /aspoň u nás/ o cca tri litre viac.![]()
Tak hor sa do toho.
Ja mam teraz v aute Banner 600033, tj poly ako na P100 33.
Re: JAKOU BATERKU?
Já mám v autě Banner neznámé kapacity se dvěma páry kontaktů.
A i když vypadá ještě dobře, nevím, co bude v zimě. Proto se dívám po náhradě, ale podobnou jsem zatím nenašel.....
Takže asi bude nejlepší koupit klasiku (1 pár) a pohlídat si rozmístění pólů a rozměry.
A i když vypadá ještě dobře, nevím, co bude v zimě. Proto se dívám po náhradě, ale podobnou jsem zatím nenašel.....

Takže asi bude nejlepší koupit klasiku (1 pár) a pohlídat si rozmístění pólů a rozměry.
Discovery je životní styl.
Mám tu samou 75ah a jsem s ní max spokojenej i v mrazech mi připadá že mi roztočí motor kolem startéruSteve píše:Já mám v autě Banner neznámé kapacity se dvěma páry kontaktů.
A i když vypadá ještě dobře, nevím, co bude v zimě. Proto se dívám po náhradě, ale podobnou jsem zatím nenašel.....![]()

je to zase k.o.
Takze dnes som dal do D2 TD5 baterku P100 33 BANNER Power Bull 12V 100Ah, sadla v pohode .. a dufam ze bude dlaho sluzit.
- zdenek666
- tel.: +420722074098
Tak jsem včera taky musel zakoupit novou baterku, chtěl jsem P100 33 BANNER Power Bull, ale údajně je tady ta lepší. Stála 2.700.
Vlezla se tam úplně přesně.

- Přílohy
-
- baterka.JPG (107.64 KiB) Zobrazeno 6909 x
LR Disco II TD5 auto
Po delší době listuju a hledám baterku. Holt zima se zase blíží....
Nějak neochotně točila, když se ochladilo na nulu...možná je to i tím, že nejezdím každý den.
Každopádně ta Exide je dost slušná baterka, ale stačily ti kabely? Vidím, že ji máš póly dopředu...
Navíc se mi zdá velká, asi by se mi tam nevešla, mám D.1 300TDi - viz fotka o pár odkazů zpět.
Nějak neochotně točila, když se ochladilo na nulu...možná je to i tím, že nejezdím každý den.
Každopádně ta Exide je dost slušná baterka, ale stačily ti kabely? Vidím, že ji máš póly dopředu...
Navíc se mi zdá velká, asi by se mi tam nevešla, mám D.1 300TDi - viz fotka o pár odkazů zpět.
A ještě bych měl dotaz:
Co se stane, když odpojím baterku (pro výměnu, nabití) od D.I? Vymaže se kód?
Nějaké náznaky už tady byly že by to snad hrozilo, snad u D.II, ale nic konkrétního tu nepadlo.
Co se stane, když odpojím baterku (pro výměnu, nabití) od D.I? Vymaže se kód?
Nějaké náznaky už tady byly že by to snad hrozilo, snad u D.II, ale nic konkrétního tu nepadlo.
- zdenek666
Já tam ty kabely mám prodloužený, už jsem to s tím koupil. Ale kdybych to dal těma kontaktama dozadu, tak by mi to vyšlo na ty neprodloužený. No a když jsem odpojil baterku, tak se nic nestalo, nic se nesmazalo.
LR Disco II TD5 auto
Aj ja zháňam nejaký akumulátor do mojej D1,ale rozmery na dĺžku cca 290 mm sú iba okolo 70Ah - inak mi tam zavadzajú trubky klímy,aby mi tam vošla dlhšia batéria... Zatial som dal 55Ah a preložil kontakty opačne a hladám niečo vhodné...
Range Rover Classic 300Tdi , Range Rover Classic vogue s 2,5TD
Díval jsem se na Varta Blue Dynamic, ta má 74Ah, levé vývody a délku 278 mm, a Exide Premium 77Ah, standartní vývody, stejná délka. Ty by tam mohly padnout. Cena na netu za Blue 2259,- a Exide 2069,-
Teď jde o to, jestli jsou dobré, cena je až příjemně nízká.
Navíc u nás v Autodílech mi slíbili sehnat dobrou baterku dle mého výběru na objednávku, tak bych to snad mohl stlačit blízko internetové ceně. Uvidíme.
Teď jde o to, jestli jsou dobré, cena je až příjemně nízká.
Navíc u nás v Autodílech mi slíbili sehnat dobrou baterku dle mého výběru na objednávku, tak bych to snad mohl stlačit blízko internetové ceně. Uvidíme.
- PavelU
- tel.: +420 603716996
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
Mám tu samou Exide Prémium 100Ah, ale musel jsem upravit (rozbrusemzdenek666 píše:Já tam ty kabely mám prodloužený, už jsem to s tím koupil. Ale kdybych to dal těma kontaktama dozadu, tak by mi to vyšlo na ty neprodloužený. No a když jsem odpojil baterku, tak se nic nestalo, nic se nesmazalo.

LAND ROVER náhradní díly, doplňky a offroad příslušenství. Distributor dílů ALLMAKES, TERRAFIRMA, BRITPART, BEARMACH, ALLISPORT
Kontakt: E-SHOP http://www.litep4x4.cz ** E-MAIL info@litep4x4.cz ** MOBIL (+420) 603716996 ** FACEBOOK - facebook.com/litep4x4
Kontakt: E-SHOP http://www.litep4x4.cz ** E-MAIL info@litep4x4.cz ** MOBIL (+420) 603716996 ** FACEBOOK - facebook.com/litep4x4
Steve,tá EXIDE 77Ah má aký štartovací prúd? Tá by sa mi hodila -aj rozmerovo...
- zdenek666
To mě tam vešla bez úprav. To je divný...PavelU píše:Mám tu samou Exide Prémium 100Ah, ale musel jsem upravit (rozbrusemzdenek666 píše:Já tam ty kabely mám prodloužený, už jsem to s tím koupil. Ale kdybych to dal těma kontaktama dozadu, tak by mi to vyšlo na ty neprodloužený. No a když jsem odpojil baterku, tak se nic nestalo, nic se nesmazalo.) ten plastový kastlík, kabely standartní délky dosáhly taktak, kdyby se baterie otočila (kontaktama do motoru), tak by nedosáhly...

LR Disco II TD5 auto
- PavelU
- tel.: +420 603716996
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
Bez úprav by vešla taky, ale nesedla by na dno toho plastového kastlíku. Dole směrem k motoru je takové zkosení a to muselo pryč... 

LAND ROVER náhradní díly, doplňky a offroad příslušenství. Distributor dílů ALLMAKES, TERRAFIRMA, BRITPART, BEARMACH, ALLISPORT
Díky Steve,tá sa mi celkom pozdáva.
Zajtra rozhodím siete po mototechnách...

Taky se stavím v autodílech. Nejsem pro ně anonymní, tak snad....Jen se bojím, aby byla dobrá. Někdo je chválí, někdo na ně nadává....Cena je nízká, no uvidíme.
Doufám, že mě nepřijedeš zakroutit krkem.
Doufám, že mě nepřijedeš zakroutit krkem.

- paia
- tel.: mám ;o)
- auto: Audi Allroad
- Kontaktovat uživatele:
baterku jsem řešil docela nedávno a to docela narychlo, přotože po problémech na Valachách to mělo rychlej spád a jednoho krásného sobotního rána jsem už nenastartoval. bral jsem co bylo a nakonec jsem spokojenej, problém byl s otočenýma pólama, ale naštěstí překříženy káble v DI dosáhly v pohodě.
bývalá Discovery I 300Tdi v automatu, nyní Audi Allroad