Zdravím všetkých
Potreboval by som radu pri výmene kardanu na Disco 200 TDI. Mám 3 palcové struny + 2,5 cm podložky pod strunami, 6 stupňové korekčné ramená QT a pôvodný kardan. Kardan mi podľa všetkého drhne na prevodovke. Chcem sa spýtať či by stačilo otočiť kardan opačne medzi diff a prevodovkou ako som sa tu dočítal, alebo mám kúpiť Wide Angle kardan ?
http://www.paddockspares.com/pp/OFF_ROA ... 00TDI.html
alebo je potrebný kardan s dvojkrížom ?
http://www.mm-4x4.com/wide-angle-prop-s ... 3244-p.asp
Tento problém mi vznikol pri výmene ramien za 6 stupňové QT.
Andrej
Aký kardan na Disco 200 TDI ?
Moderátor: Miky_CZ
Aký kardan na Disco 200 TDI ?
Discovery 200TDI, 2x Detroit True Track, poloosi Ashcroft + 4.11:1, InsaTurbo Special Track 265/75/16, lift 4", Safari Sn
- Land Jirka
- tel.: +420731913431
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
Re: Aký kardan na Disco 200 TDI ?
Při 10 cm liftu ti už nepomůže otočit původní kardan.
Jelikož máš srovnané úhly nápravy korekčníma ramenama a řešíš jen nedostatečnéý úhel zalomení kardanu a kardan ti nevibruje, tak by mohl stačit kardan s většími úhli.
Kardany s dvojitým křížem jsou vhodnější na auta, které nemají vyřešeny srovnání náprav po liftu (korekční ramena) a z toho důvodu jim vibruje kardan.
Nebo na auta, které jsou už tak zvedlé, že už by jednoduchý kardan to zalomení nepobral.
Kardany s dvojkřížem jsou daleko náchylnější na poruchy než obyčejné kardany.
Můj názor je, že pokavaď problém vyřeší kardan se dvěma křížkama, tak je blbost tam dávat třikřížkovej kardan, kterej má navíc mezi dvojkřížem většinou nemazané jehlové ložisko a pokavaď použiješ variantu kardanu z disco II tak ten nemá maznice ani na křížkách.
V jednoduchosti je spolehlivost.

Jelikož máš srovnané úhly nápravy korekčníma ramenama a řešíš jen nedostatečnéý úhel zalomení kardanu a kardan ti nevibruje, tak by mohl stačit kardan s většími úhli.
Kardany s dvojitým křížem jsou vhodnější na auta, které nemají vyřešeny srovnání náprav po liftu (korekční ramena) a z toho důvodu jim vibruje kardan.
Nebo na auta, které jsou už tak zvedlé, že už by jednoduchý kardan to zalomení nepobral.
Kardany s dvojkřížem jsou daleko náchylnější na poruchy než obyčejné kardany.
Můj názor je, že pokavaď problém vyřeší kardan se dvěma křížkama, tak je blbost tam dávat třikřížkovej kardan, kterej má navíc mezi dvojkřížem většinou nemazané jehlové ložisko a pokavaď použiješ variantu kardanu z disco II tak ten nemá maznice ani na křížkách.

V jednoduchosti je spolehlivost.

Land Rover 4x4 SERVIS, PRODEJ DÍLŮ LAND ROVER, DIAGNOSTIKA, OPRAVY A ÚPRAVY LAND ROVER, RENOVACE VETERÁNŮ
Tel: 731913431
Tel: 731913431
Re: Aký kardan na Disco 200 TDI ?
Ďakujem za radu, budem musieť kúpiť asi 30 stupňový kardan.
Discovery 200TDI, 2x Detroit True Track, poloosi Ashcroft + 4.11:1, InsaTurbo Special Track 265/75/16, lift 4", Safari Sn