F1 Zvednutí a úpravy Freelandera do terénu

Freelander I, II

Moderátor: Safraporte

Odpovědět
Zpráva
Autor
macejky1
tel.: 736245909
auto: EX Freelander, RRC
Kontaktovat uživatele:

Re: Zdvihnutie freelandra

#121 Příspěvek od macejky1 » 03 pro 2009 12:12

ta cena je za jednu sadu - tzn 2Ks ( normálne se to dává jen dozadu kvuli tahání tezkejch vleku )

Co se týká podlozek tak já vegetuju cca 15 Km od Trebíce. Zádný prachy nikam neposílej. Bud osobní predání nebo ti to poslu na dobírku - jak budes chtít. I kdyz nesnásím postu :Ja blb: tak se projednou obetuju :lol:
EX-FREELANDER 2.0Di - lift 2", zátěž. pruž., 29" AT/MT, polybush, CB, webasto, zahrada, HELLA, šnorchl
RRC 3.5V8 EFI MY1986 - Barnabáš ve fázi vývoje
Harley Davidson Street 750 MY2018 - custom

tagr
auto: Freelander 2004
Kontaktovat uživatele:

#122 Příspěvek od tagr » 03 pro 2009 14:18

Fajn přijedu není potíž jedu do Prostějova to je při cestě :) , na poštu nemusíš a je fakt že to asi na zadek stačí , předek je v podstatě zatíženej pořád stejně + - , jen nevím jak s tlumiči to by chtělo asi do zadu jiné ne?
a co při zvednutí ten avizovaný odklon kol ? nebo jsi šikulo chytil úhly rovnou na podložce ? :)
Učím se a snažím se dostat ,,DRÁČKA" dál tak FREE A VŠEM ostatním LAND ROVERŮM šťasné ježdění. 6x6 je sen ,ale i ty se někdy splní.

macejky1
Kontaktovat uživatele:

#123 Příspěvek od macejky1 » 03 pro 2009 14:45

tagr píše:Fajn přijedu není potíž jedu do Prostějova to je při cestě :) , na poštu nemusíš a je fakt že to asi na zadek stačí , předek je v podstatě zatíženej pořád stejně + - , jen nevím jak s tlumiči to by chtělo asi do zadu jiné ne?
a co při zvednutí ten avizovaný odklon kol ? nebo jsi šikulo chytil úhly rovnou na podložce ? :)
No tak to snad ani nejde. ( ty uhly )
Jak uz tady bylo mnohokrát napsáno. Po zvednutí by se mely vymenit brzdové hadice ( nekdo tvrdí ze to není potreba, já je tady rozhodne vymením ) a serídit odklony kol. Opet nekterí tvrdí ze s tím mají najezdené buhví kolik km a gumy se jim nesjízdí ale já osobne urcite srouby koupím a serídím to do nuly tak jak to má být.

Co se týká tech prídavných pruzin tak ty pomahají pouze pri zatízení vozidla. Bezne se to dává dozadu na auta který tahají casto vlek nebo treba na kombíky který jezdej casto hodne nalozený. Já bych je chtel dát na auto hlavne proto, ze kdyz vyrazím nekam na vejlet tak si toho sebou taky dost vezu ( stan, spacáky, motorová pila, jídlo na tejden, ...). No a dopredu bych je chtel hlavne kvuli navijáku. Konstrukce uchycení + naviják = cca 50 - 60 Kg pred prední nápravou.
EX-FREELANDER 2.0Di - lift 2", zátěž. pruž., 29" AT/MT, polybush, CB, webasto, zahrada, HELLA, šnorchl

macejky1
Kontaktovat uživatele:

#124 Příspěvek od macejky1 » 03 pro 2009 14:52

Mozná by te zajímalo tohle, prý mají i slusný ceny a tlumice delaj taky.

http://www.dobinsonsprings.com/pdf/LAND-57.pdf

Safraporte
tel.: 739634575
auto: noLR

#125 Příspěvek od Safraporte » 03 pro 2009 15:10

OT
macejky1 píše: ... kdyz vyrazím nekam na vejlet tak si toho sebou taky dost vezu ( stan, spacáky, motorová pila, jídlo na tejden, ...). No a dopredu bych je chtel hlavne kvuli navijáku. Konstrukce uchycení + naviják = cca 50 - 60 Kg pred prední nápravou.
:shock: nebyla by pro tebe lepší DI, DII? Na chudáka free mi toho přijde dost :ty jeden...:

tagr
Kontaktovat uživatele:

#126 Příspěvek od tagr » 03 pro 2009 16:21

jo to vypadá dobře pokud to budeš dělat hlásím se o spolupráci, pod autem něco umím , jen ted nemám kde , ale nějaký čas by jsem dohromady dal :)
Tak zkusíme udělat ,,offroud free " team :)
Jinak jo bude to na free dost, ale pokud to je potřeba jen občas a jezdí se dál a je spíš potřeba menší auto tak by to nemuselo být tak špatné ne , :)
myslím že na silnici to nebude moc znát a v terénu to dost pomůže a těch pár kilo sem tam na předku v nouzi asi životnost moc neubere , proto se mi líbí nasadit použít a sundat než to tahat pořád potom opravdu asi ,,větší brácha" by měl smysl :)

tak pak mně když tak napiš jak se s tebou spojit email , mobil at se sejdem a moc děkuju za rady free trochu ,,podšpérujem" a jsem zvědav jak mu to bude v lese , nebo jiném terénu světčit.

ještě k tomu navijáku chtělo by to uložení aby se k tomu člověk dostal i když si opravdu ,,ustele" tedy kousek výš než níž aby to tam šlo vubec dostat a nav. se zbytečně neválel v blátě :( , samozdřejmně tak aby to nosníky a vzpěry free vydržely i když tah 4t s pomocí kol asi nebude taková hrůza :) Ale ty jsi odborník na .... vše :) tak jen posílám postřehy co mám z terénu já :)

já si tahal V3S i s nákladem na 5T navyják v pohodě a to jsem jednou zapadl až po blok motoru i se zadníma nápravama ( bažinka uprostřed sucha pod listím :( , pravdou je že jsem měl kladku a 12 mm lano 50 m dlouhé :)

Tedy jinak řečeno rád se přiučím, protože Free nemám zatím ,,ošahané" :D moc děkuju :Sorry:
Naposledy upravil(a) tagr dne 04 pro 2009 09:05, celkem upraveno 1 x.
Učím se a snažím se dostat ,,DRÁČKA" dál tak FREE A VŠEM ostatním LAND ROVERŮM šťasné ježdění. 6x6 je sen ,ale i ty se někdy splní.

macejky1
Kontaktovat uživatele:

#127 Příspěvek od macejky1 » 04 pro 2009 09:04

Safraporte píše:OT
macejky1 píše: ... kdyz vyrazím nekam na vejlet tak si toho sebou taky dost vezu ( stan, spacáky, motorová pila, jídlo na tejden, ...). No a dopredu bych je chtel hlavne kvuli navijáku. Konstrukce uchycení + naviják = cca 50 - 60 Kg pred prední nápravou.
:shock: nebyla by pro tebe lepší DI, DII? Na chudáka free mi toho přijde dost :ty jeden...:

Mám to auto rád a docela mi vyhovuje. ( jasne ze obcas silhám po D II ale zatím ji nechci )
V zádným prípade nehodlám s Free jezdit nejakej velkej offroad to ne. Jen s ním jezdím na výlety do prírody nekdy i na pár dní a chtel bych mít vsechny výhody které dokázu realizovat. Treba s tím navijákem se nechci tahat nejak casto ( nebo dokonce naschvál vjízdet tam kde urcite uvíznu ) ale chci mít tu moznost, ze kdyz uz nekde v lese zapadnu tak se z toho dostanu sám.

Safraporte

#128 Příspěvek od Safraporte » 04 pro 2009 09:25

Mám to auto rád a docela mi vyhovuje.
Chápu, hele a nebyl by řešením nějaký menší, slabší navijáček přes kladku? Do těch úprav chci jít časem taky. Přes zimu si chci udělat přední rám (v pozinku a pak prášek) a nebylo by asi od věci mít jej připravený na pozdější uchycení vavijáčku (třeba i půjčený :) ) Prahy chci si udělat pevnostní jako tu ukazovali u Defů http://landroverforum.klape.cz/forum/vi ... f=2&t=7437 jen musím vykoumat montáž k autu. Podložky od tebe časem také počítám (psal jsi že je budeš dělat ve více etapách) a pomalu studuju CBčka. Ale příjem má člověk jen jeden a tak musím postupně :wink: Prostě bych to chtěl udělat způsobem - když už, tak víc na funkčnost než na parádu ...

will.26

#129 Příspěvek od will.26 » 04 pro 2009 09:50

co se týče přichycení prahů tak to jsem vyřešil způsobem že jsem tam dal nýtovací matice do podlahy a vodorovně do prahu (nechtělo se mi do kasly ceočkem)přišrouboval a kupodivu prahy drží

macejky1
Kontaktovat uživatele:

#130 Příspěvek od macejky1 » 04 pro 2009 09:53

Ale příjem má člověk jen jeden a tak musím postupně :wink: Prostě bych to chtěl udělat způsobem - když už, tak víc na funkčnost než na parádu ...[/color][/quote]

Presne jak píses. Chci aby to hlavne fungovalo ale zase nadruhou stranu nepotrebuju aby se po mne lidi otáceli jak po pojízdným cirkusu kdyz pojedu do obchodu.
Defendera nebo disko z toho opravdu neudeláme, takové terénní schopnosti Free mít nikdy nebude. Ale muzeme mu pomoct aby se o neco zlepsili. Ani trialy ani nejakej tvrdej off s tím ale jezdit nebudu a ani to nejde. :D

Co se týká navijáku tak tam mám jasno Come-up 9000i. V UK je za dobrý peníze a oproti Xwinchum má obrovskou výhodu v rychlosti navíjení. Nepredpokládám ze bych se nekdy tahal z metrovýho bahna. Spís obcas potrebuju jen ten první impuls nez se chytnou kola. Takze je mi sympatická hlavne rychlost navíjení naprázdno. U come-upu by se nemelo stát ze kdyz konecne zaberou kola tak musím stejne zase zastavit protoze jinak bych prejel lano který se nestíhá dost rychle navíjet. No a treba ten naviják jednou povesím i na neco jinýho takze raci silnejsí a lepsí nez pak nekdy kupovat zase jinej.

Old Black
tel.: +420 736 626 161
auto: SI, SIII
Kontaktovat uživatele:

#131 Příspěvek od Old Black » 04 pro 2009 10:38

Inspirace:
Přílohy
R0010158.jpg
R0010158.jpg (100.3 KiB) Zobrazeno 6772 x
Designové a průmyslové podlahy: http://www.profimat.cz

Safraporte

#132 Příspěvek od Safraporte » 04 pro 2009 10:54

Co se týká navijáku tak tam mám jasno Come-up 9000i. V UK je za dobrý peníze.
Hoď odkaz s cenou :wink:
Laická otázečka - ty navijáky mají nějaké universální uchycení? Pokud ano - jaké?

PavelU
tel.: +420 603716996
auto: Land Rover
Kontaktovat uživatele:

#133 Příspěvek od PavelU » 04 pro 2009 11:11

Navijáky za super cenu máš tady :arrow: http://landroverforum.klape.cz/forum/vi ... 696#p90696

V Anglii možná seženeš o pár stovek levněji, ale je to bez dopravy a hlavně nemáš dva roky záruku... :!: :!:
LAND ROVER náhradní díly, doplňky a offroad příslušenství. Distributor dílů ALLMAKES, TERRAFIRMA, BRITPART, BEARMACH, ALLISPORT
Kontakt: E-SHOP http://www.litep4x4.cz ** E-MAIL info@litep4x4.cz ** MOBIL (+420) 603716996 ** FACEBOOK - facebook.com/litep4x4

macejky1
Kontaktovat uživatele:

#134 Příspěvek od macejky1 » 04 pro 2009 12:04

PavelU píše:Navijáky za super cenu máš tady :arrow: http://landroverforum.klape.cz/forum/vi ... 696#p90696

V Anglii možná seženeš o pár stovek levněji, ale je to bez dopravy a hlavně nemáš dva roky záruku... :!: :!:

jojo, je to v podstate za stejnou cenu jako od Lowa. + - pár stovek podle kurzu, ted je zrovna dobrej

treba tady
http://www.firstfour.co.uk/come-up/come ... 498183.php

uchycení je normalizovaný na montázní desku podle velikosti navijáku - nejbeznejsí je asi 254x114,3 mm

macejky1
Kontaktovat uživatele:

#135 Příspěvek od macejky1 » 04 pro 2009 12:24

I kdyz nedávno jsem koukal ze se dá v UK koupit DS9,5i za 360,- liber + 15% dan a postovný cca 1000,- Kc
Takze sakumprásk za nejakých 13 000,-

PavelU
tel.: +420 603716996
auto: Land Rover
Kontaktovat uživatele:

#136 Příspěvek od PavelU » 04 pro 2009 14:16

Jo zhruba před třema týdnama šly zase ceny navijáků nahoru... :(

A rozhodně není zanedbatelná záruka tady dva roky, tu v UK nedostaneš... :idea:
LAND ROVER náhradní díly, doplňky a offroad příslušenství. Distributor dílů ALLMAKES, TERRAFIRMA, BRITPART, BEARMACH, ALLISPORT
Kontakt: E-SHOP http://www.litep4x4.cz ** E-MAIL info@litep4x4.cz ** MOBIL (+420) 603716996 ** FACEBOOK - facebook.com/litep4x4

tagr
Kontaktovat uživatele:

#137 Příspěvek od tagr » 04 pro 2009 14:46

macejky1 píše:
Ale příjem má člověk jen jeden a tak musím postupně :wink: Prostě bych to chtěl udělat způsobem - když už, tak víc na funkčnost než na parádu ...[/color]
Presne jak píses. Chci aby to hlavne fungovalo ale zase nadruhou stranu nepotrebuju aby se po mne lidi otáceli jak po pojízdným cirkusu kdyz pojedu do obchodu.
Defendera nebo disko z toho opravdu neudeláme, takové terénní schopnosti Free mít nikdy nebude. Ale muzeme mu pomoct aby se o neco zlepsili. Ani trialy ani nejakej tvrdej off s tím ale jezdit nebudu a ani to nejde. :D

Co se týká navijáku tak tam mám jasno Come-up 9000i. V UK je za dobrý peníze a oproti Xwinchum má obrovskou výhodu v rychlosti navíjení. Nepredpokládám ze bych se nekdy tahal z metrovýho bahna. Spís obcas potrebuju jen ten první impuls nez se chytnou kola. Takze je mi sympatická hlavne rychlost navíjení naprázdno. U come-upu by se nemelo stát ze kdyz konecne zaberou kola tak musím stejne zase zastavit protoze jinak bych prejel lano který se nestíhá dost rychle navíjet. No a treba ten naviják jednou povesím i na neco jinýho takze raci silnejsí a lepsí nez pak nekdy kupovat zase jinej.
[/quote]
:ty jeden...:
Jo jo svatá pravda , střední terén maximálně když náhodou a mít možnost si pomoci sám , ale nezapomenout kde má free své meze . Tak přesně tak to taky vidím já a i to chci. Prostě multifunkční auto spíš silnice, ale nebát se i terénu když je potřeba a moci si tam pomoci , ale nedělat ,,blbiny" :D
Na to jsou opravdu jiná auta :D

co se týče proražení nádrže tak jak ji ted musím vyndat asi pod ní zkusím strčit aspoň 3 mm plech + podfouknu polyuretanem :?: a uvidíme co to udělá :) a stejně to tak asi udělám s UH deklem pod motorem který při výměně oleje nejde sundat ( nýty) tak to předělám na pořádné 8mm šrouby a hezky sundavací , aby jsem se všude dostal , ale motor byl alespoň trochu více chráněný :D

tagr
Kontaktovat uživatele:

#138 Příspěvek od tagr » 06 pro 2009 15:42

tak jo po zimě pujde free nahoru , asi tam loupnu 16 plechy a univerzály gumy co moc nehučej , ale něco vyjely a zimní nechám na 17 hlinících a bude klid :)
pak skusím udělat nějakou nástavbu na vozík aby byl multifunkční jak na spaní tak aby odvezl náklad a pojede se na dovču :)
až bde hotovo ukážu nebojte a těším se na ty srazy :)

macejky1
Kontaktovat uživatele:

#139 Příspěvek od macejky1 » 07 pro 2009 09:17

PODLOZKY ode mne !!!

Pánové pruser. Práve jsem se dovedel od Maxsela ze je v podlozkách chyba :cry:
Vnitrní díra na spodní strane podlozek je o cca 2mm mensí nez by mela být.

Díky svojí vrozený lenosti jsem je meril a zkousel jenom shoha pres kastli. Nesundával jsem kvuli tomu tlumice dolu. Docela se ted stydím :oops:

Takze se mi prosím ozvete na tel.: 736 245 909 nebo SZ a domluvíme se kdy a kde si je zase vezmu zpátky abych Vám ty díry na soustruhu protocil. Slibuju ze to bude rychlovka.

Mylda
auto: DII TD5

#140 Příspěvek od Mylda » 07 pro 2009 10:48

macejky1 píše:PODLOZKY ode mne !!!

Pánové pruser. Práve jsem se dovedel od Maxsela ze je v podlozkách chyba :cry:
Vnitrní díra na spodní strane podlozek je o cca 2mm mensí nez by mela být.

Díky svojí vrozený lenosti jsem je meril a zkousel jenom shoha pres kastli. Nesundával jsem kvuli tomu tlumice dolu. Docela se ted stydím :oops:

Takze se mi prosím ozvete na tel.: 736 245 909 nebo SZ a domluvíme se kdy a kde si je zase vezmu zpátky abych Vám ty díry na soustruhu protocil. Slibuju ze to bude rychlovka.
Díky za rychlou zprávu!
DII 2,5TD5 "Aurora" r.v.2004 - Pevnostní nárazník, +2" podvozek
exFreelander 2,0Di "Rover" r.v. 2000 - 42mm lift, kryt motoru
Freelander 2

Odpovědět