Jakou baterku?

Discovery I, II, III

Moderátor: Miky_CZ

Odpovědět
Zpráva
Autor
Badus

Jakou baterku?

#101 Příspěvek od Badus » 17 pro 2009 20:42

Zdravim,
jenom sbiram nazor z jakychkoli zkusenosti. Ceka me nakup nove baterie, nebot moje stara (stara 2 roky :-( ) Banner Power Bull P100 33, 100Ah, 12V, 720A jaksi nechce fungovat s nezavislym topeni - pravidelne po rannim topicim cyklu lehne :-))) (bohuzel nevim, co s ni delal predchozi majitel, takze nechci soudit Banner - kazdopadneje odpravena, protoze svitit vydrzi tak hodku...) Takze se rozhoduji mezi tremi moznostmi - Autobaterie Varta PROmotive Black 12V 110Ah 680A, Exide Premium EA1000 -1005 a nebo opet zminovana Bannerka. Na baterku mi jede jenom auto a nezavisly topeni -- zbytek uvidime casem.
Jinak je to do Diskosky TD5. S Vartou si nejsem uplne jistej, ze se tam vejde, ale to zmerim.. :-)))
Takze pokud nekdo mate jakekoli zkusenosti ci rady, ktere bych se nedocetl na predchozich strankach, budu jenom vdecny.
Dik
Discovery II, III, IV KTM 990 Adv, EXC400

Tonny
auto: Def 110

Re: Jakou baterku?

#102 Příspěvek od Tonny » 17 pro 2009 22:22

nezkoušel jste někdo českou značku Perion? nikdy jsem o ní teda neslyšel...a to o ní píšou že je to jeden z největších výrobních závodů na světě :-)
http://www.mulac.cz/autobaterie-perion/ ... h-680a.htm
Def 110 ???, RR 3,6 TDV8, EX D2 TD5, EX Def 90 300TDi, EX Disco 300TDi
https://nove.landroverforum.cz/forum/vi ... hp?t=29054

RudaK
tel.: SONY Xperia Z3
auto: D III + D 1

#103 Příspěvek od RudaK » 17 pro 2009 22:24

Já jsem taky nucený pořídit novou baterii,páč mi gelová ( přidaná kvůli navijáku ) uhnala orig. elektrolitovou ( odešel jeden článek do věčných lovišť - no po čtyřech rocích má nárok).Tak že auto startuje díky přídavné baterce.Abych to vyladil na radu elektrikáře - chci dvě už kvůli navijáku ( dvě stejné baterky výkonem,stejného stáří :!: ) Tak sem zvolil tu dražší variantu a pořídil Optima Yelow .Rozhodl sem se pro tuto variantu,proto že v D III na levé straně není moc místa pro druhou baterku a v kastlíku orig baterky vznikne místo na umístění selenoidů od navijáku . No a to co o ní píšou,tak by měla být "echt gold ".Tak se nechám překvapit :Sorry:
p.s. 2x 55Ah = 110 Ah a orig je 90Ah ( 55Ah kvůli rozměru,aby vešla před ABS na levé straně :wink: ) no a výhody Optimy nebudu spomínat.....
no a ta zbylá gelovka půjde do D1 :mrgreen: ( už má baterku taky slabší )
D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "

Badus

#104 Příspěvek od Badus » 18 pro 2009 10:30

Tonny píše:nezkoušel jste někdo českou značku Perion? nikdy jsem o ní teda neslyšel...a to o ní píšou že je to jeden z největších výrobních závodů na světě :-)
http://www.mulac.cz/autobaterie-perion/ ... h-680a.htm
No jeden z nejvetsich zavodu na svete nevim, ale u nas urcite. Je to totiz Varta... mne bylo receno, ze to je levna odnoz Varty, ale ze na ucely takovyhleho auta od toho mam dat ruce pryc... :-)) Ze to prej uz radsi opravdu Vartu. Nehlede na to, ze ta Varta je fakt jenom o malinko drazsi. Zas na druhou stranu - vyrabi se to ve stejny fabrice...tak nevim co na tom muze byt horsi... :-)

OC
Kontaktovat uživatele:

#105 Příspěvek od OC » 18 pro 2009 15:17

RudaK píše:... Tak sem zvolil tu dražší variantu a pořídil Optima Yelow .... No a to co o ní píšou,tak by měla být "echt gold ".
Jde řeč, že Optima už dnes není co bývala a do značné míry žije z renomé značky. Sám Optimu mám už pár let a nejsem zcela nespokojen, ačkoli na druhou stranu už mne také vypekla... ovšem zacházel jsem s ní dost hrubě :) ... těžko říci. Každopádně až budu kupovat další baterii, osobně uvažuji o Odyssey, předběžně.
OC ~ http://www.ocs.cz/oc/RangeRover.html
Insured at Steyr&Mannlicher
Ostatně soudím, že registrace zbraní musí být zrušena: http://ocs.cz/Guns/halbrook/registrace.html

RudaK

#106 Příspěvek od RudaK » 18 pro 2009 15:40

OC píše:
RudaK píše:... Tak sem zvolil tu dražší variantu a pořídil Optima Yelow .... No a to co o ní píšou,tak by měla být "echt gold ".
Jde řeč, že Optima už dnes není co bývala a do značné míry žije z renomé značky. Sám Optimu mám už pár let a nejsem zcela nespokojen, ačkoli na druhou stranu už mne také vypekla... ovšem zacházel jsem s ní dost hrubě :) ... těžko říci. Každopádně až budu kupovat další baterii, osobně uvažuji o Odyssey, předběžně.

Taky jsem přemýšlel o levnější variantě,ale sem se nechal ukecat - tak uvidím :shock: . Z finančního hlediska je asi jedno co ta baterka vydrží,bo lervnější můžeš měnit a začíná znovu záruka. :roll:

Steve
auto: D.I manuál 1997

#107 Příspěvek od Steve » 18 pro 2009 18:07

Když jsem asi před měsícem v tomto vlákně řešil baterku, vybral jsem si Vartu a Exide. Ta druhá má taky slušné renomé, ale u "mého" obchodníka ji neznají... :roll:
Vybíral jsem podle kvality, podle rozměrů (kvůli klimě max. délka 285mm) a podle ceny, jak jinak. :wink:
Nakonec mrazy rozhodly, že je "nejvyšší čas" a tak jse naklusal do obchodu. Bylo mi řečeno, že ceny šly nahoru o cca 11% a Varta Blue Dynamic 74Ah byla za 2999,-, což na Vartu nebylo zlé. Ale měl jsem vybráno podle netu a tam ji měli za cca 2250,- což rozdíl je. Po objednání jsem našel i za 1999,- :| Takže v úterý pozdě večer jsem objednal, ve středu došla SMS a ve čtvrtek mi ji TopTrans dovezl. Pohoda. Takže uvidíme, jak to pošlape :wink:
Mimochodem, můžu v klidu odpojit baterku a dát novou, nebo bude nějaký problém, třeba s odkódováním a pod? Mám D.I.
Discovery je životní styl.

Colonel

#108 Příspěvek od Colonel » 18 pro 2009 18:18

Tusim jen, ze bys ji mel do ctvrt hodiny zase napojit, tim si ale nejsem jistej. Jinak ja jsem zadnej problem nemel, vyndal starou, dal novou, nic spatnyho se nedelo :)
Disco I Modroush - holátko

low
Admin fóra
tel.: +420 603462950
auto: def 110 + L322
Kontaktovat uživatele:

#109 Příspěvek od low » 18 pro 2009 18:28

Steve píše:
Mimochodem, můžu v klidu odpojit baterku a dát novou, nebo bude nějaký problém, třeba s odkódováním a pod? Mám D.I.
nech si otevrene dvere, bo nektery auta (ford) se radi zamykaji kdyz odpojis nebo pripojis baterku :-)
http://www.offg.cz expediční poradenství, offroad expedice na míru po celém světě, offroadškola, http://www.offroadskola.cz

Steve

#110 Příspěvek od Steve » 18 pro 2009 18:43

Díky. :wink:

PavelU
tel.: +420 603716996
auto: Land Rover
Kontaktovat uživatele:

#111 Příspěvek od PavelU » 18 pro 2009 23:25

RudaK píše:Taky jsem přemýšlel o levnější variantě,ale sem se nechal ukecat - tak uvidím :shock: . Z finančního hlediska je asi jedno co ta baterka vydrží,bo lervnější můžeš měnit a začíná znovu záruka. :roll:
:hmm: Rudo, jenom malá poznámka, Odyssey rozhodně není levnější varianta... :idea: :wink: To Optima je vedle Odyssey ta levná baterie... :wink:
LAND ROVER náhradní díly, doplňky a offroad příslušenství. Distributor dílů ALLMAKES, TERRAFIRMA, BRITPART, BEARMACH, ALLISPORT
Kontakt: E-SHOP http://www.litep4x4.cz ** E-MAIL info@litep4x4.cz ** MOBIL (+420) 603716996 ** FACEBOOK - facebook.com/litep4x4

visby
auto: Disco 2
Kontaktovat uživatele:

#112 Příspěvek od visby » 19 pro 2009 11:17

mam DII s teplovodnym webastom, planujem si nahodit navijak, kompresor na kolesa a svetelnu rampu(4 svetla, plus jedno na cuvanie)

ake riesenie baterii by ste poradili? pozeral som na optimu, ale zda sa mi to trochu moc, hlavne ked asi musim kupovat dve baterky. na druhej strane chcem riesenie, ktore nahodim a zabudnem na par rokov, ze nejaku baterku mam, cize som ochotny si aj priplatit...

Jacko

#113 Příspěvek od Jacko » 22 pro 2009 16:57

No ja som si dnes kúpil Vartu Silver - 77AH - 780A štartovací prúd... Za 104 Euri... :ty jeden...: Uvidím,kolko vydrží. Hlavne sedí rozmerovo. 8)
Range Rover Classic 300Tdi , Range Rover Classic vogue s 2,5TD

Badus

#114 Příspěvek od Badus » 22 pro 2009 17:27

Tak u mne nakonec zvitezila Varta PROmotive Black 12V 110Ah 680A. Do kastliku se rekneme "vesla presne" :-). Parametricky se mi zda dobra...je to baterka do nakladaku, tak snad neco vydrzi...

RudaK

#115 Příspěvek od RudaK » 22 pro 2009 18:03

PavelU píše:
RudaK píše:Taky jsem přemýšlel o levnější variantě,ale sem se nechal ukecat - tak uvidím :shock: . Z finančního hlediska je asi jedno co ta baterka vydrží,bo lervnější můžeš měnit a začíná znovu záruka. :roll:
:hmm: Rudo, jenom malá poznámka, Odyssey rozhodně není levnější varianta... :idea: :wink: To Optima je vedle Odyssey ta levná baterie... :wink:

:Sorry: tak sem se nechal ukecat na tu levnější ( to sem nevěděl :wink: ) A vo tom to je :Pohoda:
No já vybíral podle rozměru (aby mě vešla před ten bazmek na ABS u D III jako druhá baterka - na pozici orig vejde větší :mrgreen: ) Aby byly obě stejné kapacitně ,výrobcem a rokem výroby :coze:

Steve

#116 Příspěvek od Steve » 22 pro 2009 22:28

V sobotu jsem se pokusil startovat ještě se starou Bannerkou. Zbytečně....Ještě ve čtvrtek to šlo, ale to byla rozhýbaná, i v těch mrazech.
Tak jsem přinesl novou Vartu, říkám si, koupil jsem ji za minutu dvanáct. Připojím kabely a ....nic, beze změny! Tý voe, ve mě hrklo, baterka z internetu, nejspíš vybitá... :Ja blb: Tak na nabíječku a zdá se OK. Nabíjecí kabely (ne z Lídlu), taky vypadají OK, jen tvrdé mrazem. Měřím a nějak moc nefungují...Nakonec jsem si řekl, že to risknu a Bannerku vyhodím, jen ji nechám na druhých pólech propojenou káblíky. No, nevyšlo to, upadlo to hned, čas mě tlačil.
Naštěstí Varta Blue Dynamic tam sedla jak prdel na hrnec a startuje to jak víno.
Uffff. No a samozřejmě je po mrazech. Naštěstí. Nějak ty nízké teploty nemusím :wink:

RudaK

#117 Příspěvek od RudaK » 23 pro 2009 07:02

No mě to startovalo i s tím špatným článkem na orig. baterce ( kvůli té přídavné ) . Nové Optimy dorazily ( jsou nabité na 100% a vybíjí se samovolně nepatrně ) .tak je budu montovat,až bude teplo - určitě se bude muset upravovat ( minimálně výměna svorek bo orig jsou kratší :shock: ) Nechám to tak.Stejně to startovalo,akorát v těch mrazech sem přišel na to,že orig. po čtyřech letech umřela, magické oko i po nabití zůstává černé :roll:

RudaK

#118 Příspěvek od RudaK » 23 pro 2009 07:29

Tak jak se dívám z okna,tak sem měl koupit místo baterky " neopren " :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :Sorry: :Ja blb:

RudaK

#119 Příspěvek od RudaK » 02 led 2010 14:44

Dnes jsem se přemluvil a skusil vyměnit ty zatrolený baterky.A ouha - přídavná " No problem " ,ale za orig nic bo tam je krátká kabeláž ke kontaktům ( nová Oprima má cca o 10 cm blíž kontakty než orig :Sorry: ) Tak že mě čeká druhé kolo,až budu moct pořídit druhou kabeláž k baterce :mrgreen:
p.s. je to dárek pod stromečkem a Santa neukočíroval ty vzdálenosti od kontaktů :P - jinak obě baterky budou stejného výrobce,stejný rok výroby,stejné kapacity a vo tom to je - není boha aby to nefungovalo :Pohoda: Made in USA ( teda Mexico 8) )
Přílohy
Takle tam sedla,jak pr.el na hrnec
Takle tam sedla,jak pr.el na hrnec
Optima 004.JPG (118.01 KiB) Zobrazeno 10425 x
Druhá baterka u D III ( umístění u ABS kostky ) Sedla přesně
Druhá baterka u D III ( umístění u ABS kostky ) Sedla přesně
Optima 002.JPG (111.39 KiB) Zobrazeno 10428 x
Výměna jedné za druhou ( i starší je dobrá ),ale Optima je nižší , což je lepší
Výměna jedné za druhou ( i starší je dobrá ),ale Optima je nižší , což je lepší
Optima 007.JPG (116.89 KiB) Zobrazeno 10428 x

Míla Lenďák

#120 Příspěvek od Míla Lenďák » 19 led 2010 22:41

Právě také řeším výměnu baterky do DII. Starou originál mám Delphi 110Ah 800A. Sesbíral jsem různé informace a vyšlo mi jako rozumné, ale poněkud dražší řešení náhrada OPTIMA YELLOW 75Ah 975A. Co jsem změřil tak i rozměrově by akorát padla do orig.plastového kaslík=u bez úprav.Prosím máte někdo s tímto řešením zkušenosti, nebo mi někdo zasvěcený poradí něco lepšího? Na autě nemám mimo nezávislého teplovodního topení namontovaného žádného dalšího žrouta energie.Přece jen mi ale trochu bojím ztráty kapacity z 110 na 75, ale pokud opravdu má ta OPTIMA tak výboné vlastnosti jako třeba údajně podstatně rychlejší (2x až 3x oproti klasické) schopnosti nabíjení, nemuselo by to vadit?Rozumím tomu správně, že ji alternátor dobije za kratší dobu jízdy nežli klasiku,tudíž by mohla být při standartním provozu teoreticky stále na plné kapacitě?Prosím o názory a praktické zkušenosti.

Odpovědět