majkro píše:Kdyz uz jsme u te automaticke prevodovkty.. Netusite nekdo co se deje, pokud jedu se zarazenou trojkou a stane se toto: rozjizdim se, ve 20-30km/h se preradi na dvojku, jedu na dvojku (zkouseno jen ted do kopce bohuzel), ty roztahnu cca na 50km/h a 3000 otacek, pak se zaradi trojka, jedu asi do 70 - 80 a 3000 otacek a pak to radi zas. Nechapu co to dela, ale prijde mi, ze 4ka to neni, protoze ten posledni kvalt, kterej to zaradi ma ve 90 - 100km/h asi 3500 otacek, to 4ka nema ta ma tak 2000 a kousek.
Ahoj majkro, nejsem si jistý, ale mám pocit, že vím, o čem mluvíš. Teď jsem dal na Acona a začal jezdit v podstatě furt na 3, poněvadž jezdím teď samý couračky, město nebo meziměsto. A zdá se mi, že jsem v jednu chvíli zpozoroval něco podobného, ale nejsem si jistý, až budu o víkendu doma, musím to vyzkoušet.
Jinak je pravda, že na ty couračky se mi zdá teď Disco na zařazenou trojku mnohem svižnější a tak nějak plynulejší, jen mě někdy trápí, když otáčkou lezou nahoru k těm 3000 a taky občas když sundám nohu rychle z plynu, tak cítím nepatrné cuknutí, není to tak plynulé, ale to jsme asi zhejčkaný z nových vicestupnových automatu...
Acon má jiný měnič, tak mu to na tu trojku když to trochu rozjede asi tolik netočí, je to tak Acone?