Něco pro pravého Gentlemana Rovera

Moderátor: Miky_CZ

Zpráva
Autor
Kubrtos
tel.: +420604671119
auto: D3 trisko Disko
Kontaktovat uživatele:

Re: Něco pro pravého Gentlemana Rovera

#21 Příspěvek od Kubrtos » 09 lis 2010 16:18

Jojo, to jsem četl.
Ale není až takovej problém v EU, ale v implementaci jejích mouder k nám - EU nastaví nějakej limit a u nás aby jsme se zalíbili se udělá ještě třikrát přísnější... Veškerý úřady musej bejt papežtější než papež.
A do toho nám sem přijede zájezd němců a staří ukazujou mladejm "tady jsme měli velitelství..." A čecháčci jako za protektorátu s nima pěkně po jejich šprechtí...
Nedávno se mě nějaká bábinka plynulou němčinou ptala s mapou na cestu. Tak jsem jí ji plynulou češtinou vysvětlil. Hleděla na mě, že nerozumí, tak jsem jí lámanou němčinou vysvětlil, že protektorát skončil před 60ti rokama a se mnou se u nich taky česky nikdo nebaví.
Chtěj cetovat, tak ať se učí jazyky. Němci, amíci, arabové, cikáni, rusi, češi. Bez vyjímky. Přijet k někomu na návštěvu a čekat že se mi přizpůsobí je podle mě vrchol drzosti.
A toto je moje země, tady se mluví mým jazykem, buď to respektuj, nebo si neobjednáš žrádlo, nekoupíš jízdenku, vlastně nedomluvíš se ani na hranicích s celníkem, takže pošupajdíš rovnou pryč - například obdivuju větnamce kvůli jejich pracovitosti. Ale jednou říct státnímu úředníkovy "já nerozumím" tak by mu měla propadnout živnost a povolení k pobytu. Co tu dělá, když neumí jazyk? Na druhou stranu, to by jsme musely deportovat i půlku našich ciromů. :?
Ale když se podívám do francie - což je v podstatě to co určuje chod EU, tak tam se s deportacema opálených spoluobčanů nepatlají, ale jen těch naimportovaných z rumunska a maďarska. Většina těch našich je taky z maďarska, ale prostě se to nějak zašmudlilo že tu sou. :(
Je to k breku a vzteku. :angry :cry
Land Rover Discovery II 2,5TD5, -Drobeček
Range Rover L322 3,0D Vouge

KRANG

#22 Příspěvek od KRANG » 09 lis 2010 16:38

Kubrtos píše: Chtěj cetovat, tak ať se učí jazyky. Němci, amíci, arabové, cikáni, rusi, češi. Bez vyjímky. Přijet k někomu na návštěvu a čekat že se mi přizpůsobí je podle mě vrchol drzosti.
A toto je moje země, tady se mluví mým jazykem, buď to respektuj, nebo si neobjednáš žrádlo, nekoupíš jízdenku, vlastně nedomluvíš se ani na hranicích s celníkem, takže pošupajdíš rovnou pryč - například obdivuju větnamce kvůli jejich pracovitosti. Ale jednou říct státnímu úředníkovy "já nerozumím" tak by mu měla propadnout živnost a povolení k pobytu. Co tu dělá, když neumí jazyk?
..nechci bejt hnidopich, ale když už se bavíme o jazyku, tak jsi si to mohl po sobě alespoň přečíst. :wink:
Co se týká přistěhovalectví, tak s tebou souhlasim, je zcela nepřípustný trvale žít v cizí zemi bez znalosti úředního jazyka. Na druhou stranu nesouhlasim s tim, že každej, kdo cestuje by se měl učit jazyk země, do který jede na vejlet.
V tomhle by pro nás měla být vzorem Skandinávie, kterou považuju za vyspělou Evropu a většina místních mluví perfektně anglicky a s návštěvníky se bez problémů baví. Jsme prostě malej národ, taková je realita a česky se moc lidí učit nebude aby si s náma mohlo popovídat.
Defender 90 200Tdi "ZEBRA" / Range Rover L322 V8 4.4 / Series III 109" 2.25l exMOD "VOJÁK" + Sankey Trailer Narrow Track
servisuje http://www.OWR.cz

pablo.gs
auto: ex DII TD5

#23 Příspěvek od pablo.gs » 09 lis 2010 17:06

To Krang: :yes

Kubrtos, to jsou trochu svérázný názory, ale máš na ně právo.
Mě je spíš vzorem Švýcarsko, nebo Norsko. Otevřené ekonomiky, kterým do toho nikdo nekrandá. Kde jsou lidi příjemný a k cizincům vstřícní. Já teda nemám problém mluvit s Němcem u nás jinak než česky, německy umím málo, takže americky. Když se mě slušně zeptá rád pomůžu. "Host do domu, bůh do domu" se říkávalo.
Ani nemám problém s Němcema jako národem. Jezdím k nim rád a znám je v drtivý většině jako slušný a kulturní lidi (s velikým psychickým traumatem za válku). Jednak nebyli všichni náckové a hlavně už je dost dlouho po ní, než aby se ta nenávist přenášela přes generace. To bysme mohli nenávidět půl světa, protože by se vždycky něco v historii našlo. A hlavně bysme se museli nenávidět mezi sebou, protože bolševik/nácek je podle mě naprosto rovnocená svině. Můžou se přetahovat kdo má na svědomí víc hrobů a koncentráků. Ale Němci se s náckama na rozdíl od nás vyrovnali, zatímco my tu máme bolšany i v parlamentu.
To, že jsi paranoidní, ještě neznamená, že Tě nesledují.

Rover
tel.: 736173373

#24 Příspěvek od Rover » 09 lis 2010 17:08

pablo.gs píše:A hlavně bysme se museli nenávidět mezi sebou, protože bolševik/nácek je podle mě naprosto rovnocená svině. Můžou se přetahovat kdo má na svědomí víc hrobů a koncentráků. Ale Němci se s náckama na rozdíl od nás vyrovnali, zatímco my tu máme bolšany i v parlamentu.
Velká pravda :!: :!: :!:
Country boy...

Kubrtos
tel.: +420604671119
auto: D3 trisko Disko
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Kubrtos » 09 lis 2010 18:06

Já od toho odbíhám pracovat, tak sorry, za úpravu a celkovou nesourodost. :? :hmm:
Jasně že mi nedělá problém se s někým pobavit anglicky, protože ten jazyk jsem se učil, ale nemůže odemě každej turista z každý řitě čekat, že budu mluvit po jeho protože já jsem ta opice z východu. A třeba poláci se neobtěžují si ani vyměnit peníze a cedulku WC-5Kč buď ignorují, nebo daj holce která v hospodě obsluhuje a ten hajzlík po nich uklízí jednu jejich zlatku...
Byl jsem v německu pracovat a jak říkám, německy jsem se neučil, a staří chlapi se se mnou nebavili - seš v německu, mluv německy. Až když viděli snahu mluvit po jejich, tak se snažili domluvit i oni. To je přístup kterejse mi LÍBÍ - seš tu na návštěvě - tak se aspoň snaž - řekni "toply ten, pifo", a je to snaha.
Mladí kluci mluví anglicky v pohodě a jsou rádi že si to procvyčej. :)
Já třeba když pojedu do egypta tak se rád naučím pár arabskejch frází, aby mě místní nebrali jako klasickýho plážáka a ukázali mi jinej egypt. A to platí o všech zemích. Každej si zakládá na svojí národní identitě a když tam někdo přijede a nemá snahu ji chápat, tak se k němu podle toho chovaj - v thajsku jsou prej třeba dvojí ceny - jedny psaný po našem arabskejma číslama, a poloviční thajsky. :D
Land Rover Discovery II 2,5TD5, -Drobeček
Range Rover L322 3,0D Vouge

Odpovědět