Pěkné, a co si nastudovat, kde takovej autobus může parkovat? Ono to že je to zastávka podle mě říká jenom to, že tam nesmí parkovat nikdo jinej, ale neříká, že tam může parkovat autobus. Potom se podívat na jízdní řád a z toho jednoznačně vyplyne, jak dlouho tam má plánovaně stát - jestliže má přestávku mezi dvěma jízdami, tak to jednoznačně do parkování spadá. A potom policie. Nicméně jak už jsem psal - pro začátek se pokusit domluvit s dopravcem a obcí - aby to nechtěli otočit, že je jenom prudíš a vůbec jsi je nevyzval k odstranění problému.
To že je tam takto zastávka chápu - vzhledem k délce autobusu a délce domu, by ji nejspíš neměli kde udělat.
Tady je to pěkně shrnuté - chce to ale ověřit v platném znění zákona o provozu na pozemních komunikacích:
[url][/http://www.ibesip.cz/cz/ridic/zasady-be ... a-staniurl]
zastavení vozidla (autobusu) - je pro neprodlené nastoupení a vystoupení cestujících - to je v pořádku
stání - to je nad dobu pro zastavení, a to se nesmí jak na zastávce (zákon podle mě nerozlišuje, jestli tam stojí osobní auto nebo autobus), a v místě před vjezdem na komunikaci - takže by se dalo říct, že porušují hned dvě věci. Minimálně u té druhé je to jasné.
Teď už jenom prokázat, že tam nejenom zastavili, ale stojí nebo parkují - a na to je třeba ten foťák a jízdní řád. Zvlášť ten jízdní řád je docela nenapadnutelnej. K němu by to ještě chtělo rozvrh oběhů vozidel, ale to už se shání trošku hůř.
Prosím o radu-blokovánív jezdu
Moderátor: Miky_CZ
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Re: Prosím o radu-blokovánív jezdu
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- PETA
- tel.: 608582790
- auto: Defík
- Kontaktovat uživatele:
Děkuju za reakce.Pořídím pár fotek a skočím na obec.
Připomenu jim ještě,že to v zimě udržujem a v létě uklízíme binec,papírky apod. po lidech,kteří tam jezdí
Připomenu jim ještě,že to v zimě udržujem a v létě uklízíme binec,papírky apod. po lidech,kteří tam jezdí
Ještě než se do toho pustis, zjisti si, pokud si nejsi jistý, zda je ten tvůj vjezd oficiální
Aby se to nakonec neotocilo proti tobě.. Tak trochu vím o čem mluvím.
:-D :-D :-D

http://www.ruzova-novysvet.cz" onclick="window.open(this.href);return false;, http://www.bagrikman.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
- tel.: +420775196109
- auto: LR DII; Volvo XC90 -
- Kontaktovat uživatele:
Nejsem si tak zcela jistý (optej se přítomných právníků - Gobey nebo Štorky), ale mám takový nějaký pocit, že pokud vlastníš jakýkoliv pozemek, tak máš zákonné právo na něj vstupovat a snad i vjíždět (z titulu funkce = majitel) a dokonce to snad platí i v režimu "zpřístupnění pozemku" jako povinnost i pro majitele okolních pozemků.Rozky píše:Ještě než se do toho pustis, zjisti si, pokud si nejsi jistý, zda je ten tvůj vjezd oficiální![]()
Lidově řečeno - nikdo nemá zákonné právo Ti bránit v přístupu na Tvůj pozemek.
Pokud tam ovšem neskladuješ nějaké právně závadné záležitosti (z hlediska bezpečnosti např. chemikálie, radioaktivní prvky, munici; z hlediska ekologie nějaké podobné závadnosti jako výše uvedené + např. LandRover), které by mohly vést k obecnému ohrožení.
Je tam samozřejmě obezlička na téma "veřejný zájem"... nicméně jsem zatím nikde neslyšel jakoukoliv taxativně (= zákonem) danou definici pojmu "veřejný zájem", takže se jedná o něco, o co se s oblibou opírají úředníci.
Hele mě například ve veřejném zájmu zamítli registraci vozejku, protože ho vlastní dva lidi. A mám na to papír z magistrátu hlmp. Takže s tím už 4roky jezdíme beze značek a místo malého techničáku vozíme složku dokumentů mezi námi a magistátem + mini doprdele (chtěl jsem samo říci dopravy)...
DiscoTRAKTOR II TD5 1999, MT, 2*sibr, 7mist, jenom jedna pritelkyne + Terezka
STC50134; STC50066; front facelift; EBC brakes;
Volvo XC90
Discovery 4 2002 HSE AT
tel. +420 775196109
STC50134; STC50066; front facelift; EBC brakes;
Volvo XC90
Discovery 4 2002 HSE AT
tel. +420 775196109