MadTom píše:Na začátku jsem uvažoval stejně jako ty, dneska už bych to řešil rovnou, než do předělávat. A ušetřenej čas věnoval tomu ježdění.
U D2 změna kol z 235/70/R16 na 235/85/R16 a zvednutí zhruba o 5 cm bylo hodně znát. Ale je do toho potřeba započítat to, že ty původní kola měli méně vzorku, tlumiče byly na konci života, jedna přední pružina měla ulomenej skoro celej závit a druhá byla už taky unavená. Velkou část jsem vzal jako nutnou opravu a rozdíl mezi standardním dílem a něčím o kousek delším a lepším byl malej. Každopádně pružiny a tlumiče nebyly všechno - delší táhla stabilizátorů, zadní kardan bez hardyspojky, podloženej jeden crossmember, delší dorazy náprav, rozšiřovací podložky pod kola. A postupně výměny některých čepů a gum na podvozku, jak časem odcházejí, lepší tlumiče, protože ty levné to nestíhaly a už toho měly dost. A rozhodně ještě není hotovo, ještě chci vyřešit natočení nápravy, aby se srovnala geometrie.
Když se na to takto zpětně dívám, tak dát tam na začátku celou sadu bylo asi vážne lepší řešení, akorát jsem do toho tolik penž dát najednou nechtěl, a hlavně jsem nevěděl jednu věc, kolik to auto celé bude vážit - můj nejvetší problém u auta na výlety. Podle toho se musí dimenzovat pružiny a hlavně tlumiče.
Rovnou myslíš koupit sadu? To chci, našel jsem v UK celou 2" sadu za 7,5, takže si dávám dohromady, co všechno potřebuju a pak si tam udělám výlet na víkend...
Já se pokusím váhu udržet v rozumnejch mezích, ale počítám minimálně 300 kg plus (kola, zahrádka, pevnosťáky, hi-lift....)
koukám,koukám, ale moc rozumnej z toho nejsem
landy heaven Mára píše:Tak za mě já taky ladím RRC a dnes ti můžu říct že mi na RRC v bohatě stačí 2-lift... v zádu mám podložky 3cm takže tam mám 3-lif a snížené držáky tlumičů podložku tam mám kvůli tažnému mám tam takovou podstivou radlici... aby jsem všude nechytal za vanty a taky kvůli vleku když ho naložím aby auto bylo relativně v rovině když je auto bez vleku tak co je pravda tak je nakoplé jak dragstr a to se mi líbí

jinak mám disky s ET-25 a pneu KM2 235/70R16 víc dát nemužu pak mi gumy trhají blatníky a lemy nechci páč je mi lito řezat do kastle... ted jak mi auto funguje jsem spokojen už jen dát do zádu špéru a mám po 2-letech odlazeno...
tady foto pro představu... 235/85R16 T3 dávám na origo diskách když se jede bláto. ale to je tak 2x za rok... jinak hobluji km2 235/70R16
Co je tam eště za upravy tak mám:
Přední kardan HD 30 stupnů
k dokonalosti chybí jen ta špéra do zádu.
Tažný máme stejný, tuhle jsem z něj vypláchnul asi 10 kilo bahna

ale hezky chrání zadní pevnosťák, tak ho tam asi nechám
o těch T3 jsem slyšel, že dost vydrží i na asfaltu, tak uvidim, jak to půjde...
Prosím Tě, ten přední kardan, co to znamená? Že je v příčný ose vyosenej o 30 stupňů směrem k rozvodovce?
K tý zadní špéře - přemejšlim o tom samoseru od Detroitu, ale to je hudba příštího roku
Kusto píše:Mám kola 255 85 16 přídavku z Defa a lift tak 3 možná 4 palce a ladím to už 2 roky, až bude chvíle čas rozepíšu se

super, díky